“Απ’ έτσινου, τίπουτα!!!”

Ακούγαμε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, διαβάζαμε για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες …αλλά τίποτα!

Χορτάσαμε μόνο τη νοτιάρα! Πέντε σταγόνες το μεσημέρι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός! Ελπίζουμε να έρθουν και καλύτερες …μπόρες!

Τα Βατερά πάντως είναι και έτσι απολαυστικά!

 

DSC_0019

DSC_0004 DSC_0014Επεξήγηση του τίτλου: Ήταν τα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Ψυχοσάββατο. Ο οικογενειακός ταϊφάς θα πήγαινε στο Δαξάρι για το λιομάζωμα. Τι να πάρουν για φαγητό; Αποφάσισαν: Να μείνει ο μικρός να πάει το πρωί στην Εκκλησία, να πάρει και να ανεβάσει κόλλυβα. Τι πιο καλό και πιο δυναμωτικό. Έτσι και έγινε αλλά είπαμε τα χρόνια δύσκολα και στα κόλλυβα δεν προσέβλεπε μόνο ο πιτσιρικάς αλλά και πολλοί μεγάλοι. Το κακό έγινε! Για τον μικρό δεν περίσσεψε τίποτα. Όλο στεναχώρια πήρε την ανηφόρα για το Δαξάρι. Η στεναχώρια μεγάλη. Δεν την άντεχε μόνος του. Ήθελε να τη μοιραστεί, να τη βγάλει από πάνω του. Μόλις άφησε λοιπόν το “κάγκελο” και κίνησε στο οροπέδιο του Δαξαριού άρχισε τις δυνατές ¨ενημερωτικές¨φωνές: ” Ε! μάνα, απ’ έτσινου (δηλαδή τα κόλλυβα), τίποτα”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο “Απ’ έτσινου, τίπουτα!!!”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    καλα που υπαρχει και η νοτιαρα και θα ξεβρομισουν τα βατερα απο τους βοθρους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.