Νίκος Αναγνώστου, ζωγράφος

Στα πλαίσια της παρουσίασης χωριανών μας καλλιτεχνών (στα πλαίσια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από 9-12 Αυγούστου) συνεχίζουμε σήμερα με έναν ζωγράφο.

Ο Νίκος Αναγνώστου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1960. Γιος του γνωστού χωριανού μας δικηγόρου και συγγραφέα Πάνου. Σπούδασε στη σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών, στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ Αθηνών και ακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Μυτιλήνη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, αλλά και στην έκθεση με θέμα «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» για τους Ολυμπιακούς «ΑΘΗΝΑ 2004». Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, η διάκρισή του με το 1ο Βραβείο από το Ίδρυμα Ν. Παπαδημητρίου το 2009, για το εκπαιδευτικό του έργο με θέμα τον ζωγράφο Γ. Ιακωβίδη. Συμμετείχε επίσης, στη 10η Διεθνή Μπιενάλε «Αθλητισμός στις Καλές Τέχνες» στη Βαρκελώνη το 1992.

Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.