Ο κυρ Γρηγόρης, ο μοναδικός!

Ο εξαιρετικός καιρός και το …έθιμο οδήγησαν πολύ κόσμο το μεσημέρι στα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής μας για ένα ουζάκι. Ο “Γρηγόρης” στη Νυφίδα είχε την τιμητική του! Τα τραπέζια πάνω στο ακύμαντο κύμα. Μεταξύ των άλλων δοκιμάσαμε και το φετινό κοκκινέλι του Γαβριήλ. Ήταν εξαιρετικό αν και ήθελε ακόμα λίγο για να φτάσει.

Αυτός όμως που μας συγκίνησε ήταν ο κυρ Γρηγόρης! Ο Άνθρωπος που, παράλληλα με τα ζωντανά του τα οποία ποτέ δεν αποχωρίζεται, έστησε σε καλές βάσεις και το μαγαζί για να το απογειώσουν τα παιδιά του.

Ο απλός αυτός Άνθρωπος, ο ασπούδαστος στα σχολειά, μα σπουδαγμένος στη ζωή, θέλοντας να σχολιάσει κάτι που είδε ήρθε κοντά, έσκυψε στο αυτί και σχεδόν δακρυσμένος είπε:

“Πάγω ν’ ανάψω ένα κερί μα ο αέρας μου το σβήνει, πάγω στον κόσμο να χαρώ μα η λύπη δε μ’ αφήνει”  και έφυγε!

Η ευαισθησία και η απλότητα στολίζει τον άνθρωπο και τον ανυψώνει σε Άνθρωπο!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

14 απαντήσεις στο Ο κυρ Γρηγόρης, ο μοναδικός!

  1. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΣΤΡΑΤΗ….. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    κρίμα που δε ακούστηκε κάποιος παρόμοιος διθύραμβος για κάποιο κατάστημα των βατερών…αλλά είμαστε ξενομανής

    • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΥΦΙΔΑ, Η ΒΡΥΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΙΡΟΓΛΟΥ ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ!!!!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    σε πείραξε? έχω άδικο? ποιος Πολιχνιάτης είπε ποτέ μια καλή κουβέντα για τα Βατερά κύριε Τσελεπιδάκη??Οι Βρισαγώτες λένε μόνο για εσάς!

  4. Ο/Η Μ.Μαργετα λέει:

    Εγω προσπερνω τα σχολεια ολα και λεω…. κ. Στρατη ειναι πολυ ομορφη και αληθινη η περιγραφη σου. Ο καθενας εχει το ελευθερο να παει οπου γουσταρει αρκει να ναι με ομορφη παρεα !!! Αντε καληνυχτα σας με ονειρα γλυκα σε ολα τα πατριουτελια !!!

  5. Ο/Η Μαιρη Γομοπουλου λέει:

    Πολυ ωραιο αρθρο, Στρατη. Μπραβο.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ……”ΟΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ( ΚΕΡΝΙΕΤΕ ) …Ο ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΥΓΙΖΕΙ….”

  7. Ο/Η ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ λέει:

    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Κε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ http://www.nifida.gr Η http://www.grigoris.gr ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ( ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΕΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ) ….
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩΧΕΙΡΩΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΕΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΕΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΩΦΕΛΗ ( ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ , ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΤΛ ) .

  8. Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    Όσοι παρακολουθουν την σελίδα θα έχουν καταλάβει την ‘συμπάθεια’ που έχω στον διαχειριστή .
    Όχι οτι τον απορρίπτω τελείως, αλλά τις περισσότερες φορές διαφωνώ με πολύ θόρυβο ,χωρίς να σημαίνει οτι είμαι εμπαθής μαζί του.
    Εδώ όμως θα πρέπει να ομολογήσω οτι ξεπεράστηκε κάθε όριο.

    Δεν μπορεί δηλαδή να αναφερθεί σε κάποιον, η να αναφέρει κάτι για κάποιον?

    Δηλαδή επειδή η σελίδα λέγεται βατερα θα πρέπει στο βωμό της στενής τοπικιστικής μιζέριας (στην οποία παρασύρεται κατά καιρούς και ο ίδιος ) να λέγονται και να γράφονται πράγματα για τα βατερα, και μόνο θετικά.
    Πράγματι η ταβέρνα του Γρηγορη είναι πάρα πολύ καλή , όπως και στα βατερα υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά, ίσως και καλύτερα ,αυτό είναι στην κρίση του καθενός , υπάρχει μια μεγάλη διαφορά όμως. Τα βατερα.
    Στην νυφιδα πάει ο κόσμος για την ταβέρνα του γρηγορη, ενώ στις ταβέρνες των βατερων, πηγαίνουν αναγκαστικά γιατί έχουν κατέβει εκει.
    Προσπαθήστε να φτιάξετε και εσείς Γρηγορηδες,την προίκα σας την έδωσε ο Θεός.

    Αυτό που έχει σημασία όμως δεν είναι οι ταβέρνες ,αλλά η αντίληψη που υπάρχει , τα βατερα, και οι άλλοι .
    Δεν σας φταίει ο καθένας στο τι και για ποιον γράφει .
    Πετάξτε την τοπικιστική τύφλα και μπείτε απέναντι από την αλήθεια.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αγαπητή αλήθεια ,δε είπε κανείς το αντίθετο! απλά να ακουστεί και κάτι καλό ανάλογο για παρόμοιο μαγαζί ..όποιος δε πεί καλή κουβέντα για το σπίτι του,πέφτει και τον πλακώνει!

    • Ο/Η Παρατηρης λέει:

      Ζω στα Βατερα και δεν τα αλλαζω με τιποτα , με ολες τις Νυφιδες του κοσμου …ΟΜΩΣ ασχετα απο αυτο¨τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη” Η Ταβερνα του Γρηγορη ειναι η καλυτερη της περιοχης απο πλευρας φαγητου , σερβις και τιμων σταθερα…οχι ποτε ποτε…. Μακαρι να μπορουσα να πω το ιδιο για ΕΝΑ μαγαζι των Βατερων … που ναι με καλυτερευουν αλλα εχουν και τις “κακες” μερες τους , μηδενος εξαιρουμενου …Αν και ειναι μεσα στις δυνατοτητες τους να ειναι σαν την Ταβερνα του Γρηγορη .. δεν εχουν φτασει ακομα αυτο το επιπεδο….Ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλλα…και καλα θα ειναι να δινουμε τα “ευσημα” γενναιοδωρα εκει που αξιζει, περα απο καθε τοπικιστικη προδιαθεση, η οποια δεν ωφελει καθολου στο αντικειμενο..

  10. Ο/Η Ν λέει:

    Fagotheite akoma ligo…!les vatera polichnitos nyfida k ola ta alla xwria einai se allo dhmo…ksefthles..!mhn koitate mono thn parth sas…kala kaneis kyrie nikellh…!synexise etsi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.