Να πως ζούσαν πριν λίγες δεκαετίες! (από το αρχείο Γ.Ι. Μαργαρίτη)

Scan_Pic0097

Το 1937 έπρεπε να δώσει η αστυνομία άδεια για να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καφενείων στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου. Και φυσικά ήταν στο χέρι της να την ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή!

Scan_Pic0105

Χρήματα μπορεί να είχε κάποιος αλλά σαν το χρυσάφι και τη λίρα τίποτα. Για το λόγο αυτό δανείστηκε δυο λίρες να κάνει τη δουλειά του (και το κομμάτι του) για να ρίξει στην “αριβώνα” και θα τις επέστρεφε την επομένη όπως φαίνεται στο “εσωτερικό υπηρεσιακό σημείωμα της οικογένειας!

Scan_Pic0102

¨Τα έξοδα για να ντυθεί η νύφη στο γάμο δεν ήταν πάρα πολλά. Νυφικό, επανωφόριον και ένα δεύτερο φόρεμα Όλα μαζί 348 δραχμές! Δηλαδή ένα ευρώ και κάτι ψιλά (ας πούμε!)

Scan_Pic0103

Το λάδι ήταν η κινητήρια δύναμη και συχνά το μέσον πληρωμής. Δύσκολη η περίπτωση που είχε αναλάβει ο γιατρός, πολλές οι επισκέψεις του μέρα και νύχτα και από πάνω επέμβαση εμβρυουλκίας, βάλε και τα φάρμακα, σύνολο 100 οκάδες λάδι! Η ασθενής απέθανε αλλά ο γιατρός πληρώθηκε. Η αμοιβή υπολογίστηκε με βάση τη σταθερότητα της αξίας (όχι της τιμής) του λαδιού

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Κοινωνική ζωή, Οικονομική ζωή, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.