Τα αποτελέσματα της κομποστοποίησης

Ένας κλωβός (κύλινδρος) από συρμάτινο πλέγμα φιλοξένησε πέρσι το καλοκαίρι όλα τα αγριόχορτα από τον λαχανόκηπό μας, χλωρά(πλούσια σε άζωτο) και ξερά(πλούσια σε άνθρακα). Οι μικροοργανισμοί χρειάζονται άζωτο, άνθρακά, νερό (συχνό βρέξιμο) και οξυγόνο για να μετατρέψουν τα οργανικά σε ανόργανα συστατικά ή πιο απλά για να “χωνέψουν” τα φυτά και να τα μετατρέψουν σε χωνεμένη κοπριά.

Στις φωτογραφίες φαίνεται  η ποσότητα που παράχτηκε. Απ’ το σωρό της κοπριάς γεμίσαμε μισό βαρέλι και περίσεψε. Κοπριά εξαιρετικής ποιότητας για τα λουλούδια και τον κήπο, πολύ καλύτερα από αυτήν του εμπορίου.

Είναι απλό και μας απαλάσσει από το πρόβλημα της διάθεσης των αγριόχορτων. Αξίζει τον κόπο.

20160513_084813 20160513_085623

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.