28η Οκτωβρίου

Λιακάδα αλλά και βοριαδάκι τσουχτερό ήταν το σκηνικό του καιρού σήμερα.  Στο χωριό έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στην οποία παραβρέθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου με τους δασκάλους τους και με σημαιοφόρο την Ειρήνη Ιωαν. Διαμαντή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας και λίγοι σχετικά χωριανοί. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του σχολείου Μυρσίνη Νικέλλη.

Στη συνέχεια στο “Ηρώον” έγινε το καθιερωμένο τρισάγιο και η κατάθεση στεφανιών από τον Πρόεδρο και τους μαθητές του σχολείου. Ίσως να ήταν αιτία το κρύο, ίσως η κρύα γενικά “ατμόσφαιρα” πάντως ο κόσμος που παραβρέθηκε μου φάνηκε λιγότερος από κάθε άλλη χρονιά. Ο Σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, παρά την κρίση, επιμένει και αποζημιώνει τα παιδιά, που δίνουν έναν χρώμα γιορτής στο χωριό,  με τα καθιερωμένα εδώ και χρόνια κεράσματα.

Στο χώρο του μνημείου υπάρχουν δυο μεγάλα πεύκα ξερά και ένα “ημιθανές”. Αυτά θα πρέπει να κοπούν γιατί όσο περνάει ο καιρός εξασθενούν οι ρίζες τους και γίνονται επικίνδυνα. Φυσικά -δεδομένου ότι έχουν κοπεί και άλλα ξερά δέντρα τα προηγούμενα χρόνια- καλό είναι να φυτευθούν κάποια καινούρια.

Η συνέχεια για τους περισσότερους ήταν στον Πολιχνίτο όπου η παρέλαση με τους ήχους της μπάντας και όλα τα σχολεία (παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) δίνει ένα ξεχωριστό τόνο και οι καφετέρειες της πλατείας μια ξεχωριστή ευκαιρία για καφέ!

Και του χρόνου και καλή πρόοδο στα παιδιά

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο 28η Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.