Τριγμοί στο Σύλλογο της Αθήνας

Δεν πρόλαβε να συγκροτηθεί σε σώμα το νεοεκλεγμένο συμβούλιο από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή και ήδη εμφανίστηκαν φυγόκεντρες τάσεις. Με επιστολή στον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο Κώστα Σταυρινό, που στάλθηκε χτες, ο γιατρός και ιστοριοδίφης Κωνσταντίνος Κώστας υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος την πρόθεσή του για έντονη κινητικότητα και προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων του χωριού μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλο πρόσωπο απ’ αυτούς που εξελέγησαν εξέφρασε προφορικά την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι έναν δραστήριο και ισχυρό Σύλλογο των χωριανών μας της Αθήνας τον έχει ανάγκη το χωριό μας. Ένα Σύλλογο που δεν θα αρκείται σε χορούς και εκδηλώσεις αλλά θα πρωτοστατεί στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του χωριού μας, συνεργαζόμενος με τους αιρετούς και τους φορείς του.

Η επιστολή του κ. Κώστα:

                                                                                 Αγαπητέ κ. Σταυρινέ

             Απευθύνομαι σε σας που πλειοψηφήσατε  στις εκλογές του πολιτιστικού μας συλλόγου της 26ης Ιανουαρίου και συνεπώς  αρμόδιος εκ του νόμου για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, για να σας πω ότι ο λόγος για τον οποίο δέχτηκα, ύστερα από πρόταση φίλων του συλλόγου, να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο και να τεθώ στην κρίση και στην εκλογή μου από το σώμα αυτού για μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ήταν οι γνωστές θέσεις μου για στήριξη των πολιτιστικών θεμάτων του χωριού μας και κυρίως η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στον Άγιο Φωκά και   « Παλιόπυργου», για τα οποία εργάστηκα και η προσπάθεια μου αυτή αποτυπώθηκε στις εργασίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του συλλόγου « Αντίλαλος της Βρίσας».

            Την ίδια ημέρα όμως και μετά τις εκλογές αυτές, σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας ( « Καθημερινή της Κυριακής» ), διάβασα ότι στο νησί της Αμοργού αποκαταστάθηκε, συντηρήθηκε και  αναδείχτηκε με χρήματα ιδιωτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας παλαιάς επίσης εποχής Πύργος σε κατάσταση ερειπίου, πνιγμένος στις πέτρες και στα υπεραιωνόβια φυτά.

Ο Παλιόπυργος της Βρίσας υπερέχει σε πολιτιστική αξία έναντι αυτού της Αμοργού διότι είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του νησιού μας της Λέσβου και τους Γατελούζους τις Ιταλίας  (  1355 –  1462  ), τότε που το νησί δόθηκε σαν προίκα από τον αυτοκράτορα Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο και γνώρισε ευημερία κάτω από τη διοίκηση αυτών.

Ο Πύργος της Αμοργού, ιστορικά είναι ιδιωτικό μνημείο και όχι δημόσιο οικοδόμημα, που τέθηκε όμως κάτω από την αιγίδα πρώτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μετά της « Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σήμερα με διαλέξεις στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα ανοίγει τις « πύλες» του στο ευρύ κοινό προσβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη.

            Θα έλεγα ότι παρόμοια, τηρουμένων των αναλογιών, πρέπει να προσπαθή-σουμε και εμείς να κάνουμε, ευαισθητοποιώντας του ίδιους τους κατοίκους του χωριού μας πρώτα, που έτσι και αλλιώς εκεί χτυπά  η καρδιά και εκεί βρίσκεται η ψυχή όλων των γεγονότων για τα οποία  μας συνδέει ο συναισθηματικός ομφάλιος λώρος. Βραχίονες στον αγώνα αυτό θα είναι όλοι οι σύλλογοι του χωριού και φίλοι κάθε επιπέδου, με δόρυ στον αγώνα αυτόν ανθρώπους – όπου γης- κύρους,  της επιστήμης ή της θέσης που υπηρετούν, για να μπορέσουν να προβάλουν, να μιλήσουν όπου χρειάζεται για τα δίκαια μας και να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία.

            Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι τα στενά όρια δράσης ενός μικρού πολιτιστικού συλλόγου σαν το δικό μας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους σκοπούς, πολύ περισσότερο μάλιστα  όταν αντιλαμβάνομαι ότι και οι δικές μου  δυνάμεις δεν επαρκούν. Χρειάζονται άτομα ευρείας αντίληψης, ευρείας αποδοχής και ομαδικής δράσης.

            Με τις αναθεωρημένες  αυτές σκέψεις μου, νομίζω ότι δικαιούμαι να ζητήσω την αντικατάσταση μου στο υπό σύσταση διοικητικό συμβούλιο σας.

 Εύχομαι καλή επιτυχία στους δικούς σας στόχους.

 Αθήνα  28 Ιαν.2014                                            Με εκτίμηση                                   

                                                                     Κ. Κώστας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Τριγμοί στο Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η ΑΝΑΛΥΣΗ λέει:

    Οι λόγοι της παραίτησης σας δεν είναι πιστικοί.
    Οι λόγοι που επικαλείστε,υπήρχαν και ήταν γνωστοί πριν από τις αρχαιρεσίες.
    Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο ??
    Καλό είναι να ενημερωθούμε.

    • Ο/Η Κ. ΚΩΣΤΑΣ λέει:

      Ναι ήταν μικρός ο μισθός και προφανώς δεν κατανόησες και το κείμενο.
      -Τα υπόλοιπα- αν νομίζεις ότι υπάρχουν-, μόλις βγάλεις το φερετζέ……

  2. Ο/Η Συνέχεια στην Συνέχεια της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ λέει:

    τσι εδιου η κουτάλα??? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.