Για τις παιδικές χαρές

Από τον Κ. Σταυρινό πήραμε το παρακάτω e-mail απ’ το οποίο προκύπτει αφενός ότι πρέπει να ξεχάσουμε την παιδική χαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφετέρου ότι εθελοντικά δεν μπορεί να προσφέρει κανένας τίποτα -προς το παρόν.

Τώρα πήρα και μίλησα με την Κυρία Στυλιανίδου τηλ 2251350533 προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών  στο Δήμο Λέσβου και ζήτησα την έκθεση ελεγκτών για την παιδική χαρά της Βρίσας .Η απάντησή της ήταν  ότι το πρόβλημα δεν είναι για κάθε μία ατομική παιδική χαρά αλλά συνολικό για τις 170 παιδικές χαρές  του  δήμου . Για κάθε μία πρέπει να γίνουν τα παρακάτω από το Δήμο και την Εταιρεία προμήθειας Οργάνων :

  1. Άδεια καταλληλότητας του χώρου από το Δήμο και τοπογραφικό Διάγραμμα του οικοπέδου
  2. Τήρηση όλων των προδιαγραφών  που προβλέπονται από το νόμο  ώστε να δοθεί η άδεια  λειτουργίας της
  3. Πιστοποίηση όλων των οργάνων της παιδικής χαράς από την Εταιρεία Αγοράς ή από Εταιρεία που έχει την άδεια πιστοποίησης τέτοιων οργάνων .

Καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν λύνετε με ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά δυστυχώς μπλέκουμε στα γρανάζια  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί σε ρυθμούς χελώνας ….

Επίσης από την ίδια πηγή μάθαμε ότι την Τρίτη θα έρθει στο χωριό ηλεκτρολόγος του Δήμου για να επιθεωρήσει παρουσία του νέου υπαλλήλου του Μουσείου -μέχρι τότε θα έχει έρθει- την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της Αγροτολέσχης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τις παιδικές χαρές

  1. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    Πριν κλείσει η παιδική χαρά κάθε μέρα γέμιζε από παιδιά.Ήταν σαν τόπος συνάντησης.Αποτέλεσμα οι φωνές τους ακούγονταν σε όλοτο χωριό.Είχε μια ζωντάνια.Τώρα τα παιδιά βγήκαν έξω από τη παιδική χαρά και αφενός μεν έπεσε βουβαμάρα στο χωριό και αφεταίρου τα παιδιά αναγκάζονται να γυρίζουν στους δρόμους με συνέπεια να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα τα οποία αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,ή να μένουν στα σπίτια τους αφού δεν εχουν που να πάνε.Βλέπετε αν πάνε στο παρκάκι διώχνονται κι από εκεί γιατί ενοχλούν.Ακόμη και στο χώρο έξω από τη βιβλιοθήκη εμποδίζουν τα παιδιά όταν μαζεύονται γιατί ενοχλούνται οι γείτονες όταν από τις συζητήσεις τους και τα κινήτα όταν μπαίνουν στο ίντερνετ.Ακούστηκε μάλιστα,χωρίς να ξέρω αν αληθεύει,ότι μετά από παράπονα γειτόνισσας κάποιοι κλείνουν το ίντερνετ για να μην μπορούν τα παιδιά να το χρησιμοποιούν και να αναγκαστούν να φύγουν.Δεν υπάρχει χώρος δηλαδή γι’ αυτά τα παιδιά πλέον.Απ’ ότι φαίνεται ΑΥΤΟ το χωριό δεν θέλει παιδιά.Μετά ζητάμε ανάπτυξη.Αφού λοιπόν η επισκευή της παιδικής χαράς είτε με την μέριμνα του δήμου είτε εθελοντικά είναι ΑΔΥΝΑΤΗ τουλάχιστουν ας φροντίσουν όσοι εχουν τα μέσα και τις γνωριμίες να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν τα ακατάλληλα κι επικινδυνα όργανα και να ανοίξει ο χώρος για τα παιδιά εστω και σαν οικόπεδο.Να εχουν ένα χωρο που να μπορουν να παιξουν ΤΩΡΑ που είναι ακόμη καλοκαίρι και το χρειάζονται,όχι όταν χειμωνιάσει και ανοίξουν τα σχολεία και εκ των πραγμάτων κλειστουν στο σπίτι.Αλλωστε έτσι οπως είναι κλειδωμένη η παιδική χαρά αποτελεί κίνδυνο αφού κάποια στιγμή τα παιδιά θα αναγκαστούν να μπουν πηδώντας τα κάγκελα,γιατί θα μπουν και απορώ πως έχουν αργήσει,με κίνδυνο την ζωή τους.Αφού δεν μπορεί να γίνει το ένα ας γινει εστω το αλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.