Να πως”χάνονται”!

Μέσα στο χειμώνα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας ξεπερνούσε τις 5 χιλιάδες. Τελευταία γράφεται ότι είναι γύρω στις 3,5 χιλιάδες. Στο μεταξύ πριν λίγο διάστημα στον τοπικό τύπο είχε γραφεί πως απ’ το νησί χάθηκαν (με την έννοια ότι είναι άγνωστο που βρίσκονται) 800 περίπου άτομα.

Χτες αργά το βράδυ είχαμε πάει με ένα φίλο στον Άγιο Φωκά γιατί του είπαν ότι κόπηκε το μπροστινό σχοινί με το οποίο ήταν δεμένη η βάρκα του και ο αέρας την χτυπούσε πάνω στις άλλες. Όταν σιγουράραμε τη βάρκα ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο προς το εκκλησάκι. Απο κεί είδαμε τα φώτα ενός μικρού πλοίου που φαίνονταν αγκυροβολημένο πολύ έξω και αρκετά κοντά στην είσοδο του λιμανιού.  “Για να προφυλαχτεί απ’ το βοριά” είπαμε.

Σχεδόν αμέσως ένα άσπρο βανάκι έφτασε και σταμάτησε κάτω απ’ το δρόμο μέσα στο χώρο του λιμανιού. Στην αρχή βγήκε ένας άντρας ο οποίος έκανε μια δυο βόλτες ελέγχοντας, όπως καταλάβαμε αργότερα, το χώρο μιλώντας στο τηλέφωνο. Άμεσα ακούστηκε μηχανή βάρκας και σε λίγο άνοιξε η πίσω πόρτα του βαν και βγήκε ένα τσούρμο αντρών και γυναικών. Δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε αν υπήρχαν παιδιά. Το τσούρμο προχώρησε χωρίς να ακούγεται φωνή προς τον απέναντι μώλο του λιμανιού.

Πότε μπήκε η βάρκα στο λιμάνι, πότε επιβιβάστηκε σ’αυτήν το τσούρμο και εξαφανίστηκαν δεν μπορέσαμε καλά καλά να δούμε. Η απορία μας -παρά την αισθητή ψύχρα- μας κράτησε εκεί για λίγο ακόμα μέχρι που είδαμε το πλοίο να φεύγει με κατεύθυνση δυτικά (προς την ηπειρωτική Ελλάδα).

Τηλεφώνησα γνωστό μου συνταξιούχο λιμενικό και του ανέφερα το περιστατικό. Είναι κοινό μυστικό, μου είπε. Τέτοιες μετακινήσεις μεταναστών γίνονται από διάφορα μέρη του νησιού με προορισμό ακτές της Εύβοιας. Έτσι “ξελαφρώνει” το νησί.

Να πώς χάνονται!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Να πως”χάνονται”!

  1. Ο/Η Ανωνυμος. λέει:

    Συντομα θα κληθειτε απο το τμημα ελεγχου διακινησης λαθρομεταναστων και προσφυγων να πιστοποιησετε τα αναγραφομενα σας.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το τηλέφωνό σας δεν έχει βίντεο?

  3. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    Ανωνυμε..καποιος πρεπει να σου πει για την 1Απριλια στο λεω ανωνυμα για να μην κληθω και εγω

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΖΟΝΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ …
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ,ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.
    π.χ. ”Ο Θοδωρής Βαλσαμίδης για τον βιολογικό καθαρισμό Βρίσας-Βατερών” και αυτά που γράψατε στις 15 Απριλίου 2017.

  5. Ο/Η Stratis λέει:

    Αγαπητέ ανώνυμε στο άρθρο αυτό αναδημοσίευσα χωρίς τον παραμικρό δικό μου σχολιασμό δυο κείμενα σχετικά με το πολύ σημαντικό για την περιοχή μας θέμα του βιολογικού καθαρισμού. Το ένα ήταν ανάρτηση συγκεκριμένου προσώπου στο fb και το άλλο -όπως διευκρίνησε ο αποστολέας του- δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Πιθανόν, πιθανότατα στα κείμενα αυτά να υπήρχαν ψέματα. Εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Εσείς προφανώς το ξέρετε και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω. Γιατί δεν παρεμβήκατε στο fb (με το όνομά σας φυσικά) ή στην εφημερίδα (με το όνομά σας φυσικά) και παραθέτοντας τα στοιχεία που έχετε να ξεμπροστιάσετε τους ψεύτες. Ακόμα και αν δεν θέλετε να φανεί η ταυτότητά σας μπορείτε στη σελίδα μας -χωρίς χαρακτηρισμούς ή αναφορές σε πρόσωπα- να παραθέσετε στοιχεία και πληροφορίες που έχετε τα οποία θα αποδεικνύουν ποια είναι η αλήθεια για το θέμα. Αυτό θα αποτελούσε έναν ουσιαστικό διάλογο για το τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

    ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΤΩΡΑ ΜΑΚΑΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΣ

    ΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑΦΛΙΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.