Με αφορμή ένα δημοσίευμα

Μας έστειλαν και παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα της Λέσβου σχετικά με τις συγκεντρώσεις χρημάτων στο όνομα του χωριού μας ή με αφορμή την καταστροφή του χωριού μας, τα οποία όμως δεν τα βλέπουμε καθόλου.

Αν δεν καταστρεφόταν το χωριό μας και απλά πάθαινε ζημιές όπως το Πλωμάρι ή το Λισβόρι και τα άλλα χωριά του νησιού θα γινόταν αυτή η κινητοποίηση που έγινε;

Θα έπαιρνε η Περιφέρεια τα 3 εκατομμύρια, θα έπαιρνε η Μητρόπολη τα 100.000, θα έδινε ο Πάπας τα 50.000, θα πρόσφεραν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τα 50.000, θα συγκεντρώνονταν στο λογαριασμό του Δήμου τα όσα συγκεντρώθηκαν; Ασφαλώς όχι. Στο κουφάρι της Βρίσας συγκεντρώθηκαν όλα αυτά και άλλα.

Και όμως αυτοί που τα εισέπραξαν έκαναν ότι αυτό δεν το είχαν καταλάβει!!! Έκαναν την πολιτική τους! Και αυτό είναι ασυγχώρητο.

Σχετικά τώρα με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αναφέρονται στο δημοσίευμα:

Εγώ  δεν θα είχα καμιά αντίρρηση τα χρήματα να δοθούν στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου. Για τον απλούστατο λόγο ότι το Γυμνάσιο μπορεί να βρίσκεται στον Πολιχνίτο αλλά είναι το σχολείο και των δικών μας παιδιών. Αν λοιπόν το σχολείο είχε ανάγκες δεν ήταν κακό να δοθούν τα χρήματα εκεί. Αυτό που ενοχλεί είναι η συμπεριφορά των αρμόδιων και στην προκειμένη περίπτωση του κ. Αλεξίου.

Δεν ήξερε λέει ότι τα χρήματα μαζεύονταν για τη Βρίσα. Τότε γιατί, όπως λέει  ο ίδιος ο Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Βρίσας πρότεινε να πάνε τα χρήματα στο συσσίτιο της Βρίσας; Με ποια αρμοδιότητα είχε ανακατευτεί ο Παράκοιλας; Ισχυρίζεται ότι οι διοργανωτές δεν συμφωνούσαν με την πρόταση του Παράκοιλα και ήθελαν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα. Καλά οι διοργανωτές δεν το είπαν αυτό στον Παράκοιλα. Ο Αλεξίου δεν ώφειλε να τον ενημερώσει ότι ¨αυτό που πρότεινες δεν γίνεται αποδεκτό”  Και  δεν έχει το θάρρος να πει ότι αυτός πρότεινε το Γυμνάσιο αλλά λέει “αποφάσισαν”!!! Οι άλλοι έχουν την ευθύνη!!! Δεν θα έπρεπε ως συντοπίτης μας αν γνώριζε ότι το Γυμνάσιο είχε πιεστικές ανάγκες να πάρει στο τηλέφωνο τον Παράκοιλα να του εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα και να τον ενημερώσει ότι είναι καλό να δοθούν τα χρήματα στο Γυμνάσιο;

Όλα αυτά προκαλούν την αντίδραση και την αγανάκτηση του κόσμου και όχι η ουσία ότι δηλαδή ενισχύθηκε ένα απ’ τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά του.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας

Δέκα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 που ισοπέδωσε τη Βρίσα, οι κάτοικοι του σεισμόπληκτου χωριού περιμένουν ακόμη τα χρήματα για να ξεκινήσουν τις κατεδαφίσεις, περιμένουν τα επιδόματα οικοσκευής, περιμένουν και τις αποζημιώσεις των επαγγελματιών. Εκείνο που δεν περίμεναν, και όμως φαίνεται να συμβαίνει, είναι να χρησιμοποιείται το όνομα της Βρίσας για την συγκέντρωση χρημάτων, που… ποτέ δεν φθάνουν στο χωριό.

Η αρχή έγινε με τα χρήματα των ομογενών της Αυστραλίας, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις Ενορίες σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν Έλληνες, για τη Βρίσα και όμως, με ευθύνη της Μητρόπολης, «μοιράσθηκαν» σε ένα μεγάλο αριθμό ναών, σεισμόπληκτων και μη. Οι κάτοικοι της Βρίσας φέτος θα παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα σε δυο μεγάλες σκηνές που θα διαθέσει ο στρατός, αφού ο ναός στα Βατερά, ακόμη και μετά τη μικρή επέκταση που έγινε (με μέρος των χρημάτων από τους ομογενείς) δεν «χωράει» τους κατοίκους της Βρίσας, που ζουν πλέον εκεί.

Η περιπέτεια των «εράνων» υπέρ της Βρίσας συνεχίσθηκε και λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκπομπές με καλεσμένους celebrities στο τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ» και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την δημιουργία παιδικής χαράς στη Βρίσα. Κανείς όμως δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα αυτά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη, τα χρήματα της οποίας επρόκειτο να διατεθούν για τη στήριξη των κατοίκων της Βρίσας. Όπως πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Βρίσας, τα χρήματα της εκδήλωσης αυτής – υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν 8.000 ευρώ – θα διατεθούν στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου.

Ο χορός… για τη Βρίσα

Ειδικότερα πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή» που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση οργανώνεται εδώ και 14 χρόνια, στην οποία πήραν μέρος 4 χορευτικά σωματεία, και φέτος ήταν αφιερωμένη στη στήριξη των κατοίκων της Βρίσας.

Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών ανέφερε: «…το «Χορεύουμε για τη Ζωή» είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής. Είναι ιδέα, είναι σκοπός, είναι τομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Είναι η ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους. Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Τη φετινή χρονιά, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους του χωριού Βρίσα Λέσβου, που καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017».

Τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στη Βρίσα. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στρατής Παράκοιλας δεν κρύβει την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτοντας ότι το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Αλεξίου, τον οποίο θεωρεί και υπεύθυνο για την επιλογή τα χρήματα να κατευθυνθούν στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου.

«Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να ενισχυθεί ένα σχολείο που έχει ανάγκη. Όμως για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, έχουν εξασφαλισθεί χρήματα και έχουν δρομολογηθεί έργα. Για ποιο λόγο να διατεθούν εκεί; Πολύ περισσότερο όταν η εκδήλωση αυτή όμως οργανώθηκε για τη Βρίσα. Ήταν ξεκάθαρο αυτό. Με είχαν πάρει τηλέφωνο οι διοργανωτές για να παρευρεθώ και δεν μπόρεσα να πάω. Θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Ο κόσμος εδώ υποφέρει, και δεν αφήνουν τη βοήθεια να φθάσει στο χωριό», λέει στα «Νέα της Λέσβου» ο κ. Παράκοιλας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε συνολικά σε «εράνους» και πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων που ποτέ δεν έφθασαν στη Βρίσα. «Θα ξεκινήσω από το Δήμο ο οποίος ανακοίνωσε ότι άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό για τη Βρίσα. Κάποια στιγμή είχε ζητήσει ενημέρωση ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας για το ποσό που συγκεντρώθηκε και ήταν γύρω στα 17.000 -18.000 ευρώ. Άκουσα πως έκλεισε, ή άλλαξε όνομα, όμως πού πήγαν τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν; Μετά έγινε το θέμα με  τα χρήματα των ομογενών της Αυστραλίας, που όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι διατέθηκαν σε Ναούς σε όλο το νησί, ενώ συγκεντρώθηκαν για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας. Στη συνέχεια ο ΑΝΤ1 διαφήμισε τη συγκέντρωση χρημάτων για παιδική χαρά στη Βρίσα μέσω του τηλεπαιχνιδιού «Ρουκ Ζουκ». Κανένας δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό. Ούτε πόσα λεφτά συγκεντρώθηκαν, ούτε πού πήγαν. Τώρα μαθαίνουμε και για την εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Με είχαν πάρει τηλέφωνο από το σωματείο «Κύκλος» που είναι συνδιοργανωτής και μου είχαν πει ότι προγραμματιζόταν να γίνει το Μάρτιο, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να πάω. Η εκδήλωση έγινε και παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιχνίτου κ. Αλεξίου, όμως τα χρήματα δεν ήρθαν στη Βρίσα και πιστεύουμε ότι με δική του προτροπή πήγαν στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου, για δικούς του λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την έντονη αντίδρασή του για τους εράνους που δεν έφθασαν ποτέ στη Βρίσα, εκφράζει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας Νίκος Γκουγκούλιος. «Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το Σύλλογο αυτό. Γιατί είδαμε τι συνέβαινε με χρήματα που διέθετε ο κόσμος από το υστέρημά του, για να μας βοηθήσει, αλλά δεν έρχονταν ποτέ στη Βρίσα. Χρησιμοποιούν τη σεισμόπληκτη Βρίσα για να μαζέψουν λεφτά, χωρίς ποτέ να φθάνουν στο χωριό μας και οι ανάγκες είναι τεράστιες».

Ο Αντιδήμαρχος κ.  Αλεξίου μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» είπε για το θέμα αυτό: «Στην εκδήλωση πήρε μέρος και το χορευτικό συγκρότημα Μεσοτόπου και γι’ αυτό προσκλήθηκα σαν πρόεδρος του Νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου. Οι διοργανωτές, διαθέτουν τα χρήματα για να αγοράσουν είδη και να τα διαθέσουν σε κάποια ιδρύματα. Είχαν επικοινωνήσει με τον κ. Παράκοιλα και τους είπε να διατεθούν σε συσσίτια. Δεν συμφώνησαν, για δικούς τους λόγους και είπαν ότι σκέφτονται σε ένα ίδρυμα, είτε το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου,  είτε το Γυμνάσιο Πολιχνίτου που εξυπηρετούν κατοίκους και της πληγείσας περιοχής. Δεν γνώριζα ότι ήταν μόνο για τη Βρίσα η εκδήλωση. Στην πρόσκληση που είχα στα χέρια μου δεν το ανέφερε αυτό, ούτε είδα την αφίσα της εκδήλωσης. Όμως δεν θα μπορούσα και πάλι να υποδείξω πού θα διαθέσουν τα χρήματα. Τελικά αποφάσισαν να τα διαθέσουν στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου. Θα αγορασθεί κάποιος εξοπλισμός και θα διατεθεί εκεί, γιατί εξυπηρετεί και μαθητές της σεισμόπληκτης περιοχής».

Χωριό-«φάντασμα»

Η Βρίσα σήμερα 10 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, θυμίζει περισσότερο χωριό-φάντασμα. Ελάχιστα σπίτια έχουν κατεδαφιστεί και τα ερείπια που στέκουν ακόμη προκαλούν θλίψη. Ελάχιστοι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, το καφενείο που είχε ανοίξει ξανά στην πλατεία του χωριού, έκλεισε, «αφού δεν υπάρχει ψυχή» για να δουλέψει, ενώ οι δρόμοι είναι έρημοι.

Όπως μας λέει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας, από τα 260 «κόκκινα» σπίτια έχουν κατεδαφιστεί μόλις 15, αφού παρά το γεγονός ότι βγαίνουν οι εγκρίσεις κατεδάφισης, αργούν να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Κάποιοι έκαναν με δικές τους οικονομίες την κατεδάφιση, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που πήραν την πρώτη δόση. Επίσης 130 δικαιούχες οικογένειες περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις για τις οικοσκευές, ενώ ούτε ευρώ δεν έχει δοθεί στους επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις ή τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, καταστράφηκαν

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

22 απαντήσεις στο Με αφορμή ένα δημοσίευμα

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πιστευω οτι μετα απο ολα αυτα που συμβαινουν εις βαρος ολου του χωριου απο ολους οσους βαζουν κραχτη(την σεισμοπληκτη Βρισα) και το μονο που γινεται ειναι να εκμεταλεβονται την κατασταση αυτη….πρεπει σημερα κιολας να αναλαβει ενας καλος δικηγορος ο οποιος θα μπορει να κανει οτι δεν μπορουμε εμεις ολοι γιατι σιγουρα δεν εχουμε τις γνωσεις για να απαιτησουμε τα τεκτημενα μας….αυτο που εγινε με τα χρηματα απο την Αυστραλια με τον τραπεζικο λογαριασμο που χαθηκαν ξαφνικα τοσα χρηματα με την εκδηλωση στη Θεσσαλονικη ναι ενταξη στο γυμνασιο να πανε αλλα οχι με κραχτη την Βρισα κ.Αλεξιου….αν δεν βαλουμε δικηγορο πολλα ακομα θα χαθουν να το γνωριζετε αυτο…ειχαμε πει περιση το καλοκαιρι στις συγκεντρωσεις να φτιαξουμε συλλογο σεισμοπαθων και να απαρτηζεται απο δικηγορο συμβολαιογραφο μηχανικο κ.αλ. τελικα καναμε τον συλλογο αλλα τιποτα απο τα υπολοιπα…τοσους μορφωμενους εχει βγαλει αυτο το χωριο καποιοι που θα μπορεσουν να βοηθησουν εθελοντικα δεν υπαρχει κανεις???

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πιστευω οτι μετα απο ολα αυτα που συμβαινουν εις βαρος ολου του χωριου απο ολους οσους βαζουν κραχτη(την σεισμοπληκτη Βρισα) και το μονο που γινεται ειναι να εκμεταλεβονται την κατασταση αυτη….πρεπει σημερα κιολας να αναλαβει ενας καλος δικηγορος ο οποιος θα μπορει να κανει οτι δεν μπορουμε εμεις ολοι γιατι σιγουρα δεν εχουμε τις γνωσεις για να απαιτησουμε τα τεκτημενα μας….αυτο που εγινε με τα χρηματα απο την Αυστραλια με τον τραπεζικο λογαριασμο που χαθηκαν ξαφνικα τοσα χρηματα με την εκδηλωση στη Θεσσαλονικη ναι ενταξη στο γυμνασιο να πανε αλλα οχι με κραχτη την Βρισα κ.Αλεξιου….αν δεν βαλουμε δικηγορο πολλα ακομα θα χαθουν να το γνωριζετε αυτο…ειχαμε πει περιση το καλοκαιρι στις συγκεντρωσεις να φτιαξουμε συλλογο σεισμοπαθων και να απαρτηζεται απο δικηγορο συμβολαιογραφο μηχανικο κ.αλ. τελικα καναμε τον συλλογο αλλα τιποτα απο τα υπολοιπα…τοσους μορφωμενους εχει βγαλει αυτο το χωριο καποιοι που θα μπορεσουν να βοηθησουν εθελοντικα δεν υπαρχει κανεις???

  3. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    φοβάμαι ότι θα στενοχωρησω τον κυριο αντιδημαρχο.αν ανατρεξουμε το προφιλ του στο fb ειχε κανει αναρτηση την αφισα για την εκδηλωση η οποια αφισα συνοδευοταν ακριβως από κατω με κειμενακι στο οποιο αναγραφεται καθαρα ο σκοπος της εκδήλωσης και είναι γραμμενο το ονομα της Βρισας μαλιστα με κεφαλαια γραμματα . βεβαια στην αφισσα αναφέρεται ότι τα χρηματα θα πανε στο γυμνασιο Πολιχνιτου . ας μην μας λεει λοιπον ότι δε γνωριζε και δεν ειχε δει αφισα .καλα κανουν και τα δινουν στο γυμνασιο καλα κανουν και τα μαζευουν ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΒΡΙΣΑ ΟΜΩΣ.ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ .ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΜΟΥΡΗ Η ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΨΗΦΟΥΝ όλα εχουν ένα οριο πια …..ΦΤΑΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ τραβατε να κανετε τις μαγκιες σας με τον δικο σας κ…ο αν εχετε κι όχι να εκμεταλευεστε ένα κατεστραμενο χωριο και τους ανθρώπους του που δεκα μηνες κι ακομη αλλου πατανε κι αλλου βρίσκονται δεν μπορούμε να συνηδητοποιησουμε και να συνελθουμε δε θα εχουμε και τους καρεκλοκενταύρους ολους να εκμεταλευονται την δικη μας δυστυχια για να παρουσιαζουν εργο …ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…. κι εμεις όμως μηπωςεχουμε κατσει πολύ καιρο με σταυρωμένα τα χερια?????μηπως παρα γιναμε καλα παιδια με ακεραιο χαρακτήρα????μηπως ηρθε η ωρα να ξεσηκωθούμε και να τριξουμε τα δοντια σε ολους αυτους που εκμεταλευονται την εδώ κατασταση?????γιατι θα φτασουμε καποια στιγμη και θ ανακαλύπτουμε την μια εκμεταλευση μετα την άλλη (για να μην πω σκανδαλο)καποιοι θα κοκορεύονται ότι καναμε αυτό η πετυχαμε το άλλο και εμεις εδώ ακομη θα προσπαθουμε να βρουμε τις ακρες μας και να παρουμε ότι μας αναλογει …..αντε προεδρε ας ενωσουμε τις φωνες μας και την οργη μας κι επειτελους ας υψωσουμε το ανάστημα μας γιατι οσα χρονια και να περασουν παντα θα εκμεταλευονται την καταστροφή της Βρισας …….αιντε πια γιατι παρατραβηξε ολο αυτο

    • Ο/Η ανωνυμος λέει:

      Πολυ ωραια αυτα που γραφεις ανωνυμε αλλα δεν θα γινει τιποτα οπως δεν εγινε εδω και 10 μηνες γιατι αν δεν κινηθουμε δυναμικα μηδεν.Ποσες συγκεντρωσεις εχει κανει ο συλλογος Αθηνων να βρεθουμε ολοι μαζι και με υπογραφες να διεκδικησουμε κατι?Να ερθουν και δικηγοροι και μηχανικοι να δουμε τι και πως μπορουμε να κινηθουμε.

      • Ο/Η ανωνυμος λέει:

        Μονο σιτιση σιτιση ημαρτον πια αηδια καταντησαμε.Χασαμε και την αξιοπρεπεια μας λες και ειχαμε πολεμο και πειναμε.Ας δουμε το θεμα καιμε τα ερειπια που γεμισε το χωριο μπας και κανουμε καποτε σπιτια και ας αντιδρασουμε δυναμικα και ας μην θελουν ορισμενοι να γινει ετσι γιατι τους βολευει.

  4. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    δεν εξεταζω το θεμα της σιτισης αν είναι σωστο η όχι και πραγματικα ξεκολατε από αυτό γιατι καταντησαμε γραφικοι ν ασχολούμαστε συνεχεια με τη σιτιση ας αφήσουμε πια το δεντρο και να δουμε το δασος …παντου βλέπουμε φαντάσματα και ατομα που τους βολευει να μην ξεσηκωνόμαστε …κι εμεις τι κανουμε????μονο εδώ μεσα βλεπω καμια φορα κανα σχολιο για δυναμικη αντιδραση και μεχρι εκει …μονο σαν σχολιο….περυσι μετα το σεισμο αραξαμε ολοι στις ξαπλωστρες και καναμε το καλκαιρακι μας …περναγαμε καλα πηραμε τα 586, περναμε κουτες ,,,καποιοι επαιρναν κι επιταγες κλπ κλπ και όλα καλα όταν αρχισαν αυτά να σταματάνε όπως ηταν φυσικο αρχισε να μπαινει κι ο χειμωνας θυμηθήκαμε τα προβλήματα μας που τα βλέπαμε να λυνονται δυσκολα κι αρχισαμε να γραφουμε κανα σχολιο περι δυναμικης αντιδρασης και μεχρι εκει ….τι καναμε για να ξεσηκώσουμε την δυναμικη αντιδραση ???ριχναμε την ιδεα και περιμεναμε από τον καναπε ποιος θα σηκωσει το λαβαρο????εμ δεν γινονται ετσι από τον καναπε αυτά πρεπει να υπαρχει συμπνοια και ομονοια εσεις βλέπετε τιποτα τετοιο????παντα περιμενουμε από τους αλλους να μπουνε μπροστα …..Αι Νικολα λεει πνιγομαι βοηθησε με , εμ ναι αλλα κουνα κι εσυ τα χερια σου λιγο!!!!!!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ακριβώς κούνα και εσύ τα χέρια σου …… Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

    • Ο/Η Σχολιαστής λέει:

      Αυτά παθαίνουμε με το να κάνουμε σημαία τη σίτιση.- Το χωριό δεν φτιάχνει έτσι. Απευθυνόμαστε σε ειδικούς, χαράσεται ένα πρόγραμμα και μετά εκδηλώνεται η δράση. – Αν περιμένετε από τον Αλεξίου, τον Παράκοιλα και τον παπά του χωριού – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους-να οργανώσουν χωριό, δεν γίνεται. Ούτε ειδικοί είναι, ούτε μπορούν να αντικαταστήσουν τους επιστήμονες και να κάνουν τους χειρισμούς που πρέπει.

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        ετσι είναι ενας μονο κουκος δεν μπορει να φερει την ανοιξη

      • Ο/Η Stratis λέει:

        Αφήστε κατά μέρος τι σίτιση. Η σίτιση δεν εμποδίζει σε τίποτα να λυθούν τα προβλήματα του χωριού. Αναρρωτιέμαι όλοι όσοι μιλάνε για δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς να τολμήσουν να βάλουν το όνομά τους πώς θα εξεγερθούν; φορώντας κουκούλα; Ας αποφασίσει ο καθένας μας να εκφράσει την άποψή του επώνυμα, ας δράσουν οι Σύλλογοι δυναμικά (και όχι κάνοντας δημόσιες σχέσεις), ας αφήσουμε κατά μέρος προσωπικές ή κομματικές προτιμήσεις και φυσικά τα μικροσυμφέροντα και τότε κάτι μπορεί να γίνει. Διαμαρτυρίες με την κάλυψη της ανωνυμίας το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν την ψευδαίσθηση σ’ αυτόν που γράφει ότι είναι πιο “πατριώτης” απ’ τους άλλους. Ψευδαίσθηση όμως.

        • Ο/Η ανωνυμος λέει:

          Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι ετσι λενε στο χωριο μου.Αν θελετε επωνυμιες ξεκινηστε εσεις πρωτα να βγειτε απο τις προσωπικες συμπαθειες και να δινετε οπου θελετε και οτι θελετε και μετα τα υπολοιπα.Ουδεν κρυπτον να ξερετε.Και δεν απευθυνομαι σε εσας προσωπικα για να μην παρεξηγηθω .Οταν ερθει η ωρα θα βγουν ολα στην επιφανεια. Οι νομοι η θα ισχυουν για ολους η οχι.

          • Ο/Η ανωνυμος λέει:

            Πολυ σωστα τα λες ας μας πουνε ποσοι απο τους κατοικους που θα παρουν τις οικοσυσκευες δεν εχουν βγαλει τα πραγματα τους τα περισσοτερα και τασωσαν.Και αυτοι που πραγματικα δεν εβγαλαν να μην τα παρουν τα λεφτα.Αλλα δεν μιλανε γιατι τους βολευει .Ετσι λειτουργει ο καθενας για τον εαυτο του. Ουτε για αυτο δεν παλεψαμε να κερδισουμε.Λαι μετα μιλανε για νομους οπου βολευει δεν μιλανε οι δηθεν που υποστηριζουν την κυβερνηση

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Για ποιό λόγο να βάλουμε όνομα αφού δίνεις το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να απαντά και να βρίζει ανώνυμα;
          Κάνε τα σχόλια επώνυμα και πιστοποιημένα και θα δεις πόσοι θα συζητάνε με ευγένεια και προτάσεις. Όσο ο άλλος ξέρει ότι θα μείνει με την κουκούλα και ατιμώρητος, θα βρίζει.

          • Ο/Η ανωνυμος λέει:

            Οι κουκουλες ηταν για τους προδοτες.Η ανωνυμια ειναι δικαιωμα καθενος. Δεν ειδαμε να βριζουν κανενα.Και μια προταση σαν ανωνυμος. Ας κανουν χαρτια να υπογραψουμε ολοι μαζι και ο προεδρος και οι συλλογος με αυτα που διεκδικουμε γενικως και να τα στειλουμε κατευθειαν στον πρωθυπουργο και στον προεδρο της δημοκρατιας μιας που ειχαμε και την τιμη να μας επισκεφθει .

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γιατί ο Σύλλογος Σεισμοπαθών δεν διεκδικεί τα χρήματα δικαστικά; Αρχίζοντας με ένα εξώδικο στον κάθε πονηρό που τα διαχειρίστηκε στο όνομά του.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Θα συνιστούσα σε όλους να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια για αυτή την ΑΠΑΤΗ στον ίδιο κ Αλεξίου Δημήτριος στο λογαριασμό του στο F.B. στις αναρτήσεις που αφορούν το θέμα …
    Αν και έχει διαγράψει οτιδήποτε με το ονομα Βρισα.

  7. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Τώρα στα σχόλια στο F.B. ο κ. Αλεξίου έχει το θράσος και να απειλεί

  8. Ο/Η Ααααα. λέει:

    4 μέρες η Θεσσαλονίκη χωρίς νερό και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη, ενώ εμείς που κοντεύουμε να σβήσουμε το πρωτο μαύρο γενέθλιο κεράκι του σεσμού στο χωριό μας αφήνουμε τους δήθεν να μας χορεύουν σε ρυθμο τσαρλεστον,εκλεξαμε καποιους να μας εκπροσωπήσουν σαν σύλλογο ,κάναν κάποιες κινήσεις και μπράβο τους αλλά δεν ήταν αρκετές απ ότι φαίνεται, μήπως πρέπει τελικά να μαζευτούν αυτές οι υπογραφές και να σταλούν εκεί που πρεπει σαν δείγμα αγανάκτησης των βρισαγωτων?

  9. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Σα δε ντρεπεστε τρια χρονια εντεταλμενος ο αλεξιου στο χωριο μας δεν εβαλε μια πετρα πανω στην άλλη μονο στο δικο του χωριο εκανε εργα τωρα που αποφασισε ο ανθρωπος να κανη μια [ δουλεια ,,,,, ] θα τον φατε ,,,, ου να μου χαθηται ΄΄΄΄΄ΠΑΛΙΟΒΡΙΣΑΓΟΤΕΣ…..””’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.