Ακόμα μια συμφορά! Ακόμα ένα αποτεφρωμένο σπίτι.

Ακόμα ένα σπίτι αποτεφρώθηκε στο χωριό μας και η κατάσταση είναι τραγική. Όπως δείχνει η φωτογραφία η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

20161102_115937

 

 

 

 

 

 

 

Το σπίτι ήταν του Σάββα Λινάρδου ο οποίος έχοντας τη γυναίκα του σε αιμοκάθαρση και μη έχοντας εισοδήματα (εκτός απ’ τις παροχές της Κοινωνικής Πρόνοιας) είχε ανάγκη συμπαράστασης έτσι κι αλλιώς.

Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Είναι βέβαιο ότι πάρα πολλοί έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε στο χωριό μια άτυπη επιτροπή για τα άτομα που έχουν ανάγκη συγκροτημένη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων όπως η τοπική Κοινότητα, η Εκκλησία και οι Σύλλογοι. Διότι για να είναι αποτελεσματική η βοήθεια δεν θα πρέπει να είναι αποσπασματική.

Το πρώτο μέλημα είναι αυτό της προσωρινής(;) στέγασης των ανθρώπων. Να βρεθεί ένα μικρό σπιτάκι που να είναι διαθέσιμο με ένα μικρό ενοίκιο. Όποιος έχει άποψη σ’αυτό ας ενεργήσει. Στη συνέχεια χρειάζεται να προσφερθούν οικιακά είδη πρώτης ανάγκης (αν δεν έχει το σπίτι): κρεββάτι, μαγειρικά σκεύη, πετρογκάζ κ.λ.π.

Ενόψει του χειμώνα χρειάζονται κλινοσκεπάσματα και κάποια μορφής θέρμανση. Τέλος είναι και τα ρούχα. Στη συνέχεια θα χρειαστούν κάποιες εισφορές για να πληρώνεται το νοίκι και μακάρι να δοθεί η δυνατότητα να ξαναχτιστεί το σπιτάκι τους.

Όποιοι χωριανοί μας βρίσκονται σε υπηρεσίες που μπορούν αν βοηθήσουν ας ενεργήσουν κατά τη κρίση τους ακόμα και για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων (ταυτότητα, κάρτα σίτισης κ.λ.π.) που καταστράφηκαν.

Ας αναλάβει κάποιος φορέας τη διαχείριση των προσφορών ή ας συσταθεί μια επιτροπή όπως την περιέγραψα.

Είναι μια τεράστια ανάγκη που η τοπική κοινωνία του χωριού μας πρέπει, μπορεί και είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

11 απαντήσεις στο Ακόμα μια συμφορά! Ακόμα ένα αποτεφρωμένο σπίτι.

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πιστευω οτι ακομη μια φορα οι χωριανοι οι μονιμοι και οι ξενιτεμενοι θα αποδειξουν οτι στην αναγκη του συγχωριανου και συνανθρωπου και ειδικα οταν προκειται για τετοια τραγικη κατασταση ,ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ καιδε θα μεινουν απλοι θεατες. Μπορει σιγα σιγα το σπιτακι να ξαναφτιαχτει. Εχουμε εναν εξαιρετικο και δραστηριο προεδρο που σιγουρα δε θα μεινει αδιαφορος και καταπληκτικους εθελοντες που σιγουρα θα προσφερουν την βοηθεια τους αν χρειαστει αρκει να βρεθει ο εμπιστος και αξιοπιστος μπροσταρης. Εν ολιγοις θελω να πωμε τον καταλληλο ανθρωπομπροστα λιγο με καποιες εισφορες. Λιγο με εθελοντισμο μπορει να φτιαχτει το σπιτακι . ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ να εχουμε μονο………

  2. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που φρόντισαν να διαλύσουν την Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Πολιχνίτου. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ . ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΠΙΔΙΑ ΡΕ ??? Κ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ??

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ????

    ΠΑΜΕ ………..ΠΟΛΥ ΕΜΠΡΟΣ ????

    ΚΡΙΜΑ

  4. Ο/Η rené λέει:

    let’s stop arguing and critisising but start helping instead…

  5. Ο/Η rené λέει:

    i understand mr anonymous but most important now is to help these poor people, you agree ? i wish you a good weekend.

  6. Ο/Η rené λέει:

    mr john, i do not speak greek and the google translation is not so good so i have no idea what you wrote, sorry !

  7. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    It’not about you!But the residants of the village!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.