Συνέχεια

"/>

Παρέμβαση για το δρόμο Σταυρού-Αμπελικού

Αναδημοσιεύουμε άρθρο-παρέμβαση του Διευθυντή της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ  Μανώλη Μανώλα για τον παραπάνω  δρόμο.

Σταυρού-Αμπελικού, που ενώνει το Πλωμάρι με τα Βατερά. Ήδη είμαστε στο 2017…

Θα… ξεκουνηθεί ο δρόμος;

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Πριν από μερικούς μήνες, επιτροπή φορέων που δραστηριοποιείται για το δρόμο Σταυρού-Αμπελικού, που ενώνει το Πλωμάρι με τα Βατερά, συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη για να πιέσει ώστε ο δρόμος αυτός, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και βάλε, επιτέλους να γίνει, αφού οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η δημοπράτησή του μπορεί να δρομολογηθεί. Ο κ. Βαλσαμίδης στη συνάντηση αυτή, απ’ ό,τι δημοσιοποιήθηκε τότε, δεσμεύτηκε ότι πριν από το τέλος του 2016 θα έχει πιο πλήρη εικόνα για τη μελέτη και για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, προκειμένου να ενταχθεί για δημοπράτηση.

Ήδη είμαστε στο 2017 και περαιτέρω ενημέρωση για την τύχη αυτού του δρόμου, που έρχεται να καλύψει την ακύρωση του μεγάλου οδικού άξονα που θα συνέδεε το Πλωμάρι μέσω Μελίντας με τα Βατερά, δεν υπάρχει και εύλογα οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται αν τελικά θα υπάρξει κινητικότητα ή θα μείνουμε πάλι στις υποσχέσεις. Είναι κρίμα και αυτό το έργο να παραπεμφθεί στις καλένδες! Αλλά για να μην είμαστε «άδικοι» για το τι μέλλει γενέσθαι, θα ήταν χρήσιμο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε κάνει στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής, να πληροφορήσει την κοινή γνώμη για τις επόμενες ενέργειες της διοίκησης -αν υπάρχουν τέτοιες- ώστε να αναμένουμε τι θα συμβεί με την εν λόγω οδική σύνδεση που θα φέρει πιο κοντά δύο τουριστικές περιοχές (Πλωμάρι και Βατερά), αναβαθμίζοντας την πρόσβαση από τη μια στην άλλη, έστω και με αυτόν το δρόμο, που εδώ και δεκαετίες αποτελούσε προτεραιότητα για την ευρύτερη περιοχή του νότιου τμήματος της Λέσβου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Παρέμβαση για το δρόμο Σταυρού-Αμπελικού

  1. Ο/Η AMΠΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ λέει:

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΔΡΟΜΟΣ ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ- ΣΤΑΥΡΟΥ)
    Η οριστική έγκριση της μελέτης Αμπελικού- Σταυρού θα γίνει τον επόμενο μήνα (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε).Η περιφέρεια περιμένει τις τελικές διορθώσεις τις δύο επόμενες εβδομάδες από το γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη για να προβεί στην τελική έγκριση της μελέτης .Οπότε η συνάντηση της επιτροπής με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαλσαμίδη θα γίνει το Μάρτιο.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    45 χρονια σχεδον για τον δρομο ????

    πηραμε βραβειο γκινες

    τωρα με τον ΤΡΑΜΠ Κ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΓΑΜ….. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑΧ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Διαβασα οτι στην κοπη της πιτας του συλλογου βρισαγωτων αθηνας ευχαριστουν τον μαργαριτη για την προσφορα του.στα χερια μου ομως κρατω ενα παλιο αντιλαλο που δειχνει φοτωγραφια ξενης εταιρειας να μεταφερει τα δεντρακια στον δρομο προς βατερα απορια μηπως τοτε ο μαργαριτης ειχε αλλαξει επαγγελμα!καλοπροαιρετα ειχα την απορια ευχαριστω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.