Ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών

Δεκαέξι συνολικά περιπατητικές διαδρομές, συνολικού μήκους 120 περίπου χιλιομέτρων, θα καθαριστούν από το Δήμο Λέσβου. Το έργο θα κοστίσει 306.000,00€.

Για την περιοχή μας αναφέρεται μονάχα ή διαδρομή : Θερμοπηγές Πολιχνίτου – Παλαιομοναστήρια – Ρ. Κουρουπές – Μονή Δαμανδρίου – Άι-Γιώργης Μυλαντάς (Μετόχι) – Θερμοπηγές Πολιχνίτου.

Πρόκειται πράγματι για μια πολύ ωραία διαδρομή με την οποία αναδεικνύονται σημαντικοί χώροι της περιοχής.

Είναι κρίμα που δεν περιλαμβάνεται καμιά άλλη διαδρομή ενώ υπάρχουν αρκετές πολύ αξιόλογες. Πολύ πρόχειρα αναφέρω τη διαδρομή Μικρή Λίμνη -μεταλλεία λευκόλιθου-καταρράκτες Πέσσας- συνέχιση παράλληλα με το ποτάμι που τρέχουν τα νερά μέχρι Κάμπο Βασιλικών- σημείο κατάληξης της εναέριας γραμμής μεταφοράς λευκόλιθου- Αχλαδερή- Αρχαία Πύρρα

Επίσης τη διαδρομή από Βατερά (Λειμωνάρι) προς Βρίσα μέσω Αγίας Κατερίνας-υδροβιότοπου Αλμυροπόταμου- Παλιόπυργου στην οποία έχει γίνει σήμανση από το Σύλλογο της Αθήνας και η οποία από το Δήμο χρειάζεται μόνο μια απλή πεζογέφυρα (μια σανίδα στηριγμένη σε σίδερα σχήματος Π) στη διάβαση του Αλμυροπόταμου εκεί που συναντάται με το χείμαρρο της Λαγκάδας.

Επίσης υπάρχει -τον έχουμε παρουσιάσει και άλλη φορά- ένας τουριστικός οδηγός τον οποίο εξέδωσε η επιχείρηση της κας Δήμητρας Μπαλκίζα στον οποίο προτείνονται 10 συνολικά περιπατητικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή μας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών

  1. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ….. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΉΡΗΤΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΊΧΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΥΚΑ. ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΥΠΟΤΥΠΏΔΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΡΙΝΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, Η ΕΜΗΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Π. (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!!!!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.