Συνεχίζουν να κατρακυλάνε οι τιμές του λαδιού. Η “Ένωση” δεν αγοράζει λάδια και οι ιδιώτες αγοράζουν σε κάποιες ενδεικτικές τιμές επιφυλλασσόμενοι να οριστικοποιήσουν την τιμή μόλις αυτή καθοριστεί από την “Ένωση”. Τα εννιά δέκατα πουλήθηκαν 1,66 €. Ευτυχώς που φέτος βγαίνουν πολύ καλές οξύτητες (συνήθως 3 ή 4 δέκατα).
Στο ελαιοτριβείο του Γιώργου Βερβέρη στο Σταυρό (ίσως βέβαια και σε άλλα) συγκεντρώνεται και “αθέρμιστο λάδι” Πρόκειται για το λάδι που επιπλέει στη “χαμουριέρα” πριν αυτό έρθει σε επαφή με ζεστά νερά και πριν περάσει από τους φυγοκεντρικούς διαχωρηστήρες (ντεκάρτερ και λαβάλ) Η φρουτώδης γεύση του είναι απαράμιλλη. Ενδείκνυται για “καπίρα”, βραστά χόρτα και άσπρη φασολάδα!!!