Μια σημαντική καμπή στη ζωή του χωριού και των ανθρώπων του υπήρξε κατά τη δεκαετία του 60, όταν στο χωριό έφτασαν οι πρώτες φιάλες υγραερίου από την εταιρεία “Πετρογκάζ” . Το όνομα αυτό καθιερώθηκε ως αντιπροσωπευτικό του υγραερίου, άσχετα αν σήμερα υπάρχουν και άλλες εταιρείες.
Στο ερώτημα “με τι μαγειρεύετε;” Όποιος χρησιμοποιεί υγραέριο ακόμα και σήμερα θα δώσει την απάντηση “με πετρογκάζ”.
Μέχρι τότε το μαγείρεμα γινόταν στη φωτιά της “γωνιάς”, στο πυρομάχι ή στη “φου-φου”.
Αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης υπήρξε η μεγαλύτερη καθαριότητα των μαγειρικών σκευών αλλά και του σπιτιού.
Η “Πετρογκάζ” στην προσπάθεια να “περάσει” το νέο προϊόν στα νοικοκυριά διοργάνωνε εκδρομές-επισκέψεις γνωριμίας και ενημέρωσης. Από μια τέτοια επίσκεψη είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες της Αντωνίας Κανέλλου του Χριστόφορου.