Μια παρέμβαση για τα Βατερά και όχι μόνο

Με ένα e-mail του ο Κ.Κ. μας κοινοποιεί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ σχετικό με την επίσκεψη βρετανών δημοσιογράφων στο νησί μας και με τη σημείωση:  υπάρχουν πάντα δύο ταχύτητες των Διηκούντων αυτόν τον τόπο, αλλά χρειάζεται και ο δικός μας προβληματισμός, εκτός των “φιλολογικών” αντιδράσεων.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αυτής το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ    

αναφέρονται τα μέρη τα οποία επισκέφθηκαν οι δημοσιογράφοι (για να τα προβάλλουν):

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη στη Λέσβο οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Θερμής, των Μέσων και τα κάστρα Μυτιλήνης και Μολύβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, τα πάρκα απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Νησιώπης, το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Τerriade, το Μουσείο Βιομηχανικής  Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής, το μουσείο ούζου στο Πλωμάρι, το θέατρο και το μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, την Παναγία της Αγιάσου, τη μονή Πυθαρίου, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παναγία της Πέτρας. Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στην προβολή της τοπικής κουλτούρας μέσα από δραστηριότητες όπως η αγγειοπλαστική, η ξυλογλυπτική, η παραδοσιακή μουσική, η μαγειρική και τα έθιμα. Επίσης οργανώθηκαν δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι όπως: παρατήρηση πουλιών (bird watching) στον κόλπο Καλλονής, ποδηλασία και ιππασία στο Μόλυβο, περπάτημα στον κάμπο της Ερεσού και στο Σεδούντα στο Πλωμάρι, κολύμπι στη Σκάλα Ερεσού.

καθώς και τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανέλαβαν το κόστος αυτής της διαφημηστικής επίσκεψης: Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους fam trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Οι μετακινήσεις της αποστολής από και προς τη Μ. Βρετανία καλύφθηκαν από τον ΕΟΤ, η μετακίνηση από τη Λέσβο στη Χίο από την Blue Star ferries ενώ οι δαπάνες διαμονής, διατροφής, εσωτερικών μετακινήσεων και δραστηριοτήτων στη Λέσβο καλύφθηκαν από τους: Φορέας Τουρισμού Μολύβου, Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, “Votsala hotel” στη Θερμή, “Sunrise hotel” στο Μόλυβο, “Galini hotel” και “Aelian Village” στην Ερεσό, “AVIS Budget Lesvos”, “Lesvos Birdwatching”, “Lesvos Ride”, “Ippos Horse Riding”, “Odoiporikon”, τα εστιατόρια – μπαρ, “Αυλάκι” στην Πέτρα, “Μαϊστράλι” στον Μόλυβο, “Δειλινά” στο Πλωμάρι, “Belle Ville”, “Vento”, και “Par a sol” στην Ερεσό.

Διαβάζοντας τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι από ολόκληρο το νησί μας μονάχα την περιοχή μας δεν επισκέφτηκαν και επομένως αυτή η περιοχή θα απουσιάζει και από τα δημοσιεύματά τους.

Ο καθένας μπορεί (αν θέλει) να προβληματιστεί και αν έχει και αρμοδιότητα να ενεργήσει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Μια παρέμβαση για τα Βατερά και όχι μόνο

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    πρωτη φορα γινεται αυτο ??????

    οχι φυσικα

    βλεπε δρομοσ βατερα -πλωμαρ

  2. Τώρα το πήρατε χαμπάρι;;; Όταν ήρθαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και πάλι δεν ήρθαν στην περιοχή μας!!!! Οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτον, και κυριότερο η κάθε τουριστική επιχείρηση ύπνου, φαγητού και διασκέδασης στην περιοχή μας ενδιαφέρετε τι θα κάνει για τα του οίκου της (ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΠΙΠΕΔΟ), κοινώς δεν υπάρχει καμιά συλλογική πρωτοβουλία που θα απαιτήσει από την κεντρική διοίκηση και την ανάλογη προβολή της περιοχής μας. Και φυσικά τετραετίες τώρα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί από όλες τις παρατάξεις δεν έδειξαν ποτέ τον ανάλογο ζήλο για την περιοχή που τους ανάδειξε, σε σχέση με άλλες περιοχές του νησιού που και έργα γίνονται και η ανάλογη τουριστική και πολιτιστική προβολή υπάρχει !!!!

  3. Ο/Η Γιάννης Κ λέει:

    Είμαστε αρκετά πίσω στο θέμα τουριστικής προβολής της περιοχής μας.υπάρχει στο ίντερνετ σχετικό βίντεο με αεροληψη περιοχών του νησιού μας και βέβαια τα βατερα δεν υπάρχουν! Ας το δουν οι καταστηματαρχες της περιοχής

  4. Ο/Η ΠΑΡΑΚΟΙΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ ΒΡΙΣΑΣ λέει:

    Κύριε Τσελεπίδακη θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι δεν ήταν Ρώσοι δημοσιογράφοι αλλά τουριστικοί πράκτορες.Το Τ.Σ Βρίσας μετά από πίεση προς τον Δήμο Λέσβου και συγκεκριμένα προς τον Πρόεδρο Μυτιλήνης Κύριο Πίτσιο και τον Αντιδήμαρχο τουρισμού Κύριο Αστυρακάκη που ήταν στην επιτροπή κατάρτισης προγράμματος καταφέραμε να επισκεφθούν τελικά οι τουριστικοί πράκτορες τα ΒΑΤΕΡΑ την Παρασκευή 10 Ιουλίου(αν και δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα η περιοχή μας).Για τα παραπάνω είχαν ενημερωθεί επαγγελματίες των Βατερών.

    • Αγαπητέ πρόεδρε δημόσια να σε συγχαίρω που κατόρθωσες να ενώσεις το χωριό σου προς όφελος σας, άλλα δεν είναι αρκετό…….. Χαίρομαι επίσης που έκανα λάθος στην ενημέρωση που είχα και τελικά ήρθαν οι πράκτορες (εκ παραδρομής έγραψα δημοσιογράφοι). Δεν χαίρομαι όμως καθόλου στο ότι πιέσατε για να γίνει τελικά η επίσκεψη που τελικά δεν είχε προγραμματιστεί. Το αποτέλεσμα τελικά δεν αναιρεί τα γραφόμενα μου, ούτε του παρακάτω σχολιαστή. Είμαστε ανύπαρκτη σαν περιοχή. Ας κοιτάξουμε λίγο τους βόρειους «εχθρούς» μας στο νησί πως λειτουργούν και πως σκέπτονται για τα χωριά τους και ίσως κερδίσουμε κάτι. Επίσης ας αποφασίσουμε τι θα γίνει με την «κατσίκα του γείτονα»

  5. Ο/Η Kώστας Κ λέει:

    το Βίντεο που γράφει ο Γιάννης πραγματικά δε υπάρχει κάτι απο Βατερά
    https://www.youtube.com/watch?t=1586&v=-tsdNydRLGg

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    why always so agressive language… so few people living there, and then you wonder why they don’t get along in big cities <?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.