Τα πιο ενδιαφέροντα για τη Βρίσα

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χωριό μας τη χρονιά που φεύγει όπως τα παρουσιάσαμε μέσα από τη σελίδα μας. Επιλέξαμε ένα για κάθε μήνα και φυσικά η επιλογή είναι απόλυτα υποκειμενική. Να ευχηθούμε την καινούρια χρονιά να έχουμε πολύ περισσότερα και πολύ σημαντικότερα γεγονότα στο χωριό μας.
Αν θέλαμε να αναφερθούμε και στην υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή μας νομιζω ότι θα ξεχωρίζαμε τις αρκετές εκδηλώσεις του “Μπάλου”

Ικανοποιητική η προσέλευση στην αιμοδοσία

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση στην αιμοδοσία σήμερα. Προσήλθαν 20 άτομα και τελικά λήφθηκαν 16 φιάλες αίμα. Αν ληφθούν υπόψη ότι οι νέοι αιμοδότες (φοιτητές) λείπουν και ότι το λιομάζωμα και η κούραση είναι στο φόρτε τους η παραπάνω συγκομιδή είναι πολύ καλή.

Από τους «γιατρούς του κόσμου» δωρεάν εξετάσεις

Όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αναστασία Αντωνέλλη από Παρασκευή μέχρι Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις σε άπορους και ανασφάλιστους συνδημότες μας. Στη δημοτική ενότητα Πολιχνίτου θα γίνουν εξετάσεις την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ως εξής:

Στον Πολιχνίτο δωρεάν  γυναικολογικός έλεγχος- τέστ ΠΑΠ, στα Βασιλικά και Λισβόρι δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος και στην Βρίσα δωρεάν Παιδιατρικός έλεγχος για άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους.

Όσοι συνδημότες μας δεν έχουν ασφάλιση και είναι άποροι ας εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Φυσικά και μπορούν να μεταβούν και σε άλλο χωριό της περιοχής μας για να κάνουν τις εξετάσεις που επιθυμούν.

Καταπληκτική επιτυχία!

Τεράστια επιτυχία -τουλάχιστον όσο αφορά την προσέλευση- είχε χτες το παιδικό πάρτυ που διοργάνωσε η Ο.Μ.Α.Δ.Α. Αλληλεγγύης στο χωριό.  Από νωρίς στο καφενείο του Μαργέτα δεν έπεφτε βελόνα ενώ η προσέλευση συνεχίζονταν.

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού γέμισε παιδιά, καροτσάκια, μητέρες αλλά και γιαγιάδες. Πόσο καλά θα ήταν να είχαν ανάψει τα φώτα του Πλάτανου για να ενισχυθεί η εορταστική όψη του χωριού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδάκια των μεταναστών που ζουν στο χωριό. Χτες έγινε φανερό ότι το χειμώνα τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται στο χωριό και όχι στα Βατερά.

Συγχαρητήρια σε όποιες κυρίες (γιατί γυναικεία υπογραφή είχε η εκδήλωση) σκέφτηκαν και υλοποίησαν την όλη εκδήλωση καθώς και σε όποια άτομα χρηματοδότησαν τα κεράσματα των παιδιών.

Η εναρκτήρια, της δράσης της ομάδας αυτής, εκδήλωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Τούτο πρέπει να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των μελών της για καινούριες δράσεις. Στη βράση κολλάει το σίδερο!!!

Μας ενημέρωσαν

IMGP1957 IMGP1953 IMGP1955 IMGP1956Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η εκδήλωση που είχαμε προαναγγείλει στο Δημοτικό Σχολείο. Σε μια γεμάτη αίθουσα του σχολείου μας οι δυο εισηγητές (Μαρία Μαυρουδή, λογοθεραπεύτρια και Δημήτρης Βούλγαρης, σχολικός σύμβουλος) κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος ενώ και ύστερα απ” τη λήξη της συνάντησης πολλοί γονείς συζήτησαν κατ” ιδίαν με τους εισηγητές προσωπικές τους περιπτώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης των σχολείων του Πολιχνίτου, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο.

Το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Με εξαιρετική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος το πανηγύρι στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Πολλά άτομα, άσχετα με το χωριό μας, τίμησαν και φέτος το πανηγύρι, που διοργανώνει εδώ και χρόνια ο ιππικός Σύλλογος του χωριού.

IMGP1975Το φαγητό ήταν μπόλικο και δεν έμεινε κανένας παραπονεμένος. Τα άλογα πολλά και επιβλητικά. Υπήρχε και ζωντανή μουσική. Πολλά τραπέζια και καρέκλες. Αλλάζει σιγά σιγά η φυσιογνωμία και αυτού του πανηγυριού.

IMGP1963 IMGP1958 IMGP1959Τώρα που γράφω ακούγεται η μουσική της μπάντας που συνοδεύει την επιστροφή των αλόγων στο χωριό. Το βράδυ στον Πλάτανο η συνέχεια…

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όσους βοήθησαν -και ήταν αρκετοί- για την επιτυχία του πανηγυριού

Επαναδημοσίευση του πίνακα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ζωγραφικής

Ύστερα απ” την ταυτοποίηση των παιδιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής της βιβλιοθήκης Βρίσας και τα οποία στην αρχική ανακοίνωση είχαν αναφερθεί με τα ψευδώνυμά τους ξαναδημοσιεύουμε τον πίνακα συμπληρωμένο.  Δυστυχώς έμειναν δυο παιδιά που δεν έγινε κατορθωτό να ταυτοποιηθούν.

                                                Αποτελέσματα

                Διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά με θέμα:

«Απ’ τη γειτονιά μου ξεκινώ, φτάνω ως τον ουρανό, τα φροντίζω και τα αγαπώ»

Κριτική επιτροπή:

Θεοχαρίδης Ανδρόνικος, καθηγητής ειδικότητας καλών τεχνών στο Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου

Νίκα Αδαμαντία, καθηγήτρια ειδικότητας καλών τεχνών στο Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου

Κούτουκα Παναγιώτα, διευθύντρια Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου

Αδάμ Αργυρώ, δασκάλα Δημοτικού Σχολείου Βρίσας

1η ηλικιακή βαθμίδα (έτος γέννησης 2001-2003)

Καφαλούκου Πελαγία                                  (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Α΄ Βραβείο

Γκοτσέ Κατερίνα και Βελάι Εύη                 (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Β΄ Βραβείο

Ζαφειρίου Αίγλη                                             (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Γ΄ Βραβείο

Λινάρδος Γιώργος                                           (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

Κούτσικου Ραφαέλλα                                   (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

Ραφ 2002 (ψευδώνυμο)                               (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Έπαινος

Καγκάρας Νίκος                                              (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

Νταούτι Σοφία-Τσέσικα                               (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

2η ηλικιακή βαθμίδα (έτος γέννησης 2004-2006)

Λίζα 2004                                                            (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Α΄ Βραβείο

Μαργαρίτης Δημήτριος                               (  ; Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης)             Β΄ Βραβείο

Στατέλλη Μαρ. Κόλα Άννα. Σταυρακέλλη Μ(Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)       Γ΄  Βραβείο

Παντελίδης Θεόδωρος                                  (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

Γεωργακής Δημήτρης                                    (Δημοτικό σχολείο Μόλυβου)                   Έπαινος

Αγκούσι Άλεξ                                                    (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Έπαινος

Βρεντζάκης Χρυσοβαλάντης                      (Δημοτικό σχολείο Βρίσας)                         Έπαινος

Κρικλάνη Μαρία                                             (Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου)                 Έπαινος

3η ηλικιακή βαθμίδα (2007-)

Καγκάρας Ραφαήλ-Ταξιάρχης                  (Νηπιαγωγείο Βρίσας)                                  Α΄ Βραβείο

Ντότσι Αντριγιάν                                             (Νηπιαγωγείο Βρίσας)                                  Β΄ Βραβείο

Καντάρης Γεώργιος                                        (Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου)                          Γ΄ Βραβείο

Σόμαλης Στράτος                                             (Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου)                          Έπαινος

Λαμπούση Ιωάννα                                         (Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου)                          Έπαινος

Χιμμετλάρι  Στήβεν                                         (Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου)                          Έπαινος

Νταούτι Ελένη                                                  (Νηπιαγωγείο Βρίσας)                                  Έπαινος

Μέτσγια Μάριε                                               (Νηπιαγωγείο Βρίσας)                                  Έπαινος               

Επίσης η επιτροπή «επαίνεσε» την πολύ όμορφη κατασκευή την οποία κατέθεσαν εκτός συναγωνισμού οι     Αντουανέτα Ζαβαλάρη και Αγκούσι Δήμητρα             από το Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου.

Η Βιβλιοθήκη συγχαίρει όλα (113) τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και ευχαριστεί θερμά την κριτική επιτροπή (η οποία εμπλουτίστηκε τελικά με την εμπειρία και της κας Νίκα) για τη βοήθειά της.

Με κόκκινο χρώμα είναι τα ψευδώνυμα με τα οποία παιδιά από τον Πολιχνίτο κατέθεσαν τα έργα τους και εξαιτίας του φόρτου εργασιών των σχολείων με τις εκδηλώσεις τους τις τελευταίες μέρες δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίησή τους. (θα υπάρξει ενημέρωση του πίνακα)

Έργα των παιδιών που βραβεύτηκαν θα δημοσιευτούν στη σελίδα μας τις επόμενες μέρες. Η επίδοση των βραβείων θα γίνει το καλοκαίρι σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

 

Ξεκίνησε το φεστιβάλ στα Βατερά!

Δεύτερη μέρα του φεστιβάλ σήμερα στα Βατερά. Αυτό που είδαμε το μεσημέρι ήταν πάρα πολλές σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο της ΑΡΕΝΑ (σε τεχνητά σκιασμένο χώρο), στο EL SOL, μπροστά στο ξενοδοχείο ΕΙΡΗΝΗ και σε ένα ιδιωτικό αλσύλιο. Μιλάμε για πολλές δεκάδες σκηνές!!!

Κίνηση ατόμων επίσης διακρίνονταν και στο εγκατελειμμένο ξενοδοχείο στο ανατολικό άκρο της παραλίας.

Το νεκροταφείο του χωριού μας λάμπει!!!

Στη σελίδα μας πολλές φορές είχαμε παρουσιάσει τα χάλια του εξωτερικού χώρου του νεκροταφείου μας. Δυστυχώς χρόνια τώρα κανένας αρμόδιος δεν νοιάζονταν, τουλάχιστον με έργα!

Φέτος ένας χωριανός μας που μένει μόνιμα στην Καμπέρα της Αυστραλίας και ο οποίος έχει δείξει έμπρακτα σε αρκετές περιπτώσεις το ενδιαφέρον του για το χωριό του, βλέποντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, διέθεσε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τον φορτωτή και σε συνεργασία με γνωστό επιχειρηματία της περιοχής μας (που δηλώνει παρόν σε πάρα πολλές περιπτώσεις εθελοντικής προσφοράς), που διέθεσε το μεταφορικό μέσον, καθάρισαν το χώρο μεταφέροντας πολλές αυτοκινητιές μπάζα και σκουπίδια.

Το μόνο που με προβληματίζει, μας είπε, ο «Αυστραλός» είναι μήπως του χρόνου που με το καλό θα ξανάρθω δω πάλι την ίδια απαίσια κατάσταση!!!

Ε! τότε θα είμαστε για κλάματα όλοι μας. Τα μπάζα -σχεδόν αποκλειστικά- ρίχνουν εκεί οι εργολάβοι που ανοίγουν ή χτίζουν τάφους. Είναι επομένως -αν δεν αλλάξουν τακτική οι ίδιοι -πολύ εύκολο να ελεγχθούν. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούσε να καθαρίσει το χώρο. Τουλάχιστον ας φροντίσει να διατηρηθεί καθαρός. Χρειάζεται επίσης προσοχή μη τυχόν αντί να ρίχνουν τα μπάζα δίπλα στον τοίχο τα πετάνε τώρα μέσα στα πουρνάρια.

Στις φωτογραφίες παρακάτω φαίνεται πως ήταν η κατάσταση του χώρου χτες και πως είναι σήμερα!

IMGP2238 IMGP2233 IMGP2234 IMGP2235 IMGP2236 IMGP2237

Μετά το καθάρισμα

IMGP2242 IMGP2239 IMGP2240 IMGP2241

Οι πελαργοί μας γοήτεψαν …

Το πέρασμα των πελαργών απ” την περιοχή μας ήταν εντυπωσιακό και γι αυτό πολλοί έστρεψαν τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών προς το μέρος τους αποθανατίζοντάς τους.

Είχαν δε την καλωσύνη τις εξαιρετικές εικόνες που αποτύπωσαν να τις προσφέρουν για να τις θαυμάσουμε όλοι. Έτσι σήμερα παρουσιάζουμε τρεις φωτογραφίες που μας έστειλε η κυρία Μαίρη Γομοπούλου την οποία και ευχαριστούμε!

image[2]

 

image[1]

image

Παγκόσμια ημέρα «Αποταμίευσης»

Σήμερα είναι η ημέρα της «Αποταμίευσης» Πριν χρόνια στα σχολειά τέτοια μέρα οι μαθητές έγραφαν εκθέσεις σχετικά με την αποταμίευση και σ” αυτούς που διακρίνονταν δίνονταν ως έπαθλο ένας κουμπαράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στο χωριό μας σήμερα μοιράστηκαν κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά προηγούμενα ενημερώθηκαν για την αξία της αποταμίευσης με ειδικό υλικό που διατίθεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τόσο οι κουμπαράδες όσο και το εκπαιδευτικό υλικό στάλθηκαν στο σχολείο μας με ενέργειες του συγχωριανού μας Τρύφωνα Περή.

Τρύφωνα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου!

Από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου

Πήραμε από την πρόεδρο του Συλλόγου Πέρσα Μπατζάκη την παρακάτω ανακοίνωση:

Το απερχόμενο Δ.Σ του Συλλόγου στη διάρκεια της θητείας του έτυχε απεριόριστης βοήθειας, υλικής, οικονομικής, εθελοντικής εργασίας αλλά και ηθικής συμπαράστασης από πληθώρα ατόμων και φορέων, που έδωσαν ώθηση στο έργο του για την επίτευξη των στόχων του.

Ερχόμαστε λοιπόν με το τέλος της θητείας μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στάθηκαν αρωγοί μας. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά όλους θερμά.

Επίσης θέλουμε να ευχηθούμε καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ. και είμαστε σίγουροιότι θα προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό μιας και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για νέα άτομα, γεμάτα όρεξη για προσφορά και φρέσκες ιδέες.

Νέο Δ.Σ.

Το Σαββάτο 16 Νοε2013 στις 16.30 το απόγευμα και αφού συνήλθε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. το οποίο αναδείχτηκε αποτελείται από τις:

Πρόεδρο:  Πέρσα Γιαννίκου Μπατζάκη

Αντιπρόεδρο:  Αγγελική Μπινή Παπαδοπούλου

Γραμματέας:  Μυρσίνη Κολοβελόνη Καλατζή

Ταμίας: Άντζελα Sperlea Καραΐσκου

Μέλος:   Μαρία Βάσσου Λινάρδου

Πρόσκληση

Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όποια από τα μέλη του επιθυμούν το Σάββατο και ώρα 16.30 στο Δημοτικό Σχολείο για να βοηθήσουν στην κατασκευή ημερολογίων.

Επειδή έχουμε καθυστερήσει (έπρεπε να προηγηθούν οι εκλογές) χρειαζόμαστε όσο γίνεται μεγαλύτερη βοήθεια. Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε. Ως συνήθως θα υπάρχει και καφεδάκι. Θα παρακαλούσαμε όσους έρθουν να φέρουν ότι διαθέτουν από τα πιο κάτω υλικά:

Μικρές κλειστές κουκουνάρες, κυπαρισσόμηλα, βελανίδια, αποξηραμένα φρούτα (πορτοκάλι, νεράτζι), όσπρια  και ότι άλλο σχετικό  διαθέτουν.

Δεκτή και κάθε βοήθεια ατόμων που έχουν ταλέντο στη χειροτεχνική έστω και αν δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας!

Στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πλάτανο!

Μακριά απ” το χωριό, στο χωράφι που μαζεύαμε τις ελιές, κατά τις δέκα η ώρα ακούγαμε από μεγάφωνα τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα άσματα εορταστικά. Την ώρα αυτή στον Πλάτανο τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα άσματα εκπέμπονταν απ” τα μεγάφωνα της Κοινότητας.

Κάθε παιδί κρέμασε το δικό του στολίδι. Παρόντα στην εκδήλωση -εκτός απ” τις εκπαιδευτικούς φυσικά- τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Μάθαμε ότι η κυρία Βάσω Νικολαΐδη είχε στήσει και φέτος τον στολισμένο μπουφέ έξω από την καφετέρειά τους. Η ίδια πρόσφερε σε όλα τα παιδιά από μια ζεστή σοκολάτα. Η πρόεδρος της Κοινότητας πρόσφερε γλυκά και χυμούς και ο Σύλλογος των γονέων κουλουράκια.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!

Με το ζόρι εξασφαλίσαμε  τις παρακάτω φωτογραφίες απ” την εκδήλωση.

IMGP2329 IMGP2327 IMGP2328

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.