Δεν πρόλαβε να δει τα έργα της φιλοπατρίας του

Πέθανε στις 18 του μήνα ο Θανάσης Νικέλλης στην Αμερική. Ο ένας απ’ τα τρία αδέλφια που απλόχερα και έμπρακτα έδειξαν την αγάπη τους στο χωριό μας. Αναλυτικά γι αυτούς και τα έργα τους υπάρχουν στο τελευταίο τεύχος του “Αντίλαλου της Βρίσας”.

Η λύπη όσων τον είχαν γνωρίσει καλά δεν είναι μόνο για τον ξαφνικό θάνατό του (κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε) αλλά και γιατί δεν πρόλαβε να δει όσα πρόσφερε στο χωριό μας. Ο Άνθρωπος Θανάσης, ο καθηγητής πανεπιστημίου – ψυχολόγος, ο άνθρωπος με τις ευαισθησίες ενός ποιητή που μετέφρασε στα αγγλικά επιλεγμένα ποιήματα νεοελλήνων ποιητών και τα συνδύασε με εικόνες απ’ την καθημερινή ελληνική πραγματικότητα, ο εραστής του χωριού μας δεν θα ξαναέλθει. Ας είναι αναπαυμένος.

Υ.Γ.1 Έχουν υποχρέωση όσοι εκτελούν τις εργασίες για τη βιβλιοθήκη που πρόσφερε ο Θανάσης και τα αδέλφια του στο χωριό μας, ως μνημόσυνο, να τελειώνουν άμεσα τις εργασίες. Είναι θέμα στοιχειώδους ευαισθησίας.  

Υ.Γ.2 Το τοπικό συμβούλιο ύστερα από εισήγηση των Συλλόγων του χωριού αποφάσισε  εδώ και μήνες να δοθεί το όνομα ενός δρόμου του χωριού στα αδέλφια Νικέλλη, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των. Ξέρει κανείς που έχει σκαλώσει το θέμα και δεν έχει μπει ακόμα η πινακίδα;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.