Ο νέος χώρος της Βιβλιοθήκης μας

Οι δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης κατά τη φετινή χρονιά στεγάστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στο κοντέινερ που μας παραχώρησε ο Δήμος. Έστω και στριμωγμένα η δουλειά γίνεται.

Η γωνιά της μουσικής με ένα μέρος των οργάνων που έχουμε μεταφέρει στο …παράρτημα! Είναι απόλαυση στον κλειστό χώρο-που δυναμώνει την ένταση- να ακούς τα παιδιά να παίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι “πάγκοι εργασίας” για το σκάκι, τη ζωγραφική, τα αγγλικά κ.α. “δανεισμένοι” απ’ το ερειπωμένο σχολείο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πίνακας για τη ζωγραφική και τα αγγλικά και η γωνιά με τη γραφική ύλη και μικρό αριθμό βιβλίων για μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ο υπολογιστής (από τον Παναγιώτη Κουλαρά) για την διοικητική υποστήριξη και όχι μόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και το “κεντρικό”, ανθοστόλιστο και σημαιοστολισμένο (όπως απαιτεί η μέρα) για τα μαθήματα της Πληροφορικής και τον δανεισμό βιβλίων κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

48 απαντήσεις στο Ο νέος χώρος της Βιβλιοθήκης μας

  1. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Καλη θελησει να υπαρχει κ ολα γινονται. . .

  2. Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

    Ηβιβλιοθηκη στα Βατερα, η εκκλησια στα Βατερα, τα καφενεια στα Βατερα, το φαρμακειο στα Βατερα, το σχολειο παρα τριχα τη γλυτωσε να μη παει Βατερα, αλλα στο χωριο ζουν πανω απο 25 οικογενειες. τι συμβαινει? Καλο ειναι η εκλεγμενη τοπικη διοικηση να το κοιταξει το θεμα, αν δεν ειναι οι ανθρωποι το ενδιαφερον μας, ποιο ειναι? τα Βατερα?

  3. Ο/Η Ο βρισαγωτης λέει:

    Γιατί μερικοί χωρίζουν τη Βρισα από τα Βατερά δν το κατάλαβα ποτέ μου!Ένα είναι το χωριό φίλοι μου,με πολλές γειτονιες!σανταλιωτης, λαγκάδι,πλατανος,παγωνι,αγ Κωσταντίνος,αγ Μαρίνα,τζαμί, παράδεισος,Βατερά,χουχλατσιαρ,στραβή βαλανιδα,λιμουναρ,πλατανια,λιαναμου!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Ακριβώς! Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι Βρίσα και Βατερά είναι ένα πράγμα, μια οντότητα. Μέχρι τώρα αυτοί που έμεναν για τους δικούς τους λόγους στα Βατερά, στον Άγιο Φωκά, στη Χούλιαρη, στα Κατούδια βρισαγώτες δε λέγονταν;
      Θα είναι τεράστιο λάθος να υψώσουν κάποιοι διαχωριστικές γραμμές!
      Φτάνει η γκάφα που έγινε με τον καθορισμό της στεγαστικής συνδρομής και είπαν “πήγαινε και χτίσε στον Πολιχνίτο, στα Βασιλικά, στο Λισβόρι, δεν υπάρχει πρόβλημα! Μη τυχόν χτίσεις στα Βατερά γιατί θα χάσεις τα μισά λεφτά!

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        Κανείς δεν κατάλαβε γιατί και από ποιόν εξαιρέθηκαν τα Βατερά μια και το ΦΕΚ στην 4.2. αναφέρει σαφώς “..στην ίδια Δημοτική περιφέρεια”.
        Επειδή υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος (ούτε η κατεδάφιση δεν άρχισε) μήπως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό? Μια διευκρινιστική εγκύκλιος χρειάζεται μόνο.
        Τι λέει ο κ. Τεντόμας. Με λίγη πίεση όλα γίνονται.

      • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

        Οι απαντησεις με καλυψαν, απολυτα! Κι εγω αυτο πιστευα οτι θα μου απαντουσατε!

    • Ο/Η Βατεριανη λέει:

      Άι γεια σου φίλε μου ….τα Βατερα δηλ ειναι καλά μονο το καλοκαίρι , μετά που σε είδα που σε ξερω…Αντί να δοξάζουμε το θεο που δεν πάθανε ζημιά και τα Βατερα και μπόρεσαν να προσφέρουν οτι πρόσφεραν στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού , τώρα γυρεύουμε και τα ρέστα…σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγω ..

  4. Ο/Η Παναγιώτης Κουλαρας λέει:

    Στρατή τον αναγνώρισα αμέσως.. ..Καλη δουλειά να κάνει και ας βρίσκεται όπου να’ναι… Χερετισμους

  5. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Δεν κατάλαβα Ποια αλλαγή θέλετε σχετικά με τη πργρ. 4.2. της ΚΥΑ.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Να μπορούμε να μεταφέρουμε το δικαίωμα ανοικοδόμησης ως σεισμόπληκτοι στα Βατερά χωρίς να χάνουμε το 40%.

      • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

        Ποσοι ειστε εσεις που θελετε να οικοδομησετε στα Βατερα? ως σεισμοπληκτοι εννοω

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Πολλοί που έπεσε το σπίτι του παππού στο χωριό δεν θέλουν να το ξαναφτιάξουν γιατί δεν έρχονται. Τα Βατερά είναι μια καλή λύση για να επιστρέψουν. Που βλέπετε το περίεργο.

          • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

            δεν βλεπω τιποτα περιεργο, απλα ρωταω αν ειναι, ποσοι ειναι, ετσι σαν ποσοστωση, εχει σημασια η ποσοστωση

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Τι θα πει πόσοι είστε; Ένας! Μισός!!! Τι πρόβλημα υπάρχει; Αυτός ο ένας δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει που θα κάνει το σπίτι του και τον τιμωρουμε επειδή επιλέγει τα Βατερά;! Γίνεται λέει, για να μην “φύγουν” από τη Βρισα. Τότε στον Πολιχνιτο γιατί η επιδότηση είναι 80%; Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο Βρισαγωτης χτίσει το σπίτι του στον Πολιχνιτο και υπάρχει αν το χτίσει στα Βατερα;! Που είναι ένα και το αυτό με τη Βρισα; Κε Τεντομα;

  6. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Το 40% μπήκε για να μην αδειάσει η Βρίσα και να προστατευθεί σαν παραδοσιακόε οικισμός.
    Το 80% για τα Βατερά προυποθέτει αποχαρακτηρισμό της Βρίσας από παραδοσιακός οικισμός. Εγώ δεν γνωρίζω διαδικασία και άρα δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
    Και εκτός αυτού ο αποχαρακτηρισμόεθασημαίνειι απάλειψη όλων των “προνομίων” της Βρίσας όπως:
    1. Τιμή ανά Μ2 ανακατασκευής 1100 από 1200 £.
    2. Αποζημίωση κόκκινων μέχρι 150Μ2 και όχι το σημερινό απεριόρισταπεριόριστο.
    3. Αποζημίωση μόνο ενός κόκκινου και όχι όλων όσων είναι στην ιδιοκτησία ενός πληγέντες.
    Γιατί, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα με το μέρος μας.
    Επίσης να γίνει κάτι καθαρό, ο συντονιστής προωθεί κάθε τι με το οποίο συμφωνήσει.
    Για το συγκεκριμένο προφανώς δεν συμφωνώ. Αγωνίστηκα για μια ΚΥΑ που δεν έχει προηγολυμενο. Δεν μπορώ να κάνω τώρα τα αντίθετα.
    Όποιοι θέλουνι να προχωρήσουν όλα τα παραπάνω, καμία αντίρρηση, ας το προσπαθήσουν.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Δεν ξέραμε ότι εσείς ήσασταν υπεύθυνος για την ΚΥΑ. Που θέλει να μας αναγκάσει να κτίσουμε στον ίδιο υγρό, παγωμένο και σεισμογενή χώρο άσχετα αν το χωριό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το ίδιο. Εφόσον τώρα στην ανοικοδόμηση πρέπει να τηρηθεί ο πολεοδομικός κανονισμός θα κλάψουν μανούλες με την απώλεια των τετραγωνικών ή την ολική αδυναμία.
      Αυτό πάλι οτι πρέπει να συμφωνήσετε ο ίδιος για να το προβάλετε δεν το κατάλαβα. Ας το διαβάσουν οι συγχωριανοί να το καταλάβουν αυτοί.

      • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

        η επικληση στους χωριανους προυποθετει οτι οι χωριανοι θελουν να οικοδομησουν στα Βατερα, ρωτησα πριν αλλα απαντηση δε πηρα, ποσοι ειστε απο το χωριο που μπορειτε να οικοδομησετε στα Βατερα ως σεισμοπληκτοι?

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Πήρατε απάντηση αλλά επιμένετε. Η απαγόρευση μέσω της ποινής του 40% είναι απαράδεκτη. Γιατί δεν μπορώ δηλαδή να χτίσω στην Πευτσανή ή αλλού ΧΩΡΙΣ τις δεσμεύσεις του παραδοσιακού οικισμού; Δηλαδή η αλλαγή θέσεως που θέλω για να κατοικήσω λόγω της σεισμογενούς περιοχής και του κακού κλίματος του χωριού μου αφαιρεί την ιδιότητα του σεισμοπλήκτου; Γιατί με αναγκάζουν να φτιάξω το σπίτι μου πάλι χωρίς αυλή, χωρίς γκαράζ, χωρίς ανθρώπινες συνθήκες. Αν στο μυαλό του κ. Τεντόμα τα ντάμια είναι παραδοσιακά και τα ξεφτισμένα παραθυρόφυλλα απέκτησαν …πατίνα, στο δικό μου όραμα ο κόσμος πάει μπροστά.
          Όσοι θέλανε να μεταφερθούν στα Βατερά διεπίστωσαν ότι τα χρήματα δεν φτάνουν και παράτησαν την ιδέα. Έτσι λοιπόν ούτε στα Βατερά αλλά ούτε και στο χωριό θα κάνουν κάτι.
          Ως προς τους αριθμούς δεν μετρηθήκαμε όπως δεν έχουν μετρηθεί και αυτοί που τελικά θα χτίσουν στο χωριό. Και ένας μόνο σεισμόπληκτος όμως να είναι, η επιθυμία του πρέπει να είναι σεβαστή. Τώρα όμως μάθαμε ότι η δυνατότητα αυτή αφαιρέθηκε επίτηδες από τον κ. Τεντόμα “Το 40% μπήκε για να μην αδειάσει η Βρίσα”.
          Εύγε.

          Υ.Γ. Τον κ. Τεντόμα δεν τον γνωρίζω ούτε και ξέρω ως τι εργάζεται στο Δημόσιο. Μάλλον όμως τον πληρώνουμε για να αποφασίζει εναντίον μας.

          • Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

            Αγαπητέ κύριε, Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε ποτέ υπήρξα.
            Δέχτηκα να μπω ειδικός Σύμβουλος στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να βοηθήσω με μια υπερσαραντάχρονη εμπειρία σαν ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός στη καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 12/6/2017.
            Αμοιβομαι με το υπέρογκο ποσό των 0,00 (μηδέν) ευρώ.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Βασίλη νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα γράφεις:
      1. Η Βρίσα δεν υπάρχει κίνδυνος να αδειάσει εξαιτίας των Βατερών γιατί τα διαθέσιμα από μόνιμους κατοίκους οικόπεδα εντός του οικισμού των Βατερών είναι ελάχιστα.Και πενήντα σπίτια (είναι υπερβολικά μεγάλο του νούμερο) να φύγουν η Βρίσα δεν αδειάζει. Απλά αναπνέει! και έτσι δυναμώνει.
      2. Δεν καταλαβαίνω γιατί το 80% για τα Βατερά προϋποθέτει αποχαρακτηρισμό του παραδοσιακού χαρακτήρα της Βρίσας. Για τα Βατερά θα δίνονταν 1100 αντί 1200. Ή αν θέλατε (οι εισηγητές της ΚΥΑ) να πριμοδοτήσετε τη Βρίσα ας βάζατε και ένα ποσοστό λογικό επί των 1100. Όχι αυτός ο εξαναγκασμός με την οικονομική θηλειά στο λαιμό των σεισμόπληκτων -ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια που περνάμε- ότι θες δε θες εδώ (στη Βρίσα) θα χτίσεις.
      3. Ας έβγαινε ένα πλάνο για τη νέα Βρίσα που να την καθιστούσε ελκυστική ώστε να επιζητεί κάποιος να χτίσει εκεί και όχι να εξαναγκάζεται βίαια.
      4. Κανένας δεν μίλησε για αποχαρακτηρισμό του παραδοσιακού χαρκτήρα του οικισμού γιατί αφενός γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει και αφετέρου είναι σίγουρο ότι τον αποχαρακτηρισμό δεν τον θέλουν όλοι.

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        Λάβατε υπ’ ‘οψη ότι τα όρια του οικισμού των Βατερών είναι περιορισμένα; ότι δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο; ότι πριν από το σεισμό το χωριό ήταν και παραδοσιακό και ελκυστικό και μετά την ανοικοδόμηση θα σταματήσει να είναι ελκυστικό;
        Ας κοιτάξουμε να μην αδειάσει το χωριό και ας κοιτάξουμε να μην χαρακτηρισθούν τα Βατερά ακατάλληλος τουριστικός προορι-σμός. – Η ΚΥΑ νομίζω είναι μελετημένη και με προοπτική δημιουργίας ενός νέου και όμορφου χωριού, έξω από κάθε ιδιοτέλεια, παρά τα όσα προβλήματα.

  7. Ο/Η Ο βρισαγωτης λέει:

    Ποιος στραβος δεν θέλει το φως του!Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ αλλά δεν θα ρωτηθω κιόλας!Ας φτιαχτεί να μείνει ο ξεσπιτομενος κόσμος κιας είναι και στα κατουδια που λέει κι ο δάσκαλος!

  8. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Δεν είπα καθόλου πως εγώ ήμουνα υπεύθυνος για την ΚΥΑ. απλά, βοήθησα κι εγώ για να βγει μια ΚΥΑ που δεν είχε προηγούμενο ως προς τα θετικά του για τους σεισμόπληκτους. Μια απλή σύγκριση με προηγούμενους σεισμούς θα σας πείσει.
    Από κει και πέρα σε οποιαδήποτε απόφαση του κράτους υπάρχουν πάντα αυτοί που συμφωνούν κι αυτοί που δεν συμφωνούν, ανάλογα και με τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός.
    Και ένα τελευταίο. Εγώ είμαι μηχανικός και έχω απόψεις για τη προστασία του δομημένου περιβάλλοντος που δεν μπορεί κανένας να με αναγκάσει να τις απεμπολήσω, γελοιποιούμενος ταυτόχρονα καθώς θα φέρομαι να ζητώ πράγματα που δεν έχουν λογική βάση και που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν. Αλοίμονο δηλαδή να ήταν δυνατόν να αρχίσει ένα γαϊτανάκι αποχαρακτηρισμού παραδοσιακών οικισμών…

  9. Ο/Η Ο βρισαγωτης λέει:

    Τα μπάνια μας τα κάναμε στα Βατερά,το ρακί μας το πίναμε στο πλάτανο,τα παιδιά μας τα βαφτίσαμε στον αγ Κωνσταντίνο,τους γάμους μας τους κάναμε στη Ζωοδόχου πηγής,το ποτό μας ξανά στα Βατερά,τους χορούς μας ξανά στο πλάτανο,θαβαμε τους δικούς μας στακκλησιδ πηγαίναμε Καβάλα στον αγ Γεώργιο,κάναμε τα Καψάλα στο λαγκάδι,παίζαμε θεατρικά στο σχολείο στα αλλονια και πηγαίναμε με το δάσκαλο εκδρομή στα Πευκάκια,κάναμε σαν παιδιά παρέλαση στη βόλτα,παίξαμε μπάλα ξανά στα αλλονια κτλ κτλ!όλο αυτό κύριοι που σας περιέγραψαν είναι ένα μέρος της Βρισας μας και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ξαναβρούμε μετά την ανοικοδόμηση,άσχετα με το αν το δικό μου σπίτι ή το δικό σου θα είναι σε διαφορετική γειτονιά όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο!

  10. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Στρατή,
    οι ρυθμίσεις που έγιναν μέσω της ΚΥΑ αφορούσαν τους παραδοσιακούς οικισμούς και είχαν σαν κύρια έγνοια να ξαναχτιστεί το χωριό.
    Να ξαναχτιστούν όλα τα σπίτια του. Και αυτό το υπηρετεί αφενός μεν με τις τρεις ρυθμίσεις που ανάφερα παραπάνω και που πριμοδοτούν το χτίσιμο στη Βρίσαι και αφετέρου με το αντικίνητρο του 40% για τα Βατερά.
    Η λογική των μέτρων πηγαίνει πακέτο και όχι αλά καρτ.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Και οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται σε όλα τα ερωτήματα και όχι αλά κάρτ αλλά μάλλον δεν συμβαίνει…

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Δυστυχώς δεν πριμοδοτούν το χτίσιμο μόνο στη Βρίσα! Αν κάποια οικογένεια (και υπάρχουν πολλές τέτοιες) έχει παλιό σπίτι ή οικόπεδο στα άλλα χωριά της περιοχής (Πολιχνίτο, Λισβόρι, Βασιλικά) ή αν κάποιος αγοράσει, μπορεί να χτίσει με 1200!
      Και ρωτώ ποιο θα κοστίσει περισσότερο τη Βρίσα το να φύγουν 50 οικογένειες στα Βατερά ή 10 σε άλλα χωριά;

  11. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Ο καθένας λοιπόν έχει τις απόψεις του και τις προωθεί με όποιο τρόπο κρίνει προσφορότερο.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Α μα τι ωραία απάντηση! Οπότε τι ακριβώς συντονίζει ο συντονιστής αφού είναι περίπου “ότι άποψη έχω εγώ, αυτή είναι η σωστή και δεν ρωτάω κανέναν”;
      Με λίγα λόγια αφού “αγωνιστήκατε” για την ΚΥΑ, την οποία και “καταφέρατε”, και μετά σχεδιάσατε, καθοδηγήσατε, ενημερώσατε, φροντίσατε τους μηχανικούς, τώρα; Είναι κάτι άλλο που μένει για συντονισμό;

      • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

        Εγω θαλεγα να μας πεις, ανωνυμε, αν εχεις ενδιαφερθει, στο ελαχιστο, για τις 40 οικογενειες που ζουν στο χωριο, αν μπορουν αυτη τη στιγμη να καλυψουν αμεσα τις αναγκες τους σε φαρμακα, εκκλησιασμο, τροφιμα. Ειναι υπερβολικο 140 ανθρωποι στο χωριο να ψαχνουν μονοι τους να δωσουν λυση στα προβληματα αυτα.Το να επιτιθεσαι στο θεσμικο προσωπο, κι εσυ κι οποιοσδηποτε αλλος,ειναι λαθος. Δεν χρειαζεται επιθεση σε τετοιες καταστασεις χρειαζεται συναινεση

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Η συναίνεση επιτυγχάνεται όταν όλοι είναι πρόθυμοι για αυτήν. Με απαντήσεις τέτοιου τύπου δεν…
          Επίσης η όποια κριτική, εποικοδομητική ή και όχι γίνεται προς αυτούς που έχουν εξουσία, όχι προς τους χωριανούς.
          Επίσης δεν έχει σημασία κανείς να λέει δημόσια τι έκανε ή δεν έκανε. Αν αισθάνεστε εσείς τέτοια ανάγκη πείτε τι κάνατε εσείς …

          • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

            Στην προκειμενη περιπτωση αυτοι που εχουν εξουσια εκαναν το αυτονοητο, εφτιαξαν θεσμικο πλαισιο για τη Βρισα κι εδωσαν, μεσω αυτου, χρηματα. Εξαλλου ο καυγας για τα λεφτα γινεται, που θα πανε, στη Βρισα ή στα Βατερα? αν δεν υπηρχε η βουληση απο τη μερια της Πολιτειας να δωσει απο τα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου δε θα γινοταν θεμα αν στηΒρισα θα παρουν 1200 και στα Βατερα 1100, ετσι δεν ειναι?Ουτε θα προτεινε κανεις στον συντονιστη να κανει την αβαρια με την εγκυκλιο.Παρολαυτα, εγω επιμενω οτι οι 140 που μενουν στη Βρισα δικαιουνται της ιδιας μεταχειρισης.

          • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

            Επειδή ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα σας απαντώ. Υιοθετείτε λογικές εξουσίας. Υποστηρίζετε την εξουσία και περιμένετε από μόνη της να σας κάνει κάποιο δώρο.
            Μετά τα βάζετε με τους χωριανούς επικαλούμενοι ανωνυμίες και αλλά τέτοια χαριτωμένα και ζητάτε επιτακτικά να σας πουν ποιος είναι με ποιον τι συμφέροντα έχει και αλλά τέτοια… μετά πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν απαντάτε στην ερώτηση και λέτε κάτι άλλο σε στυλ συντονιστή…
            Όλοι οι άλλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο για το σύνολο του χωριού .
            Όποτε το ερώτημα είναι γιατί τα Βατερά δεν αντιμετωπίζονται όπως οι άλλες περιοχές (Βασιλικά, Πολιχνίτος κ.λπ.)
            Και μπορεί για εσάς να είναι κάτι σαν εχθρός τα Βατερά, για εμάς όμως, τους όποιους, ανώνυμους ή επώνυμους, είναι κομμάτι του χωριού μας.
            Και επίσης φυσικά οι 140 της Βρισας δικαιούνται τα ίδια αλλά σε τι ακριβώς αναφέρεστε; Αν υπάρχει ζήτημα να πιέσουμε πόλοι μαζί την εξουσία για να το πετύχουμε…

      • Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

        Σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε αυτό το “φροντίστε τους μηχανικούς”.
        Γιατί κι εγώ με τη σειρά μου ερωτώ:
        Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επισκευή, ανακατασκευή κτιρίου χωρίς μελέτη και επίβλεψη μηχανικού;
        Ομοίως, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κατεδάφιση χωρίς τη παρουσία υπεύθυνου μηχανικού;
        Δηλαδή, γίνεται ένας σεισμός με ζημιές που αποδίδονται σχεδόν κατά 100% στη ποιότητα των κατασκευών και αντί να βγάλουμε διδάγματα να φτιάχνουμε ποιοτικές κατασκευές (με σωστές μελέτες και επιμελείς επιβλέψεις) τελικά καταλήγουμε στο “τι να τους κάνουμε τους μηχανικούς”;.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Μου θυμίζει το “στρίβειν δια του αρραβώνος”!

  12. Ο/Η Ζαχαρουλα παλιολογου λέει:

    Είμαστε Μυτιλήνη μενουμε υρια χρόνια ο πατέρας μου γεννήθηκε στον σταθρο και μένουμε ο μπαμπά σμου 8 Χρόνια στην βρισιά εγω2 πια ειναι ρε παιδια η καταγωγή μου πέστε μου

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εγώ ένα έχω να πω: “Σε λίγα χρόνια Rebuild θα λέμε και θα κλαίμε”… Και για να προλάβω… Καμία σχέση δεν υπάρχει… Αντίθετος ήμουν…

  14. Ο/Η Ζαχαρουλα παλιολογου λέει:

    Ενα παράπονο για τον πολύ άσχημο τροπο του αποστολή αποστολη. Να μαθη ο κύριος αυτός οτι πτι και να κάνει δεν αλλάζει την καταγωγή μου ειμαι και θα είμαι πάντα μυτιληνια οχι δεν εχουμε εδω τσιφλικάδες να μας το παίζουν μαγκες αυτα θα τα θέσουμε ολα στο τοπικό συμβούλιο του χωριού έπρεπε πάνω απο ολα να βάζουμε της προτεραιότητες των κατοίκων μάς δεν φοβάμαι κανεναν και αυτα που λεω τα εχω με αποδείξεις να Είμαστε πανο απο ολα άνθρωποι δεν του ζητιανιά ούτε να μας χαρίσει απο τον εαυτό του τιποτα ενας τοπικος σύμβουλος ειναι ρε παιδιά μετά λείπει σμού τα λεω αυτά αλλα δεν ξεχωρίζουμε ανθρώπους ενα μεγάλο μπράβο στον στρατη2 παρακελα για οσα εχει κανει στον Στρατη νεικελη που δεν τον ξερω το εργο του αλλα μαθαίνουμε οτι νοιάζεται για μας και τον κωστα σταυρινο αν γράφω λαθλς τα επίθετα. Τους συγνώμη με εκτίμηση Ζαχαρούλα παλαιολόγου

  15. Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

    Οτι θα με ταυτιζαν και με την εξουσια δεν πιστευα οτι θα ζησω να το ακουσω! Εσεις? του ..αντιεξουσιαστικου χωρου?Λοιπον,το θεσμικο πλαισιο για λεφτα υπαρχει? υπαρχει! Τ α συμφεροντα ειναι η πρωτη κινητηρια δυναμη των ανθρωπων? ναι! υπαρχουν συμφεροντα στη Βρισα που δεν ταυτιζονται? ναι! Μπορει ο καθενας κρυμενος πισω απο την ανωνυμια του να λεει ο,τι θελει? ναι! Εγω, ο,τι λεω το λεω επωνυμα.Εσεις? οχι!Επομενως συζητησεις επι αρχων δεν γινονται εδω.Ας μιλησουμε, λοιπον, για λεφτα. Διεκδικειστε οσα μπορειτε περισσοτερα, αλλαξτε και το προεδρικο διαταγμα, αν υπαρχει τροπος,αλλα μεχρι τοτε ΥΠΑΚΟΥΣΤΕ στον νομο κι επειδη ειστε πολιτισμενη ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Αν οι άνθρωποι υπάκουαν σε κάθε νόμο άκριτα και αγόγγυστα θα ίσχυε ακόμα ο νόμος της ζούγκλας.
      Ο πολιτισμός έχει βοηθήσει στο να αλλάζουν οι νόμοι με τρόπο ειρηνικό και θεσμικό. Διεκδικώντας και προτείνοντας οι φορείς και οι πολίτες προς την εξουσία που τελικά αποφασίζει.
      Μακάρι λοιπόν να είχαμε ή να μπορούσαμε να αποκτήσουμε τη δύναμη και τη συνοχή για να κάνουμε κάτι τέτοιο.

      Τώρα γιατί μπλέκετε την διεκδίκηση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο… Δεν υπάρχει σχόλιο και τα επιχειρήματα στέρεψαν.
      Επίσης υπάρχουν αυτοί που κρύβουν για διάφορους λόγους το όνομά τους και άλλοι που κρύβουν την ένδεια επιχειρημάτων τους πίσω από το επώνυμο τους.

      Ελπίζω όλοι επώνυμοι και ανώνυμοι να έχουν σαν στόχο το καλύτεροι για το χωριό. Καλη συνέχεια…

  16. Ο/Η Stratis λέει:

    Κάποιος ανώνυμος ζητά να αιτιολογήσουμε γιατί διαγράφονται κάποια σχόλια. Η απάντηση είναι διαχρονική: όταν ανώνυμος σχολιάζει σχόλιο επώνυμο και μάλιστα με καταγγελτική διάθεση. Εκτός αν πριν δούμε το ανώνυμο σχόλιο ο επώνυμος έχει αρχίσει διάλογο μαζί του.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι σχολιάζουν το θέμα σαν να ζητήθηκε η άρση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Βρίσας.
    Ποτέ κι από κανέναν. Η Βρίσα είναι η Βρίσα, με τα σοκάκια της, τα πετρόχτιστα και γεμάτα σοβιλίκια σπίτια, τις γωνιές στην αυλή που μυρίζαν όλη μέρα φαγητό.
    Αυτή όμως η διαβίωση (που βασίστηκε στον φόβο των πειρατών) δεν είναι αρεστή στους σημερινούς ανθρώπους. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα, θέλουμε άνεση και σεισμοασφάλεια, θέλουμε προοπτική επεκτάσεως αντί να στριμοχνώμαστε δύο οικογένειες σε 60-70 τετραγωνικά. Γι αυτό και έπρεπε να μεταστεγάσουμε το χωριό. Δυστυχώς η ευκαιρία ανακαίνισης και επανεκίνησης της οικονομίας του χωριού (γιατί χωρίς δουλειές ο κόσμος δεν κάθεται να αργοπεθαίνει) λόγω του σεισμού, χάνεται στο όνομα μιας γιαλαντζή νεοελληνικής παραδοσιακότητας πάνω στα ίδια σαθρά θεμέλια.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μήπως η κ Ζαχαρούλα ευχαριστεί όποιους ευχαριστεί γιατί δεν έχει πάθει τίποτα απο το σεισμό γιατί στο χώριο ερχόταν για διακοπές και τώρα απολαμβάνει όλα τα προνόμοια που άλλοι που χάσαν τα πάντα είναι στην απέξω.

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Νομίζω οτι αντί να τσακωνόμαστε για πράγματα που καλώς ή κακώς έγιναν, θα έπρεπε ολοι μαζί να φροντίζαμε και να πιέζαμε πρός κάθε κατεύθνση για να πληρωθούν επιτέλους τα 586€, να βγεί η επιδότηση του ενοικίου και της οικοσκευής και τέλος να απλοποιηθεί η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την αποζημίωση της κατεδάφισης. Δεν είναι δυνατόν κύριε Τεντόμα, που δεν γνωριζόμαστε ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ μαζί, να ζητάτε απο ιδιοκτήτη ακινήτου να δηλώσει και μάλιστα υπεύθυνα ότι το σπίτι του θα κατεδαφιστεί μέσα σε ένα μηνα απο τη κατάθεση του 50% της επιδότησης. Τη δήλωση αυτή, όπως συμφωνούν τουλάχιτον όσοι μίλησα μαζί τους, πρέπει να την καταθέσει ο μηχανικός που θα αναλάβει τη κατεδάφιση και θα εισπράξη και την επιδότηση. Αυτό σας το έχουμε τονίσει κατ επανάληψη αλλά ειλκρινά δεν καταλαβαίνω γιατί σιωπάτε. Υπάρχει ακόμα καιρός να κάνετε αυτήν την σημαντική τροποποίηση. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.