Από τον Αντώνη Γιαννάκο

1939 ο Μεταξάς είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ,έχει κάνει την περιβόητη νεολαία του. Δυο μαθητές του γυμνασίου είναι μέλη της, παραμονή του αγίου του χωριού μας στην εσπερινή λειτουργία μέσα στον ναό ενοχλούν τα κορίτσια. Το βράδυ αργά τα μεσάνυκτα βγαίνουν για καντάδα αλλά πολύ ενοχλητική φωνάζοντας πολλά άπρεπα λόγια όπως το βάλεμε από το ντουβάρι πριν μας πάρουν χαμπάρι …..Οι γονείς της γειτονιάς δεν το πήραν στα αστεία αλλά στράβωσαν .Έτσι την επόμενη νύκτα κρυμμένοι στον στάβλο που βάζαν τα μουλάρια τους περίμεναν. Μόλις άρχισαν τα παρατράγουδα ανοίγουν την πόρτα, τους βουτούν, τους βάζουν μέσα στον στάβλο. Οι δυο νέοι είναι λιπόθυμοι ,έχουν κατουρηθεί από το φόβο τους. Οι δυο γονείς βγάζουν τις δερμάτινες ζώνες τους και τους βαρούν δυο τρεις στα πλευρά και τις πλάτες Τους βγάζουν έξω στο σοκάκι και πάνε σπίτια τους. Όταν συνήρθαν οι νέοι πονούσαν και ήταν κατουρημένοι .Πήγαν στις μανάδες τους κλαίγοντας μη ξέροντας τι. τους συνέβη. Μόλις έβγαλαν τα ρούχα φανήκαν τα σημάδια ΔΥΟ κόκκινοι σταυροί Παλιόπαιδα ο Άγιος σας τιμώρησε .Την άλλη μέρα στον παππά Δημήτρη να τους διαβάζει ευχές μετάνοιας και συγχώρησης . Πέρασαν τα χρόνια ο ένας νέος έγινε γιατρός πολύ μεγάλος ηπατολόγος διευθυντής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που μαζί με τον εξάδελφο του καθηγητή της ενδοκρινολογίας στο αυτό νοσοκομείο είναι οι μόνοι Βρισαγωτες που έσωσαν εκατομμύρια έλληνες από τον διαβήτη και την ηπατίτιδα. Οι Βρισαγωτες γιατροί είναι ο αείμνηστος Γιαννης Ρεκλος και ο Μανωλης Καραμανος

Για κείμενα, όπως το παραπάνω, που μας στέλνουν και υπογράφουν αναγνώστες μας την ευθύνη τόσο του περιεχομένου όσο και της διατύπωσης την έχουν αποκλειστικά οι ίδιοι.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.