28η Οκτωβρίου στο χωριό

Με ένα συννεφιασμένο και ψυχρό καιρό γιορτάστηκε και στο χωριό η εθνική επέτειος. Στην εκκλησία λιγοστός ο κόσμος και στο “Ηρώον” αρκετός. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του σχολείου μας Μυρσίνη Γιαννέλλη, με καταγωγή από τον Πολιχνίτο.

Εκκλησιάστηκαν μονάχα τα παιδιά του Δημοτικού. Τα μικρά του Νηπιαγωγείου κάνουν υπομονή για τις 25 Μαρτίου. Σημαιοφόρος η Αίγλη Ζαφειρίου. Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Στρατής Παράκοιλας και το Δημοτικό σχολείο.

Στη συνέχεια τα μεγάλα παιδιά του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα. Με τη λήξη της γιορτής στο “Ηρώον” ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κέρασε τα παιδιά του σχολείου και ο κόσμος κοιράστηκε στα δυο. Οι μισοί επέστρεψαν στο χωριό για καφέ στον Πλάτανο και οι άλλοι έφυγαν για τον Πολιχνίτο για να προλάβουν και την εκεί “μεγάλη” παρέλαση. Εκεί είδαμε σημαιοφόρο του Γυμνασίου τον χωριανό μας Στρατή Γ. Κούτσικο.

Φιλική παραίνεση:  Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δεν κάθησε στην χαρακτηρισμένη εδώ και χρόνια θέση για τον πρόεδρο της Κοινότητας αλλά λίγο πιο πέρα. Κατανοούμε την μετριοφροσύνη του αλλά φιλικά και με καλή διάθεση τονίζουμε ότι η χρησιμοποίηση της θέσης αυτής από τον εκάστοτε Πρόεδρο στις εξαιρετικές μέρες της λατρευτικής και εθνικής μας παράδοσης δεν αποτελεί στοιχείο κομπορημοσύνης ή επίδειξης.

Αποδίδεται τιμή στο πρόσωπο του προέδρου, την οποία όμως τιμή με την παρουσία του στη θέση, που εδώ και πολλές δεκαετίες καθόρισαν οι πρόγονοί μας, ανταποδίδει τόσο προς τους τιμώμενους αγωνιστές όσο και προς τους παρόντες συγχωριανούς του.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο 28η Οκτωβρίου στο χωριό

  1. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΡΑΒΑΝΤΑΚΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ Αντώνη βάζω την απάντησή μου στο δικό σου, μοναδικό επώνυμο,σχόλιο για να απαντήσω και στους υπόλοιπους ανώνυμους σχολιογράφους των οποίων τα σχόλια διαγράφτηκαν. Δυο απ’ αυτούς -οι πιο οξείς- έγραφαν “Να κάνει ο άνθρωπος τα ουσιαστικά και ό,τι θεωρεί ο ίδιος σωστό, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον κόσμο, και να αφήσουμε τις …τυπικούρες και τις υποδείξεις!
      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ . ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ….. . ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΥΠΙΚΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ !!”
      Θα ήθελα λοιπόν να διευκρινίσω ότι η έπώνυμη φιλική παραίνεση από ένα δημότη με κανένα τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπόδειξη του τι να κάνει ή να μην κάνει. Απλά παρουσιάζει το θέμα από μια άλλη σκοπιά και είναι ο ίδιος ο μόνος αρμόδιος να τη λάβει ή όχι υπόψη του.
      Όσον αφορά τώρα τους χαρακτηρισμούς “γραβαντάκιδες” και “τυπικούρες” θα ήθελα να μου πείτε -επώνυμα φυσικά- αν έτσι χαρακτηρίζετε τους προηγούμενους προέδρους του χωριού μας -και ας αναφέρω τους τρεις τελευταίους της περιόδου αυτόνομης πορείας της Κοινότητας Βρίσας- τον Παναγιώτη Διαμαντή (Γιαννακέλλη), τον Γιώτη Βάσσο και τον Δημήτρη Σιγιώργη. Αυτοί τίμησαν τη θέση του Προέδρου στο Γραφείο της Κοινότητας αλλά και την αντίστοιχη τιμητική στην εκκλησία. Ήταν άνθρωποι του απλού κόσμου και απλοί στη συμπεριφορά τους. Αυτό δεν τους εμπόδισε να τιμήσουν την παράδοση του χωριού και μάλιστα στη θέση αυτή αναδείχτηκε και ο πολιτικός πολιτισμός των χωριανών μας όταν ο παλιός Πρόεδρος περίμενε στο στασίδι τον νεοεκλογέντα -με τον οποίο είχε συγκρουστεί προεκλογικά-να τον συγχαρεί και να του παραδώσει τη θέση, αυτή την τιμητική θέση που όρισαν οι πρόγονοί μας.

      • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΡΑΤΗ, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ Η ΛΕΞΗ «ΓΡΑΒΑΝΤΑΚΙΔΕΣ» ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΡΥΣΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΕΛΛΗ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΩΝ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ?? ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΛΑ ΑΠ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ …

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Φίλε/η μου κάνεις λάθος. Δεν σβήνω επιλεκτικά σχόλια. Σβήνω όλα τα ανώνυμα σχόλια που αναφέρονται ή υπονοούν κάποιο πρόσωπο. Βάλτε το όνομά σας και θα δείτε ότι δε θα σβηστεί τίποτα. Κανονικά έπρεπε να σβηστεί και αυτό το σχόλιό σας. Το αφήνω απλά και μόνο για να απαντήσω μήπως τελικά καταλάβετε τι ισχύει για τη διαγραφή των σχολίων.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αγαπητέ Stratis (προφανώς συντάκτη/ διαχειριστή της εξαιρετικής αυτής ιστοσελίδας)

    Οι διαφορετικές από τις δικές μας απόψεις (ανώνυμες ή επώνυμες και όταν φυσικά δεν είναι υβριστικές) δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ως οξείς. Άρα δεν υπάρχει έδαφος για γόνιμο διάλογο. Συνεχίστε λοιπόν την ίδια κριτική με φιλικές παραινέσεις σε έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι ξεκίνησε ορεξάτος να προσφέρει απλά έργο στο χωριό.

    Τόπος που δεν έχει μονοιασμένους και “συλλογικούς” ανθρώπους, “ταγούς” και “θεσμούς” δεν μπορεί να πάει μπροστά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.