Βατεριανή πανσέληνος!!!

Στον ουρανό το ολόγιομο φεγγάρι στεφανωμένο από ένα μικρό, σαν δαχτυλίδι, “αλώνι”. Μπροστά του σε απόσταση ασφαλείας προπορεύεται η Αφροδίτη προαναγγέλοντας σ’ όλους τους τόπους τον ερχομό της πανέμορφης βασίλισσας Σελήνης. Κόντρα στην κυριαρχία του φεγγαριού τα κινούμενα φωτάκια από Β.Δ. προς Ν.Α. δείχνουν το πέρασμα δεκάδων αεροπλάνων σε πιο ξωτικούς προορισμούς.

Στη γη οι σκούρες σκοτεινές μορφές σπιτιών και δένδρων στέκονται ακίνητα σε στάση προσοχής “παρουσιάζοντας όπλα” στη Βασίλισσα.

Ηχητικά επικρατεί το υπόστρωμα του τραγουδιού των αμέτρητων τριζονιών πάνω στο οποίο ξεχύνονται οι πινελιές του χαρμόσυνου τραγουδιού των τζιτζικιών. Ένα σκυλί από απέναντι τραγουδά για την ομορφιά της νυχτερινής φύσης αλλά κατά διαστήματα ανεβάζει τους τόνους διαμαρτυρόμενο για τυχόν απρόσκλητο και ενοχλητικό επισκέπτη στο βασίλειό του. Οι διάσπαρτες ριπές  του δροσερού αέρου  προκαλούν το βουητό των πευκοβελόνων του διπλανού πεύκου και το θρόισμα των φύλλων στη μόλις ξελαφρωμένη  απ’ την καρπό της καϊσιάς. Η ηχορύπανση από ένα μηχανάκι και ο υπόκοφος βόμβος ενός αεροπλάνου σε χαμηλότερο ύψος, ως ανθρώπινες παρεμβολές, δεν μπορούν να μειώσουν την αρμονία της φύσης ενώ την ιεροσυλία ενός συναγερμού αυτοκινήτου σπεύδει σε κλάσμα του δευτερόλεπτου να εκμηδενίσει ο ιδιοκτήτης του, αντιλαμβανόμενος προφανώς, το μέγεθος της βεβήλωσης.

Η απόλυτη αρμονία, η μοναδική βατεριανή πανσέληνος μια ζεστής καλοκαιριάτικης νύχτας!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.