Από αύριο (του Αγίου Σπυρίδωνα) αρχίζει …

Από αύριο 12 Δεκεμβρίου αρχίζει η μέρα το απόγευμα να μεγαλώνει (σπυρί -σπυρί, όπως έλεγαν οι παλιότεροι) Προσοχή μεγαλώνει λίγο κάθε απόγευμα (δηλαδή ο ήλιος δύει όλο και αργότερα) αλλά μικραίνει κάθε πρωί (ο ήλιος ανατέλλει συνεχώς αργότερα) Ο ρυθμός με τον οποίο μικραίνει το πρωί η μέρα είναι μεγαλύτερος απ’ τον ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνει κάθε απόγευμα έτσι συνολικά η μέρα εξακολουθεί να μικραίνει. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου οπότε έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα. Στη συνέχεια η απογευματινή αύξηση υπερκαλύπτει την πρωινή μείωση και έτσι συνολικά η μέρα μεγαλώνει. Κατά τα μέσα Ιανουαρίου αρχίζει η μέρα να μεγαλώνει και το πρωί και το βράδυ και να γίνεται το μεγάλωμά της περισσότερο αισθητό. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Από αύριο (του Αγίου Σπυρίδωνα) αρχίζει …

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Θέλω καλοκαίρι!

  2. Πίνγκμπακ: Σπυρί σπυρί θα μεγαλώνει η μέρα… – Κοντοπούλι, Λήμνος

  3. Ο/Η Σέρτυθιοπ λέει:

    Σωστό νομίζω . .τι-βί, …μόνο κάνα έργο στην ερτ3 το βράδυ .. ή ερτ2/1. …τελευταίο καιρό, 2 χρόνια.. ράδιο 105 και 5 στο Κόκκινο .. óτι φράγκο περισσεύει, πάει για βενζίνη. . . και μετά πάπαλα. …κτέο το πέρασα προχθές. Ασφάλεια, ώχ! Έχουμε και τέλη.. Το αυτοκίνητο οι πινακίδες καταθεμένες…

  4. Ο/Η Ζουμπουλάκι λέει:

    Αύριο του Αγίου Σπυρίδωνα! Αντε και με το καλό να έρθει το καλοκαιράκι!! Λίγο υπομονή και στις 23 του μήνα, όπως λέει και το άρθρο, περνάει και η μεγαλύτερη νύχτα και μετράμε αντίστροφα για το καλοκαιράκι!

  5. Ο/Η Γιάννης Ιακωβίδης λέει:

    Χειμώνας για παντα.Μακρια απ9 μας το βρωμοκαλοκαιρι.

  6. Ο/Η Ροδο λέει:

    Καλοκαίρι καλοκαιράκι καλοκαιράκι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.