Τελικός απολογισμός έργων στα ξωκλήσια

Στις 19 Οκτωβρίου είχαμε δημοσιεύσει τον απολογισμό των εργασιών στο ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης και είχαμε ανακοινώσει ότι το υπόλοιπο των χρημάτων που ανέρχονταν σε 1545€ θα διετίθετο για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών ανακαίνισης στον Άγιο Θεράποντα.

Στο μεταξύ κρίθηκε καλό να αντικατασταθεί το πλαστικό και τρύπιο σε κάποια σημεία του ταβάνι στην Αγία Ειρήνη με ξύλινο. Η εργασία αυτή μαζίμε το βερνίκωμά του κόστισε 280€ τα οποία πληρώθηκαν στον Θεολόγο Μπατζάκη. Έτσι το υπόλοιπο για τον Άγιο Θεράποντα περιορίστηκε σε 1545-280=1265€

Στον Άγιο Θεράποντα αξιοποιήθηκε η μοναδική προσφορά του Δημήτρη Γερακέλλη ο οποίος ανέλαβε  να υψώσει τους τοίχους κατά 40 περίπου εκατοστά να προσθέσει σινάζ και γρυπίδα και μετά την ολοκλήρωση της στέγης να σοβαντίσει το καινούριο τμήμα του τοίχου αντί του ποσού των 500€ (εργασία και υλικά).

Τη στέγη (ξύλα και κεραμίδια) προσφέρθηκε να τοποθετήσει χωρίς να πληρωθεί ο Θεολόγος Μπατζάκης. Τα υλικά για την εργασία αυτή ύστερα από έκπτωση 50€ κόστισαν 865€ (Αφοι Αλβανού) και για κάποια συμπληρώματα 45€(Σαλταμάρας Χρήστος)

Η οικογένεια του Στρατή Βερβάτη, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το παρακείμενο κτήμα, δέχτηκε να παραχωρήσει μια έκταση 15-20 περίπου τετραγωνικών μέτρων για να “ανασάνει” το κτίσμα δεδομένου ότι τα συρματοπλέγματα εφάπτονταν των τοίχων. Επειδή το έδαφος είναι επικλινές χτίστηκε ένα τοιχείο (το οποίο θα χρησιμεύει και ως πεζούλι για να κάθονται οι προσκυνητές) και εξωτερικά τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα.Τα υλικά για το χτίσιμο παραχωρήθηκαν από την τοπική κοινότητα, το θεμέλιο άνοιξε ο Βασίλης Κουνής (30€) και τις εργασίες ανέλαβε ο Δημήτρης Γερακέλλης (100€). Τα υλικά περίφραξης κόστισαν (Αφοι Αλβανού) 50€. Παράλληλα δημιουργήθηκε και μια τσιμεντένια ράμπα στην είσοδο όπου όταν έβρεχε λίμναζαν νερά. Μεταφέρθηκε επίσης το βυτίο νερού από την πρόσοψη σε πιο απόμερο μέρος.

Τέλος αγοράστηκαν τα υλικά για την προστασία και το βερνίκωμα των ξύλων και το βάψιμο των τοίχων που κόστισαν (ύστερα από έκπτωση 45€) 80 € (Ψάνης Αντώνης) Το βερνίκωμα των ξύλων και το βάψιμο των τοίχων εσωτερικά προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν ο Νίκος Καπτανής ενώ εξωτερικά το βάψιμο θα κάνει επίσης δωρεάν ο Άρης Πουρσανίδης. Ένας μέρος των εργασιών και στις δυο περιπτώσεις έχουν ήδη γίνει.

Έτσι συνολικά οι δαπάνες των εργασιών στον Άγιο Θεράποντα ανέρχονται σε 500+865+45+30+100+50+80=1670€

Στο μεταξύ πρόσφεραν και οι:

Πρεσβυτέρα Μυρσίνη Βύρα    100€

Ευστρατία Στ.Βύρα                   100

Ειρήνη Κ. Καλατζή                      50

Κατερίνα Αλατζά Γαρουφαλάκη  50€

Ιωάννης Γ. Βάσσος                      20€

Μυρσίνη Προκοπίου Αποστολή  20€

Μαρία Αρ. Γερακέλλη                  20

Ευστράτιος Μιαούλης                   50€


ΣΥΝΟΛΟ                                     410€

Έτσι τα διαθέσιμα χρήματα ανήλθαν σε 1265 +410= 1675

Να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω προσφορών ο Κώστας Ε. Καραΐσκος με το μηχάνημά του φόρτωσε το αμμοχάλικο  που πρόσφερε το τοπικό συμβούλιο στο αυτοκίνητο του Μανώλη Καρβούνη για να το μεταφέρει στο εκλλησάκι. Και οι δυο εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν. Επίσης ο Βασίλης Κουνής βοήθησε χωρίς αμοιβή κατά την κατασκευή της στέγης.

Προσωπικά να σημειώσω ότι πολύ σημαντική υπήρξε η συμβολή του Γιάννη Κουγκούλιου ο οποίος εκτός απ’ την επιστασία όλων των εργασιών διέθεσε την ηλεκτρογεννήτρια του, κουβαλούσε νερό για τις εργασίες στην Αγία Ειρήνη, βοήθησε για την κατασκευή της στέγης στον Άγιο Θεράποντα και προετοίμασε τα ξωκλήσια για τις εργασίες καθώς και πολλά άλλα.

Σημείωση: με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών από τη γειτονιά του Αγίου Θεράποντα αντικαταστάθηκαν όλοι οι εσωτερικοί σοβάδες ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες εργασίες. Η σελίδα μας είναι ανοιχτή για τη δημοσίευση κάθε επίσημης πληροφορίας που θα μας δοθεί.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.