Για την αποκομιδή των μπάζων(2)

Κατά τη διάρκεια που πληκτρολογούσα ένα κείμενο σχετικά με την αποκομιδή των μπάζων ανέβηκε το σχόλιο του Στρατή Παράκοιλα με το οποίο μας γνωστοποιεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καμιά υποχρέωση να ξεχωρίζουν τα ξύλα. Μόλις δημοσίευσα το κείμενο είδα το σχόλιο και γι αυτό το απέσυρα.

Μήπως είναι εύκολο να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση που έχει υπογραφεί;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Για την αποκομιδή των μπάζων(2)

  1. Ο/Η Παράκοιλας Στράτος λέει:

    Γίνεται γνωστό ότι, ο Δήμος Λέσβου με το με την αριθμ. ΔΑΕΦΚ/οικ.4987/ Α321 (ΦΕΚ Β΄3490/05.10.2017) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ορίστηκε αρμόδιος για την εναλλακτική διαχείριση του συνόλου των κατεδαφίσεων, δηλαδή ανέλαβε τη συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης επικινδύνων ετοιμόρροπων κτισμάτων από τον σεισμό της 12/6/2017 στη Νήσο Λέσβο καθώς και τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση αυτών.

    Στα πλαίσια αυτά:

    Α.Ο Δήμος Λέσβου θα προβαίνει για κάθε επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίσμα στις κάτωθι ενέργειες.

    1. Μετά από την κατεδάφιση του κτιρίου από τον Ιδιοκτήτη ,ο Δήμος θα συλλέγει και θα απομακρύνει τα προϊόντα κατεδάφισης του επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος.
    2. Θα διαθέτει για τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση του κατεδαφισθέντος επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος (εφόσον αυτό προβλέπεται στο Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση ¨ΠΕΥΚΙΑΝΗ¨ της ΔΕ Πολιχνίτου.

    Β. Ο ενδιαφερόμενος προς κατεδάφιση επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος ιδιοκτήτης και εφ΄ όσον διαθέτει Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου κτιρίου θα προβαίνει με ευθύνη του στις κάτωθι ενέργειες.

    1. Στην κατεδάφιση του κτιρίου
    2. Αν επιθυμεί τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση από τη κατεδάφιση του επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος , τη μεταφορά αυτών με ευθύνη του ιδιοκτήτη σε φυλασσόμενο χώρου του Δήμου εφόσον προβλέπεται στο ΠΑΕΕΚ (στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση ¨ΠΕΥΚΙΑΝΗ¨ της ΔΕ Πολιχνίτου).
    3. Στην υποβολή αίτησης προς το Δήμο Λέσβου (στα καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων ή στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου στην Μυτιλήνη ) η οποία θα συνοδεύεται από Φωτοαντίγραφο του ΠΑΕΕΚ του ακινήτου για την ενημέρωση του Δήμου και η οποία θα αναφέρει:

    i. Την εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των εργασιών κατεδάφισης
    ii. Αν επιθυμεί τη φύλαξη υλικών προς επαναχρησιμοποίηση σε φυλασσόμενο χώρου του Δήμου, εφόσον προβλέπεται στο ΠΑΕΕΚ.
    iii. Την επιθυμητή ημερομηνία συλλογής και απομάκρυνσης προϊόντων η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επτά (7) ημέρες μετά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
    iv. Στοιχεία εντοπισμού της θέσης του ακινήτου
    v. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλ. ή email) του υπεύθυνου μηχανικού κατεδάφισης.

    Γ. Η συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης θα γίνεται μετά από συνεννόηση με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

    Δ. Τηλέφωνο για πληροφορίες και επικοινωνία: 22513 50599

    Email:edmeleftheriou@gmail.com

    Fax:22513 50578

  2. Ο/Η Ανώνυμος. λέει:

    Προχωρούν σταδιακά οι κατεδαφίσεις σπιτιών και ακατάλληλων κτιρίων στη σεισμόπληκτη Βρίσα.
    Ήδη μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφιστεί σχεδόν 25 κτίρια, ενώ ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

    Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Στρ. Παράκοιλας, η βραδυπορία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι καθυστερεί η πίστωση της προκαταβολής για την κατεδάφιση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

    «Οι περισσότεροι συγχωριανοί μου περιμένουν την πίστωση της προκαταβολής για να ξεκινήσουν την κατεδάφιση και είναι λογικό, επειδή για να μπει κανείς σε μια τέτοια διαδικασία, θα πρέπει να έχει στα χέρια του χρήματα. Γνωρίζω περιπτώσεις, που ενώ οι εντολές πληρωμής βγήκαν το Δεκέμβριο, τα χρήματα πιστώθηκαν στις αρχές Απριλίου.

    Τις τελευταίες ημέρες με τη βελτίωση του καιρού, αρκετοί κάτοικοι του χωριού προχώρησαν στην κατεδάφιση των σπιτιών ή της επαγγελματικής τους στέγης. Περίπου 160 συμπολίτες μου είναι έτοιμοι και έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τις κατεδαφίσεις.

    Το Σαββατοκύριακο γκρεμίστηκαν τα δύο ιστορικά καφενεία στον πλάτανο, στο κέντρο του χωριού, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση και ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους τους συγχωριανούς μου. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχουν γκρεμιστεί τα περισσότερα ακατάλληλα κτίρια».

    ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ

    Εντωμεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πληρωμή της αποζημίωσης των οικοσκευών, δικαιούχοι των οποίων είναι περίπου 130 άτομα.

    «Εδώ και 20 ημέρες, έχει ανακοινωθεί ότι έχουν έρθει τα χρήματα και ότι θα προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης των οικοσκευών. Από την πλευρά των κατοίκων, αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε, είναι η πληρωμή αν είναι δυνατόν να γίνει με ένα ένταλμα και μία απόφαση και όχι ξεχωριστά εντάλματα για τον κάθε δικαιούχο, όπως είχε γίνει με το πρώτο βοήθημα. Πλέον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και γνωρίζουν οι υπηρεσίες εκ των προτέρων ποιοι είναι οι δικαιούχοι των χρημάτων αυτών».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το ύψος της αποζημίωσης για τις οικοσκευές ξεκινά από 1.000 ευρώ, σε περιπτώσεις μικρών σπιτιών και μονοπρόσωπα νοικοκυριά και μπορεί να φτάσει μέχρι και 4 χιλιάδες ευρώ σε περιπτώσεις μεγάλων σπιτιών και πολυπρόσωπων νοικοκυριών. Η επιδότηση κυμαίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού και τον αριθμό των ενοίκων.

    Την ίδια ώρα, όσοι πέρασαν το χειμώνα μεταξύ Βρίσας Βατερών και άλλων γειτονικών χωριών που νοίκιασαν σπίτια για προσωρινή διαμονή, προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στο χωριό τους το συντομότερο δυνατόν.

    «Ευτυχώς, αναφέρει ο Στρ. Παράκοιλας, ο χειμώνας φέτος δεν ήταν πολύ κρύος, ούτε και είχε έντονες κακοκαιρίες. Έτσι, οι περισσότεροι από εκείνους που πέρασαν την χειμερινή περίοδο στα Βατερά, δεν αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα.

    ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

    Το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα απ’ όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών που γκρεμίστηκαν θα ξαναχτιστούν. Ήδη, οι περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού με τους οποίους έχω μιλήσει, σκέφτονται να προχωρήσουν άμεσα στην ανέγερση νέου σπιτιού στο οικόπεδό τους. Μαζί με την άδεια της κατεδάφισης, ορισμένοι προχωρούν τις αντίστοιχες διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου. Μ. Χατζηγεωργίου

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

  3. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Κανένας μας δεν αναφέρει ότι τα χρήματα που μας δίνονται για την κατεδάφιση κοκκινου ακινήτου είναι ικανοποιητικοτατα σε σχέση με το τι πραγματικά μας στοιχίζει η κατεδάφιση. Εύχομαι και η ανέγερση του νέου ακινήτου να δώσει την δυνατότητα σε κάποιους από μας , με καλή διαχείριση του κονδυλίου να χτίσουμε το νέο μας σπίτι και να μας μείνουν χρήματα ώστε να καλύψουμε και άλλες ανάγκες που ο σεισμός μας δημιούργησε.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γιατί εσύ έχεις την ιδέα ότι τα λεφτά που θα πάρεις θα σου φτάσουμε να κάνεις νέο σπίτι ?? Γελασμενος είσαι! Αυτοί που θα μπορέσουν να φτιάξουν θα είναι αυτοί που θα έχουν κάτι στην άκρη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.