To χριστουγεννιάτικο ρετουσάρισμα

Δεν έχουμε παράπονο. Και φέτος τα Χριστούγεννα έγινε το …καθιερωμένο ρετουσάρισμα του κεντρικού δρόμου του χωριού.  Συγχρόνως με το άσπρισμα των πεζοδρομίων σβήστηκαν και οι αισχρολογίες από το αντλιοστάσιο του χωριού. Ο εργάτης που καθάριζε και άσπριζε δεν είχε καμιά σχέση με το Δήμο και γι αυτό νομίζω ότι ή όλη προσπάθεια έγινε και πάλι σε τοπικό επίπεδο.

Και κάτι ακόμα για να δείτε πόσο δραστήριος είναι ο δήμος μας. Πριν ένα χρόνο αγοράστηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή ένα οικόπεδο για πάρκινγκ. Η ενέργεια αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής κατηγορήθηκε από πολλούς έντονα για διάφορους λόγους  (που προσωπικά θεωρώ πολύ βάσιμους).

Το οικόπεδο όμως αγοράστηκε και ήταν χρέος της  της νέας δημοτικής αρχής να το αξιοποιήσει όπως μπορούσε. Η νέα δημοτική αρχή όμως (και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου Νίκος Κατράνης) δεν μπόρεσε εδώ και δώδεκα μήνες να κάνει καμιά διαμόρφωση του χώρου. Ύστερα από έντονες πιέσεις μας έκανε τη χάρη και έσπρωξαν τον τοίχο-φράχτη απ’ τη μεριά του ενος δρόμου για να φαρδύνει λίγο και να χωράνε δυο αυτοκίνητα. Από κει και μετά δεν κατάφεραν να στείλουν ένα αυτοκίνητο και το φορτωτή να απομακρύνει τα μπάζα από το χώρο και να τον καθαρίσει λίγο. Δεν μιλάμε βέβαια ούτε για ασφαλτόστρωση του χώρου ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό του. Δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις. Ξέρουμε …το επίπεδό μας.

Μετά λένε φταίει ο Καλλικράτης. Μωρέ αυτός φταίει σίγουρα, αλλά  πιο πολύ φταίνε …οι θεραπενίδες του.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο To χριστουγεννιάτικο ρετουσάρισμα

  1. Ο/Η ΣΑΜΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ λέει:

    ΘΕΜΑ: <>

    Πολλές φορές ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό το οικόπεδο, γιατί πολλά έχουν γραφτεί από τον <> και από την ιστοσελίδα σας <> γι αυτό το οικόπεδο.
    Σήμερα όμως αυτό που είδα από τις φωτογραφίες με στενοχώρησε πολύ. Αυτό το οικόπεδο το έχω ζήσει 54 χρόνια, ήταν το καμάρι του χωριού και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το καλλιεργούσε με κηπευτικά ο αείμνηστος πατέρας μου.
    Πολλές φορές έχω χαρεί με την εθελλοντική εργασία που προσέφεραν κάποιοι συγχωριανοί μου για να γίνουν κάποια έργα στο χωριό. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και γι αυτό το οικόπεδο. Θα μπορούσαν να απομακρύνουν τις πελεκητές πέτρες με ένα φορτηγό, να επιστρωθεί με χαλίκι χοντρό και να ανοιχτούν οι δύο είσοδοι που έχει μπροστά και πίσω και η τρίτη από τον περιφερειακό. Αυτό θα εξυπηρετούσε όλους και τους χωριανούς που μένουν μόνιμα εκεί ,αλλά και τους επισκέπτες που έρχονται το καλοκαίρι, να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο Χ.Σ. για να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στο χωριό.
    Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και αγάπη και να αντιμετωπίζουμε συλλογικά ότι πρόβλημα υπάρχει στο χωριό μας.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ Ξενοφών γεια σου
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλότυχος ο καινούριος χρόνος για σένα και την οικογένειά σου. Σχετικά με το οικόπεδο έχω να σημειώσω δυο πράγματα:
      1. Σχετικά με τις ενστάσεις για την αγορά του μπορώ να σου εξηγήσω την άποψή μου κατ’ ιδίαν.
      2. Σχετικά με την αξιοποίησή του πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εθελοντισμός συνεπικουρεί την κρατική (ή δημοτική) μηχανή και δεν την αντικαθιστά. Για να γίνουν τα έργα που λες (απομάκρυνση μπάζων και στρώσιμο με χαλίκι) χρειάζεται πολύ δουλειά και αρκετά χρήματα, πράγματα τα οποία δε μπορεί να “σηκώσει” η κοινωνία του χωριού μας. Αυτά πρέπει να γίνουν από τη δημοτική αρχή η οποία δυστυχώς δε θέλει αν και μπορεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.