Για το ΚΥ Πολιχνίτου

Όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους και κάποια στιγμή δεν μπορείς να ανεχτείς άλλο μια κατάσταση που δημιουργεί κινδύνους για τους συνανθρώπους σου αλλά και για τον εαυτό σου. Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας είναι τραγική. Και γι αυτό κάτι φταίει.

Η γιατρός κα Ελευθεριάδου- που σηκώνει ένα τεράστιο μέρος της λειτουργίας του- αποφάσισε να πει τα πράγματα στους αρμόδιους υπουργούς και σε κάθε υπεύθυνο  πολύ ρεαλιστικά και καθαρά στέλνοντας μια επιστολή. Και θέλει παράλληλα να ενημερώσει και την κοινή γνώμη της περιοχής μας δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή της αυτή. Εμείς είμαστε πάντα στο πλευρό όποιου προσπαθεί για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΚΥ Πολιχνίτου και, εφόσον τα πράγματα έχουν όπως καταγράφονται στην επιστολή, την συνυπογράφουμε ζητώντας να έρθει η γιατρός στη θέση της.

Είναι λογικό όποιος νέος γιατρός ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εδώ να το βάζει στα πόδια

Πολιχνίτος 17-9-2017

Σας ενημερώνω ότι η ιατρός Τσιμάρα Αικατερίνη που κατέχει τη θέση της επιμελητού Α Παθαλογίας στο ΚΥ Πολιχνίτου από το 2005 ούτε μια μέρα δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία της έως το 2016. Από το 2016 εμφανίζεται στο πρόγραμμα εφημεριών του ΚΥ Πολιχνίτου να εφημερεύει τα απογεύματα μόνο για τρεις μέρες το μήνα.

Η ιατρός έχει μετακινηθεί στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης από τον τέως υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Αλεβίζο Περικλή . Έχει μετακινηθεί από τη θέση της στο ΚΥ Πολιχνίτου, στην οποία θέση δεν υπηρέτησε ποτέ. Η ίδια λέει ότι εργαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, άγνωστο με ποιανού εντολή (γραπτή)

Στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών του ΚΥ μέχρι το 2016 βοηθούσαν οι γιατροί Γκουλιαμάς  και Σουβατζής. Αυτοί ανακίνησαν το θέμα της κας Τσιμάρα και αναγκάστηκε να εφημερεύσει αυτά τα τρία απογεύματα το μήνα.

Οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας, και το πρόγραμμα των εφημεριών μετά την παραίτηση 4 αγροτικών ιατρών είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον πληθυσμό της περιοχής. Και αυτό γιατί προβλέπει οι 3 υπάρχοντες ιατροί να τελούν ως επί το πλείστον εφημερίες ετοιμότητας-παρανόμως- με 5 ενεργείς και 6 ετοιμότητες για τον καθένα.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ME 150 οικογένειες στο δρόμο.

Η συντονίστρια της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι πλήρως ενήμερη της κατάστασης αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΚΥ Πολιχνίτου. Όπως λέει η ίδια δεν θέλει να χαλάσει την οικογενειακή γαλήνη της ιατρού. Δρομολογεί μάλιστα τη μετακίνησή της ιατρού στο Γ.Ν. Μυτιλήνης εντελώς παράνομα αρκεί να μην έρθει η ιατρός στη θέση της.

Κάθε μετακίνηση της-χωρίς να παραιτηθεί από το ΚΥ Πολιχνίτου- είναι παράνομη διότι δεν δεν γίνεται μετακίνηση στην μετακίνηση.

Γνωστοποιώ ότι στο ΚΥ Πολιχνίτου εργάζονται μόνο 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Παθολόγος και 1 Παιδίατρος σε μια περιοχή 6000 ατόμων το χειμώνα και 10.000 το καλοκαίρι. Επίσης η περιοχή έχει κηρυχτεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ με 600 σπίτια γκρεμισμένα και 2 γκρεμισμένα σχολεία.

Περιμένω τις νόμιμες ενέργειες σας σύντομα για να επιστρέψει η ιατρός Τσιμάρα στη θέση της και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου

Με εκτίμηση

Ελευθεριάδου Κυριακή

Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παθολόγος

ΚΥ Πολιχνίτου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Για το ΚΥ Πολιχνίτου

  1. Ο/Η ανωνυμη λέει:

    Μπραβο της!!!!!Ειμαστε μαζι της.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλα που ειναι και αυτη η Γιατρός-Επιστήμονας-Ανθρωπος ..εδω και βοηθαει τον Κοσμο….
    Μπραβο της και την ευχαριστουμε μεσα απο την καρδια μας .

  3. Ο/Η O ΠΛΑΤΑΝΟΣ λέει:

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗΛΙΝΗ.

  4. Ο/Η χχχχ λέει:

    Και για αυτους που δεν ξερουν το σπιτι της κυριας Ελευθεριαδου βρισκεται στην καρδια του προβληματος δηλ. περιοχη ΒΡΙΣΣΑΣ

  5. Ο/Η O ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ λέει:

    Ηκυβερνηση τοποθετησε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ για να λυνουν προβληματα και οχι να δημιουργουν……….

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πιο καλη η μοναξιά από σένα που δεν φτάνεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.