Συν και πλην

Ένα συν και ένα πλην για την περιοχή μας βλέπουμε να περιέχονται σε άρθρο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με τις θερμοπηγές της.

Το συν αφορά τις θερμοπηγές Λισβορίου τις οποίες προτίθεται να νοικιάσει σε ιδιώτη ο Δήμος:

“Η ΑΔΕΛ ανακοίνωσε προχθές ότι πρόκειται να προβεί με τη διαδικασία πρόχειρου διαγωνισμού στην εκμίσθωση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των θερμοπηγών Λισβορίου. Βάσει αυτής, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταθέσουν ενσφράγιστες κλειστές προσφορές εντός ενός μηνός, από 13/01/2017 έως 13/02/2017. Ως ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς ετήσιου μισθώματος (οικονομική προσφορά) ορίζεται το ποσό των 6.000 ευρώ και η επιλογή του αναδόχου θα γίνει βάσει των κριτηρίων που ορίζονται στο τεύχος πρόσκλησης, το οποίο θα διατίθεται από την έδρα της εταιρείας έως 30/01/2017.”

Το πλην αφορά τις θερμοπηγές Πολιχνίτου για τις οποίες αναφέρεται ότι ο ενοικιαστής των (Αντώνης Τσελεπιδάκης) εξέφρασε την πρόθεσή του να αποσυρθεί επειδή έχουν καταστεί ασύμφορες:

“με τον ιδιώτη που τις εκμεταλλεύεται ως σήμερα (τις θερμοπηγές Πολιχνίτου) να έχει προαναγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα αποχωρήσει, αφού με τη σημερινή καθίζηση του τουρισμού και το γενικότερο δύσκολο οικονομικό πλαίσιο, η κίνηση έχει ελαχιστοποιηθεί λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό με άμεσο αντίκτυπο και στα έσοδα, γεγονός που καθιστά ασύμφορη την περαιτέρω λειτουργία τους. Αυτή η εξέλιξη, αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή δεδομένης της εξαιρετικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου από τον Αντ. Τσελεμπιδάκη, που τις εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια.”

Το πλήρες άρθρο της εφημερίδας εδώ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.