Το Λύκειο Πολιχνίτου συνταξιδευτής στο ταξίδι της “ΕΙΡΗΝΗΣ”

Το Λύκειο Πολιχνίτου άνοιξε τα φτερά του και συμμετείχε σε μια εκδήλωση ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στο Αϊβαλί. Το μικρό επαρχιακό μας Λύκειο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μαζί με το Λύκειο του Αϊβαλιού είπαν ΝΑΙ στη συνεργασία των δυο λαών, που ως λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Συγχαρητήρια στο Λύκειό μας για την πρωτοβουλία του!

Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε σχετικά με την εκδήλωση:

¨Τι Έλληνας, τι Τούρκος…¨ βροντοφώναξαν οι μαθητές του Αϊβαλιού.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό αμφιθέατρο του Αϊβαλιού, η σχολική εκδήλωση του Λυκείου Ατατούρκ με θέμα: ¨Οι νέοι συναντιούνται και ΄ξαναζούν΄ ιστορίες των προσφύγων της ανταλλαγής¨.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Την έμπνευση και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος του Λυκείου Αϊβαλιού Τζεϊντα Τέκσιν απόγονος προσφύγων από την Ανεμώτια και την Θεσσαλονίκη. Η παράσταση βασίστηκε σε αφηγήσεις και ντοκουμέντα που περιέγραφαν τις σχέσεις (ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές)  Ελλήνων και Τούρκων που μετακινήθηκαν από τη μία χώρα στην άλλη με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1924.

Η παράσταση περιελάμβανε θεατρικά μονόπρακτα, κείμενα αλλά και  τραγούδια και  χορούς που απαντώνται στην κουλτούρα και των δύο λαών και είχε ως βασικό σύνθημα τη φράση «Το Αιγαίο ενώνει τους δύο λαούς, δεν τους χωρίζει.»

Η φιλόλογος Τζεϊντα Τέκσιν ήρθε σε επαφή με την καθηγήτρια του Λυκείου Πολιχνίτου  κ. Μητσιώρη Βάγια  προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και μαθητές του Πολιχνίτου παρουσιάζοντας αντίστοιχα κείμενα και παραδοσιακούς χορούς σχετικούς με το θέμα. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβαν οι: Τσιτάνος Λευτέρης και Βουλαλά Ελένη (χορούς) και Γκούρα Άννα (κείμενα).

Την ομάδα αποτελούσαν 12 μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου οι οποίοι ταξίδεψαν στο Αϊβαλί με συνοδούς γονείς και καθηγητές και φιλοξενήθηκαν για δύο μέρες από το Δήμο Αϊβαλιού ο οποίος είχε αναλάβει την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης.

Η παράσταση σημείωσε  πολύ μεγάλη επιτυχία και η ομάδα επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και τις φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα παιδιά των δύο πόλεων.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.