Φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας

Τις προηγούμενες βδομάδες το σχολείο αφιέρωσε μέρος του προγράμματός του σε φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα:

Α. Καθαρίζουμε τους δικούς μας χώρους

?

Την Πέμπτη 14-4-2016 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου με τους δασκάλους τους, στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού, αφού “οπλίστηκαν” με γάντια και σακούλες σκουπιδιών, καθάρισαν την αυλή του σχολείου καθώς και ολόκληρη τη διαδρομή απο το σχολείο στον συνηθισμένο τόπο των εκδρομών τους που είναι τα πευκάκια στο “Παγώνι”.

 

Ολοκλήρωσαν τη δράση τους συνεχίζοντας την καθαριότητα και στο χώρο αυτό, που τον έκαναν πεντακάθαρο και χάρηκαν μια υπέροχη εκδρομή σε

 

μια ολάνθιστη βρισαγωτική ύπαιθρο μ’ ?έναν εξαιρετικό ανοιξιάτικο καιρό.

?

 

 

 

 

?

 

 

 

 

 

Β. Μαθαίνουμε για τις πυρκαγιές και την Πυροσβεστική

Την Παρασκευή 8-4-2016, ύστερα από πρόσκληση του Νηπιαγωγείου Βρίσας, επισκέφτηκε τα20160408_102015 σχολεία μας (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξοπλισμό ενός πυροσβέστη και με διαλογική συζήτηση που έκαναν με τους πυρ

?

?

οσβέστες να μάθουν για το έργο τους.

Επίσης “ιδίοις όμμασι” είδαν από κοντά το πυροσβεστικό όχημα, μπήκαν μέσα, ενεργοποίησαν τη σειρήνα του και με τη μάνικα ελλείψει φωτιάς …έπλυναν το αυτοκίνητο της δασκάλας τους!

 

?

?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας

  1. Πίνγκμπακ: Τα καλύτερα της χρονιάς που φεύγει! | Κάτω από τον Πλάτανο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.