Ένα δώρο ζωής από το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας στις γυναίκες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στη Βρίσα Λέσβου

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει συμβάλει σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Επίσης, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που για ποικίλους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒρισαγωτώνΑθήνας εξασφάλισαν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες της Βρίσας.

Ο συγχωριανός μας και μεγάλος  ευεργέτης του Συλλόγου Αλέκος Πολύζος κάλυψε οικονομικά όλα τα έξοδα της δράσης αυτής και τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε ονομαστικά τόσο τους επιχειρηματίες που πρόκειται να εξασφαλίσουν τη  δωρεάν διαμονή και διατροφή στο ακτινολογικό προσωπικό της μονάδας καθώς και σε όσους θα συμβάλουν αφιλοκερδώς στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αυτή δράση του Συλλόγου μας.

Η μονάδα μαστογραφίαςθα βρίσκεται στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου Βρίσας

                                                                   στις 12 & 13 Ιουλίου 2016.

 

Για ραντεβού στα τηλέφωνα: 22520/61533 (ώρες 17.00-20.00)

 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ένα δώρο ζωής από το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας στις γυναίκες

  1. Πίνγκμπακ: Τα καλύτερα της χρονιάς που φεύγει! | Κάτω από τον Πλάτανο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.