Μια ενδιαφέρουσα έκδοση του Λυκείου Πολιχνίτου

Scan_Pic0104Το Λύκειο Πολιχνίτου μέσα στη φοβερή κρίση και τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση εξέδωσε ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο βιβλιαράκι. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τα έργα των μαθητών που βραβεύτηκαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ή σχολική βιβλιοθήκη του τις σχολικές χρονιές 2008-09, 2009-10 και 2010-11.

Οι μαθητές όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων,  της περιοχής μας με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους στην ποίηση, στο πεζό κείμενο και στη ζωγραφική ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης του Λυκείου. Οι διαγωνισμοί είχαν ενδιαφέροντα θέματα: “ο τόπος που ζω”, “Ανακύκλωση: δίνει στη γη ανάσες” και “Θάλαττα-Θάλαττα”

Στο βιβλίο για κάθε σχολική χρονιά ξεχωριστά δίνονται πληροφορίες για το κάθε σχολείο (το μαθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και τις δραστηριότητές του), αναφέρονται τα ονόματα όλων των παιδιών που πήραν μέρος σε κάθε διαγωνισμό και παρατίθενται τα βραβευμένα έργα και τα μέλη των κριτικών επιτροπών.

Το βιβλίο εκδόθηκε με τη χορηγία των Συλλόγων Πολιχνιατών και Βρισαγωτών Αθήνας, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς και ιδιωτών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν ένα κομμάτι του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου τους για να δημιουργήσουν πνευματικά και να μας προσφέρουν αυτό το εξαιρετικό συλλογικό έργο τους.

Υ.Γ. Είναι σίγουρο ότι στους συγχωριανούς μας το βιβλίο αυτό θα θυμίσει το “χρυσό βιβλίο των εκθέσεων” που είχε δημιουργήσει ο αείμνηστος δάσκαλος Κώστας Λαμπρινός στο οποίο γράφαμε τις εκθέσεις μας που διακρίνονταν κάθε φορά και το οποίο παρά τις προσπάθειές μας δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί. Σίγουρα η ανάμνηση αυτού του εγχειρήματος έπαιξε ρόλο στην υλοποίηση της ιδέας του παραπάνω βιβλίου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Εκπαίδευση. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.