25η Μαρτίου

Γιορτάστηκε και στο χωριό σήμερα η εθνική επέτειος. Ο καιρός το πρωί ήταν πολύ καλός και ζεστός. Στην εκκλησία όπου παραβρέθηκαν τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στο τέλος της δοξολογίας μίλησε για τη σημασία της επετείου η νηπιαγωγός Δαλά Ελένη (με ρίζες καταγωγής από τα Βασιλικά).

20160325_103741Στη συνέχεια στο Ηρώον (από το μνημείο των Ηρώων φτάσαμε στο “Ηρώον”) παρουσία αρκετού κόσμου  έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας και τα σχολεία ενώ τα παιδιά των δυο σχολείων απήγγειλαν ποιήματα.Το τέλος της εκδήλωσης συνοδεύτηκε από κεράσματα εκ μέρους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς τα παιδιά.

Η συνέχεια για τους περισσότερους ήταν στον Πολιχνίτο για την παρέλαση των μεγάλων παιδιών και τους παραδοσιακούς χορούς  που ακολούθησαν. Δυστυχώς φέτος ύστερα από 20 και πλέον χρόνια η παρέλαση στον Πολιχνίτο έγινες χωρίς μουσική μπάντα και είναι και αυτό ένα ακόμα σημάδι οπισθοδρόμησης της περιοχής μας. Η παρουσία της μπάντας (τα πρώτα χρόνια της μπάντας της Βρίσας και ύστερα του Πολιχνίτου) έδινε άλλο τόνο και χρώμα στις εκδηλώσεις. Ας ελπίσουμε να μην είναι οριστική η απουσία της μπάντας από τα δρώμενα της περιοχής μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

στη Βαγγελιώ και τον Βαγγέλλη

Σημείωση: Ο χώρος του Ηρώου δεντροφυτεύθηκε με αρκετά νέα δεντράκια πριν λίγες μέρες. Καθώς είναι προστατευμένα από τα ζώα λίγο νερό μόνο χρειάζονται για να προοδεύσουν.20160325_102445

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο 25η Μαρτίου

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ
    ΣΗΚΩ ΚΟΛΟΛΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

    ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ …..

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ

    Η ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.