Εικόνες μιας άλλης εποχής

Η γειτονιά και οι γειτόνισσες του Αγίου Κωνσταντίνου πριν 60 περίπου χρόνια μέσα από φωτογραφίες του αρχείου Ρηνούλας Πιπίνη-Νικέλλη

Scan_Pic0156

Τραβηγμένη στις 25 – 11-1957 (της Αγίας Κατερίνας) απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η εορτάζουσα Κατερίνα Καραΐσκου όρθια λες και βιάζεται …για το κέρασμα της παρέας της. Τρίτη από αριστερά η Ειρήνη Πιπίνη και τρίτη από δεξιά η απούσα εδώ και χρόνια Γεωργία Χατζηαντωνίου-Στρούμπα. Διακρίνεται το λιθόστρωτο του δρόμου και το πεζοδρόμιο.

Scan_Pic0127

Μια χρονιά παλιότερη (1956) αυτή η φωτογραφία τραβηγμένη στην απέναντι (από την προηγούμενη) πλευρά του δρόμου. Αρκετές απ’ τις εικονιζόμενες υπάρχουν και στην προηγούμενη. Φαίνονται τα χάλια του πλακόστρωτου -το οποίο σε λίγα χρόνια άρχισε να επικαλύπτεται με τσιμέντο- και στο βάθος δεν υπάρχει το κτίριο που στεγάζει τώρα το φαρμακείο. Λιάζονται απλά οι θαμώνες του απέναντι μικρού καφενείου.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.