Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης

sima_vivl_smallΜε την έναρξη του Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το χειμερινό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης το οποίο -με τυχόν μικρές τροποποιήσεις- θα ισχύσει μέχρι τη λήξη των μαθημάτων τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εκτός από τις παρακάτω δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη θα μπορούν κάθε μέρα όσα παιδιά θέλουν να λύνουν τις απορίες τους σχετικές με τα μαθήματά του σχολείου τους και να βρίσκουν πληροφορίες σχετικές με εργασίες που τους ανατίθενται στα σχολεία τους. Υπενθυμίζουμε ότι στη βιβλιοθήκη γίνονται δεκτά ασυνόδευτα παιδιά από Τρίτη Δημοτικού και πάνω. Μέχρι τέλους του μήνα η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή 7-8 το απόγευμα με δυνατότητα παράτασης αν χρειαστεί.

Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν φέτος στη Βιβλιοθήκη είναι ανά μέρα οι εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ  Καραγκιόζης      με  τη Μεταξία Χαραμή

ΤΡΙΤΗ        Ρωτάμε, συζητάμε, ζωγραφίζουμε, ερευνάμε  με τη Ροδόπη Κουτρή

ΤΕΤΑΡΤΗ  Βραδιές σκακιού         με τον Στρατή Νικέλλη

ΠΕΜΠΤΗ   Εφαρμογές Πληροφορικής   με τη Βάγια Μητσιώρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   Προβολή ταινίας ή ντοκυμαντέρ   με τον Στρατή ΝΙκέλλη

ΣΑΒΒΑΤΟ   Διαβάζουμε παραμύθια    με τη Μεταξία Χαραμή

ΚΥΡΙΑΚΗ   Παίζουμε ηλεκτρονικά και επιτραπέζια με τον Ανδροκλή Τσέλεκα

Διευκρινήσεις:   Κάθε Σάββατο η βιβλιοθήκη θα δέχεται μόνο τους πολύ μικρούς της φίλους. Παιδιά των δυο πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, του Νηπιαγωγείου και μικρότερα. Σ’ αυτά θα απευθύνονται τα παραμύθια. Οι συνοδοί των παιδιών, που θα θέλουν να παραμένουν στον ιδιαίτερο  χώρο της βιβλιοθήκης θα μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσουν ένα περιοδικό

Κάθε Τετάρτη στη βιβλιοθήκη η μοναδική ενασχόληση θα είναι το σκάκι. Στην αρχή με τη μορφή αγώνων προπόνησης και στη συνέχεια με τη διεξαγωγή τουρνουά. Η βιβλιοθήκη προσπάθησε να φέρει με δικά της έξοδα έναν δάσκαλο σκακιού για να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους σε έναν περιορισμένο αριθμό μαθημάτων. Δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό. Για τούτο σκεφτήκαμε να λειτουργήσουμε με βάση το παλιό “αλληλοδιδακτικό” σύστημα που εφαρμόζονταν στην Εκπαίδευση τον 19ο αιώνα. Δηλαδή οι πιο έμπειροι παίκτες να διδάσκουν τους μικρότερους. Για το λόγο αυτό καλούμε τους ενήλικες που θα ήθελαν να περάσουν μια ευχάριστη ώρα στη βιβλιοθήκη να έρθουν να παίξουν με τα παιδιά και να τα καθοδηγήσουν σε ψηλότερη τεχνική.

Διευκρινήσεις σχετικά με τις προβολές ταινιών θα δοθούν σε λίγες μέρες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.