Το τεχνικό πρόγραμμα (ή αλλιώς το πρόγραμμα των έργων) του Δήμου συντάχθηκε με βιασύνη όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή (επειδή πίεζαν οι προθεσμίες) και απ’ την αρχή εξαγγέλθηκε ότι θα αλλάξει. Στη συνέχεια ήρθε η εξαγγελία ότι με το νέο τεχνικό πρόγραμμα θα γίνει ένα (μικρό έργο) σε κάθε χωριό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου είχαν αρχίσει οι εντάσεις μεταξύ των γεωγραφικών αντιδημάρχων για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το μοίρασμα το ποσού σε κάθε δημοτική ενότητα. Ίσως μάλιστα στη συνέχεια να άρχιζαν διαφωνίες για το πως θα μοιράζονταν το ποσό της κάθε δημοτικής ενότητας στα χωριά της περιοχής.
Για το λόγο αυτό υπήρξε η σκέψη αντί για ένα έργο σε κάθε χωριό να γίνει εκτεταμένη ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει στην τελική απόφαση.
Όποια απόφαση και να παρθεί θα πρέπει οι αιρετοί της περιοχής μας ενωμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον τόπο μας προβάλλοντας εκτός των άλλων επιχειρημάτων (αριθμός χωριών και έκταση δήμου) το μέγεθος των εσόδων που κάθε δημοτική ενότητα συνεισφέρει (με κάθε τρόπο) στο ταμείο του Δήμου αλλά και τη διαπιστωμένη εδώ και χρόνια υποβάθμιση της περιοχής μας η οποία κάποτε πρέπει να αρχίσει να αντιστρέφεται.
Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο δρόμος προς τον Άγιο Φωκά είναι δημοτικός και όχι επαρχιακός και επομένως την ευθύνη για τη συντήρηση και βελτίωση του την έχει ο Δήμος.
Επειδή όμως στο άρθρο 4 του νόμου 3155/1955 (που ισχύει ακόμα) προβλέπεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει το Νομαρχιακό ταμείο οδοποιίας ένα μέρος της δαπάνης για τη συντήρηση των δημοτικών δρόμων είναι πολύ πιθανό να έχει τώρα (που καταργήθηκαν οι νομαρχίες) αυτή τη δυνατότητα και η Περιφέρεια. Θα πρέπει για τούτο να ζητήσουμε να συμπτύξουν τις προσπάθειές τους ο Δήμος και η Περιφέρεια για να αποκατασταθεί το μικρό κομμάτι του δρόμου αυτού στον Αλμυροπόταμο.