Των τριών Ιεραρχών

Των τριών Ιεραρχών σήμερα και γιορτάζουν “τα γράμματα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί”. Σήμερα το πρωί στην εκκλησία του χωριού μας εκκλησιάστηκε το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο (με πολλές ελλείψεις και τα δυο). Στο τέλος έγινε αρτοκλασία (την προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί) και μνημόσυνο στη μνήμη των ευεργετών και δωρητών του σχολείου μας. Επι πλέον μοιράστηκαν στα παιδιά και αρτίδια. Τα ονόματα των δωρητών και ευεργετών του σχολείου μας είναι πολλά και αποδεικνύουν τη διαχρονική αγάπη των ανθρώπων του τόπου μας προς αυτό.

Φέτος από πλευράς προσέλευσης κόσμου η εικόνα της εκκλησίας ήταν τραγική. Βέβαια τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση αλλά το φετινό ήταν απερίγραπτο. Όλοι κι όλοι έξι άντρες είμασταν στην εκκλησία! Ένας “μάχιμος” εκπαιδευτικός, δυο συνταξιούχοι, ένας μαθητής γυμνασίου και δυο …πολίτες. Πως να μη σου έρθουν στο νου οι εικόνες των παλιών χρόνων τότε που η εκκλησία ήταν “φίσκα” και στο τέλος η πομπή με επικεφαλής την εικόνα των τριών Ιεραρχών και τα κόλλυβα κατευθύνονταν στο σχολείο όπου οι μαθητές έπαιζαν θεατρικά σκετσάκια και απήγγειλαν ποιήματα!

‘Αλλαξαν τα χρόνια, άλλοι οι καιροί, άλλες οι συνήθιες!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.