Αν μολυνθεί η γεώτρηση θα είναι πολύ αργά!!!

IMGP2043 IMGP2044

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την εικόνα στο ποτάμι στην είσοδο του χωριού μας. Φυσικά οι φωτογραφίες δεν μπορούν να μεταφέρουν και τη δυσοσμία που επικρατεί!

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μονάχα αισθητικό. Είναι κυρίως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι η γεώτρηση απ’ την οποία υδροδοτείται το χωριό βρίσκεται σεα απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Αν μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας τότε να δείτε τι έχει να γίνει.

Χρόνια και χρόνια μας βαυκάλιζαν με τη μεγάλη ιδέα του βιολογικού καθαρισμού. Όταν γίνει ο βιολογικός -να σε δυο τέρμινα ξεκινάει!- τότε θα τακτοποιηθεί οριστικά το πρόβλημα. Τώρα που -κατά πως φαίνεται- ο βιολογικός χάθηκε πότε θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα;

Μακάρι να μη συμβεί ποτέ αλλά αν αρχίσουν να πηγαίνουν άτομα με σαλμονέλλα στο Νοσοκομείο τότε θα ξυπνήσουμε αλλά θα είναι αργά.

Για τον βιολογικό καθαρισμό

Χτες έτυχε να συζητήσω με άτομο το οποίο λόγω της ειδικότητάς του αλλά και της θέσης του (εκπροσωπεί μεγάλο επιστημονικό φορέα του νησιού) σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό Διευκρίνησε ότι το πληθυσμιακό κριτήριο μπαίνει στη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των βιολογικών καθαρισμών για να είναι βιώσιμο το σύστημα μετά την κατασκευή του. Δηλαδή το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος είναι πολύ σημαντικό και μόνο αν επιμεριστεί σε πολλούς χρήστες μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αλλιώς το έργο θα κατασκευαστεί αλλά δεν θα λειτουργήσει ποτέ!!!

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Αν μολυνθεί η γεώτρηση θα είναι πολύ αργά!!!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
    ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Για να ξυπνήσουμε επιτέλους μήπως το Τ.Σ. Βρίσας θα πρέπει να επισκεφτεί τον εισαγγελέα……
      Γιατί αν δεν έχει σκοπό να το κάνει για να λύσει το πρόβλημα ,αργά ή γρήγορα θα το κάνει σαν κατηγορούμενο και μάλιστα με ατράνταχτες αποδείξεις

      • Ο/Η ΣΤΡΑΤΟΣ λέει:

        ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ????????????? ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ . ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.. TO ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΒΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΗ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ??????????

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      μπλα Μπλα Μπλα ΜΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑ……..

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        Άρθρο 80 παρ.1 του Ν. 3852/2010

        Θέμα : Αρμοδιότητες προέδρου τοπικής κοινότητας

        Λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης …………

        ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ………………………………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.