Το δεύτερο πλάνο!

Όταν θέλουμε να βγούμε μια αναμνηστική φωτογραφία σπάνια βάζουμε πίσω μας ένα λευκό τοίχο. Όταν είμαστε μέσα στο σπίτι διαλέγουμε για παράδειγμα έναν ωραίο πίνακα ή μια βιλιοθήκη. Όταν είμαστε έξω διαλέγουμε ένα ωραίο τοπίο ή κάτι χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος. Έχουμε παρουσιάσει απ’ τη σελίδα μας φωτογραφίες μπροστά στη “Ροδάνα”, το χαρακτηριστικό και …πρωτοποριακό σημείο για το χωριό μας πριν λίγες δεκαετίες.

Σε μια φωτογραφία το σημαντικό είναι τα πρόσωπα που απεικονίζονται. Το πίσω από τα πρόσωπα όμως τοπίο καθώς “τα πάντα ρει” αποκτά με το πέρασμα  σημαντικό ενδιαφέρον αφού μας δείχνει πως ήταν ένα τοπίο -αλλαγμένο σήμερα- πριν από λίγες ή περισσότερες δεκαετίες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν εστιάστε την προσοχή σας στο δεύτερο πλάνο. Καμαρώστε βέβαια  -ιδιαίτερα όσοι τους γνωρίζετε- και τους πρωταγωνιστές. Για βοήθεια αναφέρω ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Γιώργου Γεωργή.

Scan_Pic0105

Από το ύψωμα στον Άη Γιάννη τον Καλυβίτη. Στο βάθος τα Βατερά με τα ελάχιστα σπίτια

Scan_Pic0098

Στη Χούλιαρη. Χωματόδρομος με τα πολλά και ψηλά πεύκα να προσφέρουν πλούσια δροσιά στους πεζοπόρους, τότε που η απόσταση Βατερά Βρίσα ήταν ίδια σχεδόν σε μήκος αλλά πολύ μεγαλύτερη σε χρόνο. Μισής ώρας δρόμος!

Scan_Pic0101

Το χαρακτηριστικό μεγάλο ολοστρόγγυλο πεύκο στην “Πλατιάρα”

Scan_Pic0102

Το “Ηρώων” με τα παλιά κάγκελα και την απουσία της σημερινής εισόδου η οποία βρισκόταν αριστερά στο πλάι

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Τοπία και Ανθρώπινες Δραστηριότητες, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.