Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας για τη Βρίσα της επόμενης μέρας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας δεν θέλει να εκφράσει άποψη οριστική, αν δεν συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες. Γι’ αυτό ακούει γνώμες, καταγράφει προβληματισμούς και σκέψεις. Ούτε και είναι σωστό να εκφράζει την άποψή του το Δ.Σ. σαν να εκφράζει τις απόψεις όλων των  μελών και φίλων. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι το χωριό δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναχτιστεί όπως ακριβώς ήταν και αυτός ο σεισμός μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τις αναγκαίες βελτιώσεις τόσο στις οικοδομές και υποδομές όσο και στον πολεοδομικό ιστό.  Η στέγαση είναι σίγουρα μία προτεραιότητα που αφορά άμεσα τους μόνιμους κατοίκους του χωριού αλλά η επόμενη μέρα αφορά και αυτούς που η διαμονή τους δεν είναι συνεχής.

Χρειάζεται μία ευρεία σύσκεψη των φορέων του χωριού, για να καταλήξουμε σε κάποιες κοινές προτάσεις, χωρίς να πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι εύκολο, καθώς ο καθένας έχει το δικό του όραμα ή και προτεραιότητες.  Να μεγαλώσει ο Πλάτανος, να απαλλοτριωθούν οικόπεδα για  να γίνουν διαπλατύνσεις ή και άλλες πλατείες και παιδικές χαρές όπως και χώροι στάθμευσης είναι μερικές σκέψεις οι οποίες μπορούν να συζητηθούν, να εμπλουτιστούν και να συμπληρωθούν σε μια  σύσκεψη των  φορέων του χωριού μας, η οποία θα αποτελεί και επίσημη πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών. Προτείνουμε μία σύσκεψη στα Βατερά τον Αύγουστο με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό  θέμα:  «ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ».  Ας ελπίσουμε ότι ο καθένας θα βάλει ένα λιθαράκι για να κάνουμε το αύριο καλύτερο.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας για τη Βρίσα της επόμενης μέρας

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Είναι πολύ σωστή η πρόταση να αποκτήσουμε ως τοπική κοινωνία (με τους απανταχού χωριανούς μας) μια πρόταση για το μέλλον του χωριού μας την οποία να προωθήσουμε στους αρμόδιους και να προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί.
    Και είναι πολύ σωστό να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό γιατί κανένας δεν τα ξέρει όλα ενώ από τις προτάσεις πολλών μπορεί να προκύψει το καλύτερο δυνατό.
    Αν γίνει όμως μια συζήτηση με ανοιχτή ατζέντα είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξει πουθενά εξαιτίας των πολλών και αντικρουόμενων απόψεων που θα κατατίθενται. Εξάλλου όλοι οι συμμετέχοντες δεν θα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα αλλαγής του.
    Για το λόγο αυτό προτείνω να αναθέσει ο Σύλλογος της Αθήνας (με δαπάνη των χρημάτων που συγκεντρώνει) σε έναν ειδικό πολεοδόμο να κάνει μια προμελέτη και επί της προμελέτης αυτής να γίνει η συζήτηση.

    • Ο/Η χχχχχχχ λέει:

      Παρά πολύ σωστή σκέψη δάσκαλε..

      • Ο/Η Γεώργιος Παπάζογλου λέει:

        Σωστές οι σκέψεις ακόμα σωστότερη η πρόταση αλλά μέχρι να γίνουν πράξη η αρμόδιοι αναρμόδιοι θάχουν βγάλει τις δικές τους αποφάσεις.
        Έχουν σαν παράδειγμα τά Άνω Λιόσια (που δεν έχω ακούσει κανένα να έχει σκοπό της ζωής του να μείνει εκεί) και όχι την νέα πόλη της Καλαμάτας μετά το σεισμό που όποιος πάει του αρέσει!

  2. Ο/Η Δήμητρα Κουρβανιου λέει:

    Η επιδότηση που θα δωθεί για να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι θα πρέπει να ειναι η ίδια ανεξάρτητα απο που θα επιλέξουν να φτιάξουν το σπίτι τους , στα Βατερα, στη Βρισα η οποιοδήποτε άλλη τοποθεσία που προτείνετε αυτή τη στιγμή σαν επιλέξιμη . Αλλιώς πολλοί θα πειθα αναγκαστούν να κάνουν επιλογές που πιθανόν αλλιώς να μην έκαναν. Επίσης σκέφτηκε κανείς αυτούς που έχουν μικρά σπίτια καλοκαιρινά στα Βατερα ταυ οποία αναγκαστικά θα γίνουν μόνιμες κατοικίες επειδή έχασαν το σπίτι τους στη Βρισα , γιατι αυτοί να μην δικαιούνται της ίδιας επιδοτήσεως , για να αντιμετωπίσουν τα αναγκαστικά έξοδα της μετατροπής της οικίας σε μόνιμη ? ο σεισμός και τα επακόλουθα ηταν μια τρομερά τραυματική εμπειρία, μην έχουμε τώρα και επί πλέον τραυματικές εμπειρίες κατασκευασμένες απο το σύστημα , που υποτίθεται θα στήριξη την αναστήλωση εγω θα πω των ανθρώπων πρώτα και ύστερα των κτιρίων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.