Για τον βιολογικό καθαρισμό

Διαβάσαμε στο fb μια ανακοίνωση σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων της περιοχής μας. Παραθέτουμε ένα απόσπασμά της:

εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων του Πολιχνίτου-Βρίσας.
Μέχρι σήμερα τα λύματα του Πολιχνίτου μαζι με τα ιαματικά νερά κατέληγαν στα Βατερά στην περιοχή του Αγίου Φωκά ρυπαίνοντας την παραλία και την γύρω περιοχή.
Ο βιολογικός σταθμός θα γίνει στον Αγιο Φωκά οπου θα συγκεντρώνονται τα λύματα και μετά την επεξεργασία τους θα καταλήγουν στη θάλασσα.
Στη χρηματοδότηση του έργου συμπεριλαμβάνονται και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης καθώς και του δικτύου αποχέτευσης απο το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα εξαιρεθεί η σύνδεση της παραλίας των Βατερών με το δίκτυο καθαρισμού γιατί απο την συνολική χρηματοδότηση 5.000.000 ευρώ θα διατεθούν για έργα στην Αγιάσσο. Τα έργα για το βιολογικό καθαρισμό – ύδρευση – αποχέτευση θα ξεκινήσουν μέσα στο 2017.
Εδώ και τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε ολοκληρη την χρηματοδότηση οπως απο την αρχή είχε μελετηθεί και είχε εγκριθεί.”

Στο παραπάνω κείμενο υπάρχουν ανακρίβειες (σχετικά με τη θέση στον άγιο Φωκά) αλλά και από άλλη πηγή επιβεβαιώσαμε ότι “κόβεται” ο βιολογικός για τα Βατερά και μάλλον και για τη Βρίσα τουλάχιστον όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά κεφάλαια. Ας προσπαθήσουμε όλοι μήπως γίνει κατορθωτό να χρησιμοποιηθούν εθνικοί πόροι για τα κομμάτια αυτά. Το λόγο έχουν οι αιρετοί συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.