Γραφειοκρατίας συνέχεια

Ο κ. Τεντόμας με την παρακάτω ενημέρωση προσπαθεί να μας απαλλάξει από την ταλαιπωρία και την άγνοια (και καλά κάνει) αλλά εμείς διαβάζοντας το κείμενο για μια ακόμα φορά …αναστενάζουμε.

Στην ΚΥΑ για τις κατεδαφίσεις και στη σχετική παράγραφο που αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της Β΄φάσης ορίζεται σαν απαραίτητο δικαιολογητικό ο Αριθμός Μητρώου έργου του Τ.Ε.Ε. και παραστατικά αμοιβής επιβλέποντα μηχανικού.

  Για άρση κάθε παρερμηνείας και ταλαιπωρίας ιδιοκτητών και μηχανικών διευκρινίζουμε ότι με την παραπάνω διατύπωση απαιτείται η κατάθεση των παρακάτω εγγράφων και παραστατικών:

1. Το έντυπο καθορισμού αμοιβής του μηχαικού από το μηχανογραφικό σύστημα του ΤΕΕ.

2. Απόδειξη αμοιβής μηχανικού (είτε πρωτότυπο Διπλότυπου Παροχής Υπηρεσιών του μηχανικού είτε απόδειξη κατάθεσης αμοιβής στην Εθνική Τράπεζα).

3. Απόδειξη πληρωμής προκαταβλητέου φόρου του μηχανικού (ΦΕΜ) και

4. Στη περίπτωση που η εισπραχθείσα αμοιβή του μηχανικού είναι μικρότερη από τη “νόμιμη” αμοιβή που προκύπτει από το σύστημα του ΤΕΕ, θα πρέπει να προσσκομίζεται και το πρωτότυπο του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ ιδιοκτήτη και μηχανικού (με το γνήσιο υπογραφής του ιδιοκτήτη).

 Ανάλογα ισχύουν και στη περίπτωση αμοιβής μεχανικών στις επισκευές των ‘κίτρινων” κτιρίων.

Το Παράρτημα του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, στο οποίο κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται να ενημερώσει τους συναδέλφους μηχανικούς.


Μυτιλήνη 27.4.2018

Βασίλης Τεντόμας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Γραφειοκρατίας συνέχεια

  1. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Γιατί ρε παιδιά να ανστενάζετε;
    Εσείς δεν θα κάνετε τίποτα. Αυτή είναι δουλειά του μηχανικού, όπως την κάνει για όλες τις δουλειές που αναλαμβάνει..
    Τώρα, αν νομίζετε ότι το Κράτος θα πρέπει να δέχεται ότι ο μηχανικός δεν θα πρέπει να προσκομίζει τα παραστατικά της αμοιβής του και να τα παίρνει “μαύρα”, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο…

  2. Ο/Η The exorcist λέει:

    Οπότε αν πεσουμε σε ένα τέτοιο μηχανικό κλαψτα χαραλαμπε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.