Ευάγγελος Γραγουδάς: Η Ελλάδα χρειάζεται ριζοσπαστική ανακαίνιση θεσμών

Με αυτόν το τίτλο φιλοξενεί το περιοδικό ‘Κ” της Καθημερινής μια μίνι συνέντευξη του ξεχωριστού χωριανού μας. Αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να τον θαυμάζει κανείς όχι γιατί είναι γιατρός, όχι γιατί είναι διεθνούς κύρους γιατρός αλλά για τα πιστεύω του και την ευστοχία των τοποθετήσεών του. Θα προσπαθήσω να δώσω σε όσους δεν έτυχε να διαβάσουν ολόκληρη τη συνέντευξη μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

“Θα πρέπει να δουλέψουμε, να παραγάγουμε τη σημερινή Ελλάδα και να μειώσουμε τις εθνικιστικές μας τάσεις. Το παρόν είναι σπουδαιότερο απ’ το παρελθόν”

“Το πιο μικρό ελληνικό που αγάπησα είναι το Ελληνικό φως. Ο Ελληνικός Ουρανός. Η αμμουδιά των Βατερών και το ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Φωκά”

“Αυτό που με χαλάει είναι η αναξιοκρατία στη χώρα, ο νεποτισμός, το βόλεμα και η δυσκολία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αντί να θεωρούμε τους άλλους υπεύθυνους”

“Γιατί μας λείπει η αυτοκριτική και κάθε μας πράξη οφείλεται στη λεγόμενη ελληνική πραγματικότητα;”

“Πρέπει να αντιληφθούμε ότι για όλα τα προβλήματα και τα σημερινά της Ελλάδας υπεύθυνοι είμαστε εμείς και εννοώ όλοι μας”

” Η Ελλάδα χρειάζεται ριζοσπαστική ανακαίνιση θεσμών και αλλαγή της νοοτροπίας …”

“Ο σημαντικότερος Έλληνας ποιητής του 20ου αιώνα είναι για μένα ο Καβάφης. Τα ποιήματά του πρέπει να αναλύονται στα σχολεία.”

Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο κ. Γραγουδάς και εγώ θυμήθηκα ότι όταν το Λύκειο Πολιχνίτου είχε επικοινωνήσει μαζί του στα πλαίσια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού μεταξύ άλλων “συμβούλεψε” τους μαθητές μας με την “Ιθάκη” του Καβάφη (που οι μαθητές μας αγνούσαν!!!)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.