Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα

1. Εγκρίθηκε η Στεγαστική Συνδρομή για το πρώτο “κόκκινο” της Βρίσας.

Συνολικό ποσό 119.100 €, εκ των οποίων 95.280 € Δωρεάν Κρατική Συνδρομή και 23.820 € Άτοκο Δάνειο από Πιστωτικξό Ίδρυμα.

Το επαναλαμβάνουμε για άλλη κια φορά, οι ιδιοκτήτες  «κόκκινων» κτισμάτων, μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ και παράλληλα με την υποβολή αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδότησης κατεδάφισης (εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ), μπορούν  να προβούν και στη διαδικασία για τον καθορισμό της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την ανακατασκευή του σεισμόπληκτου κτιρίου.

Μέχρι τώρα μόνο το 1% των δικαιούχων (που έχουν λάβει ΠΑΕΕΚ) έχουν προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Κατά τ΄άλλα, το ερώτημα που πλανάται πάνω από τη Βρίσα είναι “πότε θα ξαναφτιαχτεί η Βρίσα”…

Το ξαναφτιάξιμο όμως δεν γίνεται με μαγικό τρόπο.
Θέλει συνέργεια Ιδιοκτητών και Πολιτείας.
Η Πολιτεία ήδη το κάνει.
Οι ιδιοκτήτες τι περιμένουν;
2.Αρκετά από τα ΠΑΕΕΚ (60 περίπου) καθυστερούν να ολοκληρωθουν και αποσταλούν στους ιδιοκτήτες γιατί εκκρεμεί η απόφαση του Κ.Σ. Νεωτέρων Μνημείων για χαρακτηρισμό ισάριθμων “κόκκινων” σαν διατηρητέων μνημείων ή όχι.
Το Κ.Σ Νεωτέρων Μνημείων πριν αποφασίσει ενημερώνει γραπτά τον ιδιοκτήτη και του αποστέλλει την εισήγησή του, ζητώντας τη γνώμη του ιδιοκτήτη (Αν συμφωνεί ή διαφωνεί για τον χαρακτηρισμό ή μη χαρακτηρισμό).
Δίνει μια προθεσμία 2 (δύο) μηνών μέσα στην οποία πρέπει να απαντήσει ο ιδιοκτήτης.
Αν παρέλθει το δίμηνο η υπόθεση εισάγεται για λήψη απόφασης, χωρίς τη γνώμη του ιδιοκτήτη
ΌΜΩΣ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΒΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΊΣΕΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΔ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΏΣΤΕ Η ΥΠΌΘΕΣΉ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΊ ΓΙΑ ΛΉΨΗ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΌΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌ.

Μυτιλήνη 25.4.2018

Βασίλης Τεντόμας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα

  1. Ο/Η Ζωή Δημητρακέλλη λέει:

    Καλημέρα σας.
    Όσον αφορά τα κτίρια που έχουν περάσει από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες ας κοιτάξουν αν στους αποδέκτες παραλαβής είναι και η ΔΑΕΦΚ. Αν δεν είναι, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κα Φράγκου στη Μυτιλήνη για να αποσταλεί η απόφαση και στην ΔΑΕΦΚ. Η ενημέρωση είναι σχετικά με τα κτίρια που έχουν αποχαρακτηρισθεί. Και η διαπίστωση έγινε μετά το ψάξιμο για παραλαβή Πρωτοκόλλου Κατεδάφισης που ακόμα δεν έχει έρθει. Το κτίριο έχει αποχαρακτηρισθεί, ο ιδιοκτήτης έχει ενημερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν έχει γίνει κοινοποίηση στην ΔΑΕΦΚ μάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.