Πάλι “υπό απειλή”

Ακόμα ένα πανηγύρι στο χωριό προετοιμάζεται κάτω απ’ την απειλή του καιρού για βροχές. Του αγίου Γεωργίου, έστω μετ’ εμποδίων, τα καταφέραμε. Ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και σήμερα Παρασκευή και παραμονή του πανηγυριού.

Scan_Pic0119

Τέτοιες μέρες πολλοί τον …αναζητούν! Ας είναι αναπαυμένος!

Το χωριό πάντως ετοιμάζεται, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ή μάλλον “βουρτσιές” θα λέγαμε, αφού σκουπίζεται ο κεντρικός δρόμος και ασπρίζονται τα πεζοδρόμια ώστε να υποδεχτούν τους προσκυνητές πριν προλάβουν να τα ξαναμαυρίσουν τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Στο μεταξύ φέτος είναι η πρώτη χρονιά ύστερα από πολλές δεκαετίες που οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού δεν στολίστηκαν με σημαιάκια εκτός από ένα μικρό τμήμα μπροστά στον Άγιο Κων/νο (με πρωτοβουλία της Εκκλησίας).

Σήμερα είχαμε και μια πολυπληθή επίσκεψη Δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης (με πολλές μητέρες συνοδούς) που δεν αρκέστηκαν στην επίσκεψη του Μουσείου (δεν ξέρουμε πόσοι τελικά το επισκέφτηκαν) αλλά “κατέκλυσαν” και τα καφενεία του χωριού για καφέ και αναψυκτικά. Πρώτες ανάμεσα στους εκδρομείς οι χωριανές μας δασκάλες Μαρία Τουλαδέλλη του Γιάννη και Μυρσίνη Περή των οποίων προφανώς ήταν το σχολείο.

Και άλλες φορές είδαμε χωριανούς μας εκπαιδευτικούς να συνοδεύουν τα σχολεία τους σε εκδρομές στο χωριό με παραμονή για κάποιο χρονικό διάστημα και  σ’ αυτό. Παρά του ότι -κάποιοι τουλάχιστον- έφυγαν με παράπονα, νομίζουμε ότι είναι μια καλή προσφορά στο χωριό των χωριανών μας εκπαιδευτικών η οργάνωση σχολικών εκδρομών με προορισμό την περιοχή μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.