Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτό από την προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου σεισμοπαθών το αίτημα του Συλλόγου της Αθήνας να συσταθεί μια εφορευτική επιτροπή στην Αθήνα και να ψηφίσουν και εκεί για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ.
Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοδιάβασα το αίτημα μου φάνηκε σωστό και απλό στην υλοποίησή του.
Η δεύτερη σκέψη όμως είναι πάντα καλύτερη: Επειδή ο Σύλλογος των σεισμοπαθών ενδέχεται (και είναι ευχής έργο) να εισπράξει και να διαχειριστεί χρήματα και η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται με απλή πλειοψηφία στο ΔΣ, ενδέχεται να υπάρξει αντίδραση κάποιου που δεν συμφωνεί με την απόφαση. Αν γίνει μια ένσταση ενάντια στην εκλογή του ΔΣ με το επιχείρημα ότι εκλέχθηκε αντικαταστατικά, αφού η ψηφοφορία στην Αθήνα δεν προβλέπεται στο καταστατικό, μπορεί να μπλέξουν τα πράγματα.
Είναι άλλο πράγμα ένας πολιτιστικός σύλλογος και άλλο αυτό που δημιουργήθηκε τώρα.
Προτείνουμε πριν τις εκλογές να ρωτηθεί νομικός σχετικά με το θέμα. Αν από νομική άποψη δεν υπάρχει πρόβλημα προχωρεί η διαδικασία όπως συμφωνήθηκε. Αν όμως διαπιστώσουν πρόβλημα και οι νομικοί τότε προτείνουμε να γίνουν οι εκλογές μόνο εδώ, να εκλεγεί ένα ΔΣ για να “πιάσει δουλειά” ο Σύλλογος και παράλληλα να κινηθεί η διαδικασία για την τροποποίηση του καταστατικού με στόχο να ανοίξουν οι ορίζοντες του Συλλόγου (και όχι μόνο ως προς τον τρόπο εκλογής) Εξυπακούεται ότι για να έχει άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα η τροποποίηση του καταστατικού θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να δεσμευτούν πριν τις εκλογές ότι θα παραιτηθούν μετά την τροποποίηση για τη διενέργεια νέων εκλογών με βάση το τροποποιημένο καταστατικό.