Βρισαγώτικα ανέκδοτα

20160402_130918Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η Βιβλιοθήκη παρέλαβε από τον κ. Πάνο Ιατρέλλη ένα χειρόγραφο τετράδιο με μικρές ιστοριούλες από τη ζωή του χωριού μας (κύρια από τον περασμένο αιώνα) το οποίο φωτοτυπήσαμε και τμηματικά παρουσιάζουμε μέσα απ’ τη σελίδα αυτή (αλλά και απ’ τον Αντίλαλο).

Τις φωτοτυπίες αυτές βιβλιοδετήσαμε σε ένα τόμο έτσι ώστε να είναι εύχρηστες και να διατηρηθούν εμπλουτίζοντας την ιστορική παρακαταθήκη για το χωριό μας. Παραθέτουμε δυο ακόμα ιστοριούλες.

Τα νέα από το μέτωπο

Κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου το 1940-41 στο χωριό υπήρχε ένα μονάχα ραδιόφωνο με μπαταρία σε ένα καφενείο. Εκεί τα βράδια μαζεύονταν πολλοί για να ακούσουν τα νέα του μετώπου και να τα μεταδώσουν και στους άλλους που δεν τα είχαν ακούσει.

Ένα βράδυ ρώτησαν έναν που είχε ακούσει τα νέα και έφευγε για το σπίτι του: «τι νέα είπε το ραδιόφωνο» και αυτός απάντησε: «πολύ δουλειά, λίγο φαΐ»

Η Χανούμ και το ματζούνι

Ένας νεαρός και όμορφος γιατρός από τη Βρίσα γνωρίστηκε με έναν ηλικιωμένο αγά από τον Πολιχνίτο. Ο αγάς μάλιστα τον φιλοξένησε και στο σπίτι του. Σε λίγες μέρες ο αγάς κάλεσε το γιατρό επειδή ήταν άρρωστη η Χανούμ. Όταν όμως ο γιατρός πήγε να την κουράρει είδε μια πολύ μικρή και όμορφη κοπέλα η οποία έδωσε στο γιατρό να καταλάβει ότι δεν ήταν άρρωστη αλλά ήθελε άλλου είδους εξυπηρέτηση από το γιατρό που τον είχε δει και λιγουρευτεί.

Ο γιατρός βγήκε από το δωμάτιο και είπε στον αγά ότι η Χανούμ δεν είναι άρρωστη αλλά έχει ανάγκη από άντρα. «Και τι πρέπει να κάνουμε;»  ρώτησε ο αγάς το γιατρό. «θα σου φτιάξω ένα ματζούνι» του είπε ο γιατρός «για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στα συζυγικά σου καθήκοντα». Έφτιαξε το ματζούνι ο γιατρός, το πήρε ο αγάς και σε μια βδομάδα πέθανε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Κοινωνική ζωή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.