The essence of Lesvos

Η κα Δήμητρα Κουρβανιού Μπαλκίζα ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων studios στα Βατερά τελευταία έχει παρέμβει αρκετές φορές με σχόλια της στη σελίδα μας, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας και έτσι ήταν θέμα χρόνου μια συνάντηση μαζί της κατά την οποία κουβεντιάσαμε μεταξύ άλλων και για τα Βατερά.

Κατά τη συνάντησή μας αυτή μας έδωσε και αντίτυπα από δυο εκδόσεις σχετικές με την περιοχή μας. Τη μία την παρουσιάζουμε σήμερα. Πρόκειται για ένα έντυπο 32 σελίδων μεγάλου σχήματος που εξέδωσε ο “Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Βατερών” γύρω στα 2003. ( Σύμφωνα με την κα Μπαλκίζα ο Σύλλογος αυτός υπάρχει στα χαρτιά ακόμα αλλά είναι ανενεργός επειδή εδώ και μερικά χρόνια προέκυψαν διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη του).

Στον οδηγό αυτό, που έχει πολλές φωτογραφίες και στο τέλος παρουσίαση τουριστικών επιχειρήσεων στα Βατερά, κατά κύριο λόγο, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας γενικότερα, γίνεται μια γενική εισαγωγή για το νησί μας και στη συνέχεια επικεντρώνεται στην περιοχή μας. Παρουσιάζονται οι οικισμοί, οι παραλίες, τα τοπικά προϊόντα, λαογραφικά δρώμενα, τα μουσεία, τα μοναστήρια και οι σημαντικές εκκλησίες, οι αρχαιολογικοί τόποι, οι θερμοπηγές, η πανίδα και η χλωρίδα της περιοχής μας. Είναι γραμμένο στα Αγγλικά και έχει διατεθεί σε τουριστικά γραφεία και τουριστικές εκθέσεις. 

Πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη έκδοση που προβάλει σφαιρικά την περιοχή μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.