Η ακριβής σύσταση!

Μιας και παλιά το χειμώνα στη “γωνιά” λέγονταν τα περισσότερα παραμύθια παραθέτουμε ένα ακόμα βρισαγώτικο ανέλδοτο από τη συλλογή του Πάνου Ιατρέλλη.

Ένας μεσόκοπος μπακάλης-γαλακτοπώλης είχε πολλές σχέσεις με ένα νεαρό μαθητή. Συνέχεια ή ο ένας καθότανε στο μαγαζί του άλλου ή ο άλλος στο σπίτι του φίλου του. Όταν άνοιξαν τα σχολεία ο μαθητής έφυγε στη Μυτιλήνη επειδή τότε δεν είχε γυμνάσιο στον Πολιχνίτο.

Μια μέρα ο μπακάλης έστειλε με κάποιον χωριανό ένα γράμμα στο φίλο του στη Μυτιλήνη. Αυτός – ο μεταφορέας- επειδή υποπτευότανε ότι οι σχέσεις των δυο προσώπων δεν ήταν μόνο φιλικές άνοιξε και διάβασε το γράμμα για να δει τί έγραφε:

“Πέρασαν τόσες μέρες και ακόμα δεν έλαβα γράμμα σου. Μήπως ξέχασες τη σύστασή μου; Το μαγαζί μου βρίσκεται στη Βρισά, οδός Αγίου Κωνσταντίνου, πάροδος σχολείου, Γεωργή σπίτι καρσί, Αφροδίτας σπίτι δίπλα. Γράψε με σε αυτή τη σύσταση και το γράμμα θα έλθει σίγουρα”

Την επα’υριο όλοτο χωριόήξερε το περιεχόμενο της επιστολής!

Σημείωση: Κάπως έτσι πάντως θα δίνεται σήμερα μια σύσταση σπιτιού στα Βατερά αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται για την ονοματοδότηση των δρόμων του οικισμού!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.