Ήρθαν ή όχι πολλοί επισκέπτες στο χωριό;

Αυτό το ερώτημα κυριαρχούσε σε πολλές παρέες στον Πλάτανο. Άλλος απαντούσε ναι και άλλος όχι ανάλογα με το πια πρόσωπα έτυχε να δει. Την Πέμπτη βράδυ στην Εκκλησία υπήρχε κόσμος αλλά όχι συνωστισμός. Την Παρασκευή το πρωί το εκκλησίασμα ήταν μικρότερο. Χτες βράδυ όμως ο συνωστισμός ήταν έντονος. Χτες το βράδυ έμπαιναν -έμπαιναν και τελειωμό δεν είχαν. Τελικά χτες εκεί στην Εκκλησία βγήκε η οριστική απάντηση: Ναι ήρθε πάρα πολύς κόσμος στο χωριό! Ήρθαν και από τα γειτονικά χωριά, και από τη Μυτιλήνη,και από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, και από την Αμερική! Προστίθενται και οι “Βατεριανοί” (που έχουν εξοχικό στα Βατερά χωρίς να έχουν άλλη σχέση με το χωριό μας)

Χτες βράδυ εντύπωση προκάλεσε σε όλους η πολύ μεγάλη προσέλευση νέων παιδιών στην Εκκλησία. Δεν ήρθαν μόνο για τα εγκώμια, που τα έψαλλε πολύ όμορφα η χορωδία των γυναικών, ούτε μόνο για την περιφορά του Επιτάφιου το οποίο συνόδευαν η “μπάντα του χωριού” (όπως συνηθίσαμε να λέμε εδώ και δυο δεκαετίες περίπου), οι λαμπαδηδρόμοι και τα αγγελάκια, αλλά επέστρεψαν πίσω στην Εκκλησία για να περάσουν κάτω απ’ το Επιτάφιο που κρατούσαν υψωμένο για αρκετή ώρα στην είσοδο παλληκάρια και κοπέλλες.  Ευτυχώς την ώρα της περιφοράς δεν έρριξε ούτε σταγόνα!

Σήμερα Σάββατο το πρωί όμως έκανε μερικές καλές μπόρες κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην οποία είχαν προσέλθει -όπως κάθε χρόνο- πολλοί για να κοινωνήσουν.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.